Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Εκτός πραγματικότητας οι 6.000 προσλήψεις στα Νοσοκομεία

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΣΥΝ

Eξαγγελίες του Υπ. Υγείας για 6000 προσλήψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία

Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας, μετά την συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό, για 6000 προσλήψεις στα Νοσοκομεία, παρά το ηχηρό νούμερο, αποτελούν μια τεράστια απάτη.

Ο υπουργός Υγείας, χρησιμοποιώντας τα γνωστά επικοινωνιακά τρυκ εμφανίζει τους 3000 νέους εργαζόμενους που θα έλθουν στα νοσοκομεία για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (προγράμματα STAGE) σαν προσωπικό που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα της στελέχωσης των υπηρεσιών υγείας. Αθροίζει μαζί με αυτούς, το μόνιμο προσωπικό που είναι μόνο 1700 άτομα και τους 1200 συμβασιούχους, που θα αποχωρήσουν από τα Νοσοκομεία μετά από 8 μήνες και έτσι βγάζει το μαγικό νούμερο. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 2006 ο αριθμός αυτών που συνταξιοδοτήθηκαν από τις μονάδες υγείας φτάνει στον αριθμό των εξαγγελλόμενων μόνιμων προσλήψεων.

Ο υπουργός και η Κυβέρνηση προωθούν ένα μοντέλο πλήρους ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και στην Υγεία αφού από τις εξαγγελλόμενες «προσλήψεις» οι 4200 θα είναι ανασφάλιστοι ή με επισφαλή εργασία. Την ίδια ώρα, τα χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό για προσλήψεις επαρκούν μόνο για 700 θέσεις.

Ξεχνά ο Υπουργός και η Κυβέρνηση ότι τα τεράστια κενά στην στελέχωση των υπηρεσιών υγείας συνεχώς διευρύνονται, αφού οι προσλήψεις όλα τα τελευταία χρόνια είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες, οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά την εντατικοποίηση της δουλειάς και οι πολίτες την ταλαιπωρία και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Η προσπάθεια του Υπουργού Υγείας να ξεφύγει από την πραγματικότητα και να αντιμετωπίσει το κύμα αγανάκτησης των εργαζομένων και τις κινητοποιήσεις που έρχονται θα πέσει στο κοινό.

Ο Συνασπισμός θα συμβάλλει με όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου αυτή η νεοφιλελεύθερη πολιτική που απαξιώνει και υποβαθμίζει το Δημόσιο σύστημα υγείας να ανατραπεί.

Το Τμήμα Υγείας Πρόνοιας του Συνασπισμού


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Υπολογίστε online την ετήσια άδεια που δικαιούστε
ΓΣΕΕ
Εξαίρεση εργαζομένων με συμβάσεις μερικής απασχόλησης από το «αλά Ελληνικά» πρόγραμμα SURE
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Επιβεβλημένη η παράταση του προγράμματος των 5.500 πτυχιούχων σε τομείς του δημοσίου
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
ΓΣΕΕ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ