Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Κενά εκπαιδευτικού προσωπικού στα Μουσικά σχολεία

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΑΘΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κα. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Μουσικά Σχολεία

Σε δραματικό αδιέξοδο έχουν περιέλθει τα Μουσικά Σχολεία όλης της χώρας. Παρά τις υποσχέσεις περί έγκαιρης στελέχωσης και λειτουργίας που δόθηκαν επανειλημμένα από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, τόσο στους ενδιαφερόμενους γονείς και διδάσκοντες, όσο και στις επανειλημμένες ερωτήσεις και αναφορές που κατατέθηκαν στη Βουλή στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, η απαξιωτική αντιμετώπιση του θεσμού των Μουσικών Σχολείων από τους ιθύνοντες, έχει οδηγήσει κυριολεκτικά σε αδιέξοδο τον εξαιρετικά σημαντικό αυτό θεσμό.

Ειδικότερα, και παρά τα στοιχεία που επικαλούνται οι αρμόδιοι, ο αριθμός των μονίμων που διορίσθηκαν και των αναπληρωτών που προσελήφθησαν για εφέτος, δεν καλύπτει ούτε το 50% των υφιστάμενων αναγκών. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά το Μουσικό Σχολείο της Δράμας όπου υπάρχουν κενά 250 διδακτικών ωρών την εβδομάδα, το Μουσικό Σχολείο Πειραιά με κενά 50 ωρών την εβδομάδα, το Ηράκλειο Κρήτης με 70, κ.ά

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή έχει παροπλισθεί κυριολεκτικά, αφού δεν λαμβάνονται υπόψιν οι εισηγήσεις της και δεν έχει καμία συμμετοχή στη σύνταξη των αξιολογικών πινάκων για τις προσλήψεις καθηγητών μουσικής, έτους 2006-2007.

Οι αξιολογικοί πίνακες των Ωρομισθίων δεν έχουν κυρωθεί από την Υπουργό και δεν δημοσιεύονται, κατά παράβαση της αριθμ. 82535/16.8.2006 Υπουργικής Απόφασης, στην οποία αναφέρεται ρητά ότι «οι πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών θα αναρτηθούν στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση του ΥΠΕΠΘ και σε όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντίστοιχα.»

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

  • Για ποιο λόγο δεν έχουν καλυφθεί ακόμη οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό των Μουσικών Σχολείων;
  • Για ποιο λόγο η Καλλιτεχνική Επιτροπή έχει παροπλισθεί και δεν λαμβάνονται υπόψιν οι εισηγήσεις της;
  • Γιατί οι αξιολογικοί πίνακες των ωρομισθίων δεν έχουν κυρωθεί και δεν δημοσιεύονται, κατά παράβαση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης;

Ο ερωτών βουλευτής
Φώτης Κουβέλης


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ
Δικαστική προσφυγή για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Άδεια σχολικής παρακολούθησης
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου
ΓΣΕΕ
Πρόταση νόμου για δημοσιογράφους στους Δήμους
ΠΟΕΣΥ
Απολογισμός δράσεων του ΟΑΕΔ για την περίοδο Μάρτιος 2015-Ιούνιος 2019
ΟΑΕΔ
Διευκρινήσεις για την ετήσια άδεια των εργαζομένων - Υπολογισμός μέσω Online εφαρμογής
ΓΣΕΕ