Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας RSS Κατηγορίας

Ευκαιρίες για σταδιοδρομία στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Diorismos.gr
Ευκαιρίες για σταδιοδρομία στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ευκαιρίες για σταδιοδρομία στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού ανακοίνωσε σειρά διαγωνισμών με σκοπό την πρόσληψη ατόμων στα όργανά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διαδικασία υποβολής αίτησης για μια θέση σε ένα από τα όργανα ή τις υπηρεσίες της ΕΕ ποικίλλει ανάλογα με το είδος της σύμβασης. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες συμβάσεων εργασίας (εκτός από τους εξωτερικούς συνεργάτες): σύμβαση αορίστου χρόνου, σύμβαση ορισμένου χρόνου και σύμβαση για έκτακτο προσωπικό. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα πρακτικής άσκησης. Στην ενότητα αυτή μπορείτε να δείτε πώς να υποβάλετε αίτηση για οποιοδήποτε από αυτά τα είδη συμβάσεων καθώς και για πρακτική άσκηση.

Για κάθε είδος σύμβασης πρέπει να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις προθεσμίες που ισχύουν για κάθε στάδιο της διαδικασίας. Ελέγξτε κατά πόσον διαθέτετε όλα τα βασικά προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση και αν θα πρέπει να περάσετε δοκιμασία με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ή να μεταβείτε σε κέντρο αξιολόγησης. Αφού διαβάσετε για τις διάφορες διαδικασίες επιλογής, μπορείτε να εξασκηθείτε με τα παραδείγματα δοκιμασιών και να επισκεφθείτε και άλλες πηγές εκπαίδευσης και υποστήριξης. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Αφού επιλέξετε τη θέση για την οποία επιθυμείτε να είστε υποψήφιος, ενημερωθείτε από την προκήρυξη του διαγωνισμού για το ποιος θα διεκπεραιώσει την αίτησή σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδίως για μόνιμες θέσεις και συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αρμόδια για την διεκπεραίωση της αίτησής σας είναι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO). Αν ισχύει αυτό, η EPSO θα εποπτεύει τη διαδικασία επιλογής, από την ηλεκτρονική σας αίτηση έως τη συμμετοχή σας σε δοκιμασίες σε κέντρο αξιολόγησης, και θα απαντά σε απορίες που ενδεχομένως προκύψουν στη διάρκεια της διαδικασίας.

Για κάθε διαδικασία επιλογής διορίζεται ξεχωριστή εξεταστική επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια για την επιλογή των υποψηφίων σε κάθε στάδιο και για την κατάρτιση του τελικού καταλόγου επιτυχόντων. Κάθε εξεταστική επιτροπή απαρτίζεται από μόνιμους υπαλλήλους των οργάνων της ΕΕ, ενώ η EPSO διασφαλίζει ότι όλες οι εξεταστικές επιτροπές τηρούν αυστηρά τις διαδικασίες. Στη διαδικασία πρόσληψης συμμετέχουν επίσης οι υπηρεσίες ανθρώπινων πόρων των οργάνων της ΕΕ, οι οποίες είναι αρμόδιες για την πρόσληψη των επιτυχόντων υποψηφίων, δηλαδή για την κάλυψη συγκεκριμένων κενών θέσεων με την πρόσληψη νέων εργαζομένων από τον κατάλογο των επιτυχόντων που διατηρεί η EPSO. Τα όργανα καλούν σε συνέντευξη τους επιτυχόντες που ενδεχομένως επιθυμούν να προσλάβουν, πριν να τους προσφέρουν θέση εργασίας.

Αν εξετάζετε το ενδεχόμενο να εργαστείτε στα όργανα της ΕΕ, ρίξτε προηγουμένως μια ματιά στα διάφορα είδη συμβάσεων εργασίας που προσφέρει η ΕΕ. Παρότι είναι δυνατό να βρείτε μια μόνιμη θέση εργασίας, ίσως μια σύμβαση έκτακτου υπαλλήλου ταιριάζει καλύτερα στις φιλοδοξίες και τις ανάγκες σας. Ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασης που αφορά τη θέση για την οποία υποβάλλετε υποψηφιότητα, έχετε υπόψη ότι θα χρειαστεί πιθανότατα να συμμετάσχετε σε διαδικασία διαγωνισμού και ίσως περάσουν μερικοί μήνες προτού μάθετε αν επιτύχατε ή όχι.

Περισσότερες πληροφορίες και πληροφορίες για συμμετοχή εδώ.



 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter




Αρχική » Ειδήσεις » Αγορά εργασίας
Πρόσληψη 156 ατόμων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία
Πρόσληψη 140 ατόμων στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων
Αιτήσεις για 60 θέσεις εργασιακών συμβούλων στη ΔΥΠΑ
Στο Τυπογραφείο η προκήρυξη ΑΣΕΠ 1Γ/2024 - δείτε τα απαιτούμενα προσόντα
Νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ 3Κ/2024 για 59 θέσεις σε Τράπεζα της Ελλάδος και Εθνικό Τυπογραφείο
Προλήψεις τεχνιτών στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Πρόσληψη 75 ατόμων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο