Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Προς αφανισμό οι Έλληνες Ναυτικοί στην Ποντοπόρο Ναυτιλία

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΣΥΝ

ΠΡΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, σχολιάζοντας τα μέτρα του κ. Μ. Kεφαλογιάννη που επιφέρουν μείωση έως 50% των ελλήνων ναυτικών στην ποντοπόρο ναυτιλία, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τα νέα μέτρα που εφαρμόζει το Υπουργείο Ναυτιλίας οδηγούν στον αφανισμό των ελλήνων ναυτικών, αφού με τις νέες εγκριτικές πράξεις νηολόγησης μειώνονται έως 50% οι θέσεις εργασίας ελλήνων ναυτών αλλά και αξιωματικών στην ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία. Ταυτόχρονα και οι ελάχιστες αυτές θέσεις ελλήνων ναυτικών θα είναι πάμφθηνες για τους εφοπλιστές, μιας και οι ασφαλιστικές εισφορές τους, ακόμα σε ορισμένες περιπτώσεις και οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισροές, επιδοτούνται από το κράτος, δηλαδή από τους φορολογούμενους πολίτες.

Καταγγέλλουμε αυτές τις επιλογές της κυβέρνησης που, στο όνομα της προσέλκυσης πλοίων στην ελληνική σημαία, προσφέρουν απλόχερα νέα δώρα στα υπερκέρδη των εφοπλιστών, επιτείνουν τη μεγάλη ανεργία στον ελληνικό ναυτεργατικό δυναμικό και σε λίγα χρόνια θα έχουν οδηγήσει στην πλήρη κατάργηση του ναυτικού επαγγέλματος, στην Ελλάδα.

Η εγκληματική στρατηγική που θέλει να καταντήσει αυτή τη χώρα να έχει μόνο νέους Κροίσους έλληνες εφοπλιστές αλλά χωρίς έλληνες ναυτικούς, εξαφανίζοντας μια μεγάλη ελληνική ναυτική παράδοση, δεν πρόκειται να περάσει. Η κυβέρνηση σπέρνοντας ανέμους, γρήγορα θα θερίσει νέες κοινωνικές θύελλες στα λιμάνια της χώρα μας».


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Εξαίρεση εργαζομένων με συμβάσεις μερικής απασχόλησης από το «αλά Ελληνικά» πρόγραμμα SURE
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Επιβεβλημένη η παράταση του προγράμματος των 5.500 πτυχιούχων σε τομείς του δημοσίου
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
ΓΣΕΕ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ
Δικαστική προσφυγή για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ