Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Μισθοδοσία των προσλαμβανόμενων καθαριστριών

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αθήνα 15 Ιανουαρίου 2007

Για το καθεστώς μισθοδοσίας των προσλαμβανομένων καθαριστριών- καθαριστών   

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, σχετικά με το καθεστώς μισθοδοσίας των προσλαμβανομένων καθαριστριών- καθαριστών στα σχολεία της Α'βαθμιας και Β' βαθμιας Εκπαίδευσης, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας διευκρινίζονται τα εξής:

Όπως είναι γνωστό, οι καθαρίστριες- καθαριστές στα σχολεία της Α'βαθμιας και Β'βαθμιας Εκπαίδευσης, αμείβονταν από τους ΟΤΑ, μέσω των Σχολικών Επιτροπών.

Μετά την μετατροπή των συμβάσεών τους, σε συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, δυνάμει του Π.Δ 164/2004, αυτοί θα εξακολουθήσουν να αμείβονται από τους ΟΤΑ.

Για τον σκοπό αυτό, έχουν εγγραφεί τα απαραίτητα κονδύλια στον υπό εκτέλεση Προϋπολογισμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συνεπώς, προκαλούν απορία η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ και οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται, αφού το Υπουργείο Παιδείας στήριξε την ένταξη των καθαριστριών και καθαριστών σε καθεστώς αορίστου χρόνου και διατήρησε το καθεστώς της μισθοδοσίας τους.

Τα περί ομηρίας, καθεστώτος ανασφάλειας και άλλα που αναφέρει στην ακατανόητη ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, δεν αφορούν την παρούσα κυβέρνηση και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία κατέβαλε κάθε προσπάθεια να διασφαλίσει το καθεστώς εργασίας του συγκεκριμένου κλάδου και την μισθοδοσία τους μέσω κρατικών πόρων.


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ
Δικαστική προσφυγή για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Άδεια σχολικής παρακολούθησης
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου
ΓΣΕΕ
Πρόταση νόμου για δημοσιογράφους στους Δήμους
ΠΟΕΣΥ
Απολογισμός δράσεων του ΟΑΕΔ για την περίοδο Μάρτιος 2015-Ιούνιος 2019
ΟΑΕΔ
Διευκρινήσεις για την ετήσια άδεια των εργαζομένων - Υπολογισμός μέσω Online εφαρμογής
ΓΣΕΕ