Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Σχετικά με την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

KEΔΚΕ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρις Κουκουλόπουλος με αφορμή τη δημοσίευση της Ετήσιας Έκθεσης του ΑΣΕΠ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Ετήσια Έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2005, όπως είναι φυσικό και επόμενο, αλλά και απολύτως ορθό, επικεντρώνεται κυρίως στο θέμα των συμβασιούχων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της Έκθεσης δεν είναι απλώς ισοπεδωτικός, αλλά λειτουργεί αρνητικά και για το ίδιο το πρόβλημα και τις πραγματικές του διαστάσεις.

Κι αυτό γιατί μέσα από τις ίδιες τις διαπιστώσεις του ΑΣΕΠ είναι ξεκάθαρο πως:

  1. Δεν αφορά το σύνολο της Αυτοδιοίκησης
  2. Οι συμβάσεις ελέγχονται και εγκρίνονται τελικά από την ίδια την Πολιτεία
  3. Υπάρχουν ειδικές κατηγορίες, όπως είναι για παράδειγμα τα Δημοτικά Ωδεία, αλλά και ορισμένοι Καποδιστριακοί Δήμοι, στις οποίες για να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένες και σαφέστατα οριοθετημένες ανάγκες, εγκρίνονται συμβάσεις μίσθωσης έργου με την καθοδήγηση και την παρότρυνση της ίδιας της Πολιτείας. 

Θα πρέπει όμως ακόμα να επισημάνουμε πως, μπορεί οι ευθύνες της Πολιτείας σε ό,τι αφορά τον τρόπο ελέγχου και έγκρισης των συμβάσεων να είναι διαχρονικές, αλλά είναι ιδιαίτερα μεγάλες οι ευθύνες του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου ενέκρινε σωρεία συμβάσεων προκειμένου να εξυπηρετήσει τις «αυξημένες ανάγκες» υποψηφίων Δημάρχων, φίλα προσκείμενων στο σημερινό κυβερνών κόμμα.

Για ποιο λόγο λοιπόν για όλα αυτά θα πρέπει να απολογείται όλη η Αυτοδιοίκηση;

Όπως κατ επανάληψη έχουμε τονίσει, το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί μόνο μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου, προκειμένου να οριοθετηθούν σαφέστατα οι προϋποθέσεις και οι όροι για τη χρήση των συμβάσεων μίσθωσης έργου. 

Ενός διαλόγου στον οποίο θα προσέλθουμε όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας, κάτι που πρέπει επιτέλους να πράξει και το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο τις τελευταίες μέρες το μόνο που προσπαθεί να κάνει είναι να μεταθέσει τις δικές του ευθύνες αλλού». 


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
ΓΣΕΕ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ
Δικαστική προσφυγή για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Άδεια σχολικής παρακολούθησης
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου
ΓΣΕΕ