Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Πρώτη Δικαστική δικαίωση

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Tρίκαλα 28/1/2007
 
Θέμα: Πρώτη Δικαστική Δικαίωση  συμβασιούχων Ν.Α. Τρικάλων
 
Κυρίες και κύριοι,
 
Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι προχθές, 26/1/07, κερδίσαμε την πρώτη μάχη, την προσωρινή δικαστική διαταγή παραμονής μας στην εργασία.
 
Σας στέλνουμε και το πρώτο ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ, ημερ. 20/1/07, μέσω του οποίου η τοπική κοινωνία έλαβε γνώση των δίκαιων αγώνων μας ώστε να δοθεί μία για πάντα τέλος: 

  • στην καταστρατήγηση των νόμων
  • στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας

Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι την πλήρη δικαίωση όλων των αγωνιζόμενων  συμβασιούχων.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται και πέρα από τη δικαίωσή μας για μία κοινωνία όπου:

ο άνθρωπος θα ζει τον πλήρη σεβασμό που του αρμόζει.
 
Με εκτίμηση

Οι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης αορίστου χρόνου της Νομαρχίας Τρικάλων που νόμιμα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας.

----

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμβασιούχων Ν.Α. Νομαρχίας Τρικάλων μερικής απασχόλησης.

Τρίκαλα 20 Ιανουαρίου 2007

Οι εργαζόμενοι στη  Νομαρχία Τρικάλων με σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης, ζητάμε να διασφαλισθούν τα νόμιμα δικαιώματά μας τα οποία απορρέουν από το Σύνταγμα, τους ελληνικούς νόμους τις κοινοτικές οδηγίες και την ελληνική νομολογία.  

Οι νόμοι καταστρατηγούνται εις βάρος μας, τα δικαιώματά μας καταπατούνται.

Πως καταστρατηγούνται συστηματικά οι νόμοι και κατά συνέπεια πως καταπατούνται τα δικαιώματά μας.

Ο νόμος της μερικής απασχόλησης και ορισμένου χρόνου, ν.3250/04, με τον οποίο αρχικά έχουμε προσληφθεί, έχει σαν σκοπό οι συμβασιούχοι να καλύπτουν έκτακτες και πρόσκαιρες ανάγκες του Δημοσίου. Όμως η πολιτεία, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος και ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Βλαχογιάννης, παρότι οι έκτακτες ανάγκες πράγματι υφίστανται, ουδέποτε δημιούργησαν τις υποδομές πάνω στις οποίες εμείς οι συμβασιούχοι θα καλύπταμε με την εργασία μας. Δεν το έπραξαν ούτε το πράττουν διότι ουδέποτε είχαν ή έχουν τέτοια  βούληση. Αντίθετα μάλιστα με το πρόσχημα των έκτακτων αναγκών, μας προσέλαβαν για να καλύψουμε, από την πρώτη στιγμή, πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Νομαρχίας. Επιτυγχάνουν έτσι, με τις ψευδεπίγραφες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, να απολύουν παράνομα τους εργαζόμενους, χωρίς να τους αποζημιώνουν όπως επιβάλλεται από το ν.2112/20, να δημιουργούν εργασιακή ανασφάλεια, να εκμεταλλεύονται παράνομα τους εργαζομένους και να χρησιμοποιούν τους νόμους για πελατειακές σχέσεις - ρουσφέτια, όπως άλλωστε υποστηρίζουν  παράγοντες της Νομαρχίας.
Προς την κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τρικαλινό Τύπο, στις 13/1/07, δρομολογείται από τον κ. Νομάρχη με την κάλυψη - συμπαιγνία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου και νέα, δεύτερη, προκήρυξη-καταστρατήγηση των νόμων για πρόσληψη περίπου 30 υπαλλήλων με σύμβαση μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου για τη Νομαρχία Τρικάλων. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Δρομολογείται επίσης, η καθ’ όλα νόμιμα, πρόσληψη 20 μονίμων υπαλλήλων.

Στα καινούργια αυτά σχέδια εμείς λέμε:
όχι στις νέες  παράνομες  και  ψευδεπίγραφες συμβάσεις ορισμένου χρόνου
ναι στις  νόμιμες συμβάσεις ορισμένου χρόνου πραγματικών εκτάκτων αναγκών
ναι στη νόμιμη παραμονή στην εργασία μας ως αορίστου χρόνου επειδή καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες
ναι στην πρόσληψη  μονίμων υπαλλήλων

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι η εργασία μας στη Νομαρχία Τρικάλων καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει απρόβλεπτες, πρόσκαιρες, επείγουσες και έκτακτες ανάγκες κοινωνικού χαρακτήρα του ειδικού ν. 3250/2004. Το αποδέχθηκε και ο Νομάρχης  κ. Βλαχογιάννης, στη συνάντηση που είχαμε μαζί του στις 19/9/06, ότι η εργασία μας στη Νομαρχία Τρικάλων καλύπτει ίδιες ανάγκες με αυτές των μονίμων υπαλλήλων. Το αποδέχονται και οι διευθυντές μας και προϊστάμενοι μας με τις έγγραφες επιστολές και βεβαιώσεις τους. Το αποδεικνύει το έργο ολόκληρης  της εργασίας μας. Το αίτημά μας για αναγνώριση της σύμβασης μας ως αορίστου χρόνου κατετέθη και εγγράφως με επιστολή προς στον κ. Νομάρχη  ημερομηνίας 23/10/2006 υπογεγραμμένη από τους συμβασιούχους.
Όταν η εργασία καλύπτει  πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όχι έκτακτες ανάγκες, τότε οι διατάξεις των ειδικών νόμων δεν έχουν εφαρμογή αλλά εφαρμόζονται οι διατάξεις που καλύπτουν τις συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. (απόφαση αρ.18/2006 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου).
Δηλαδή η σύμβαση ορισμένου χρόνου καθίσταται άκυρη από την πρώτη στιγμή και αυτόματα χαρακτηρίζεται ως αορίστου χρόνου.( ν.2112/20)

Η απόφαση αρ.18/2006 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το Σύνταγμα, τους ελληνικούς νόμους, άρα και με το ν. 3250/2004, τις Κοινοτικές Οδηγίες και την ελληνική νομολογία. Οι συμβάσεις αορίστου χρόνου  αντιμετωπίζονται  βασικά με το άρθρο 8 παρ. 3 ν. 2112/20 νόμος με υπερνομοθετική ισχύ και με πληρέστερη μάλιστα προστασία έναντι άλλων νομοθετικών διατάξεων.  Αυτό ορίζει και  η κοινοτική οδηγία 1999/70/ΕΚ, όπως την ερμηνεύει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Απόφαση C-212/04), η οποία οδηγία υποχρεώνει κάθε κράτος μέλος να την εφαρμόζει προς όφελος και προστασία των εργαζομένων.

Έτσι λοιπόν  καταστρατηγούν τους νόμους και καταπατούν τα δικαιώματά μας.

Οι ενέργειές μας δεν στρέφονται ολοκληρωτικά κατά του κ. Νομάρχη διότι την ευθύνη για τη μη ύπαρξη των υποδομών των εκτάκτων, πρόσκαιρων αναγκών την φέρνει μαζί με το Υπουργείο. Γι’ αυτό ζητάμε, για ακόμη μία φορά, την έμπρακτη υποστήριξη του κ. Νομάρχη.

Εμείς δεν ζητάμε την μετατροπή της σύμβασής μας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Ζητάμε την αναγνώριση του ορθού χαρακτηρισμού της σύμβασής μας ως σύμβαση αορίστου χρόνου.
Δηλαδή η σύμβασή μας, ευθύς εξ αρχής, είχε τον χαρακτηρισμό της σύμβασης αορίστου χρόνου, διότι ουδέποτε καλύψαμε έκτακτες, πρόσκαιρες ανάγκες ορισμένου χρόνου αλλά πάντα καλύπταμε και συνεχίζουμε να καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες αορίστου χρόνου.

Εξάλλου, χάρη στην πολύτιμη εμπειρία που σε βάθος χρόνου έχουμε αποκτήσει, η παραμονή μας στις Υπηρεσίες είναι όλως απαραίτητη επειδή θα αποτρέψει την αποδιοργάνωση της Νομαρχίας προς όφελος της εύρυθμης λειτουργίας  και  εξυπηρέτησης των πολιτών ολόκληρου του νομού Τρικάλων.

Για τους λόγους αυτούς σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας.
 
Δεν ζητάμε ελεημοσύνη και ρουσφέτια αλλά ζητάμε να δοθεί τέλος
στην καταστρατήγηση των νόμων
στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας

Ζητάμε να παραμείνουμε στην εργασία μας όπως οι νόμοι και το σύνταγμα ορίζουν.

Με εκτίμηση

Οι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης αορίστου χρόνου της Νομαρχίας Τρικάλων που νόμιμα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας.


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Υπολογίστε online την ετήσια άδεια που δικαιούστε
ΓΣΕΕ
Εξαίρεση εργαζομένων με συμβάσεις μερικής απασχόλησης από το «αλά Ελληνικά» πρόγραμμα SURE
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Επιβεβλημένη η παράταση του προγράμματος των 5.500 πτυχιούχων σε τομείς του δημοσίου
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
ΓΣΕΕ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ