Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Ακόμη δε λειτούργησαν τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΒΟΥΛΗ  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
κ. Ε. Μπασιάκο

ΘΕΜΑ: Ακόμη δε λειτούργησαν τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης

Μετά την εφαρμογή της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, θεσπίστηκαν με το νόμο 3399/2005 τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης, για να παρέχουν υπηρεσίες, κατευθύνσεις και οδηγίες πάνω σε θέματα υλοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων του Γ & Δ ΚΠΣ, αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

- Με το νόμο 3399/2005 συστήθηκαν 650 θέσεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης.

- Με το Π.Δ. 88/25-04-06 κατανεμήθηκαν στα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης μόνο οι 386 από τις 650 θέσεις, με τις ειδικότητες ΠΕ Γεωπονικού, ΠΕ Δασολογικού, ΠΕ Κτηνιατρικού, ΠΕ Ιχθυολόγων, ΠΕ Διοικητικού, ΠΕ Οικονομικού, ΤΕ Τεχνολογίας Γεωπονίας, ΤΕ Τεχνολογίας Ιχθυοκομίας -Αλιείας.

- Με την πρόσφατη προκήρυξη 12Κ/2006 ανακοινώνεται η πρόσληψη μόνο 156 Γεωπόνων και 51 Κτηνιάτρων και είναι προφανές ότι μόνο με αυτό το προσωπικό τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να εκπληρώσουν το ρόλο τους.

Επειδή έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος 3399/05 για τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης και ακόμη δεν έχουν στελεχωθεί, επειδή από το νόμο 3399/05 έως το Π.Δ. 88/06 χάθηκαν 264 θέσεις προσωπικού και μέχρι την προκήρυξη 12Κ/06 χάθηκαν άλλες 179 θέσεις, δηλαδή 443 συνολικά  και επειδή δεν έγινε ορθολογική κατανομή των ειδικοτήτων, αφού δεν περιλαμβάνεται π.χ σε νομούς με ιδιαίτερο δασικό ενδιαφέρον η ειδικότητα ΠΕ 2 Δασολογικού, αλλά και η ειδικότητα ΤΕ Τεχνολογίας Γεωπονίας "απουσιάζει" σε 40 από τα 51 Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ερωτάται ο  κ. Υπουργός

  1. Που κατανεμήθηκαν οι 264 θέσεις που υπολείπονται, από τις 650 που προβλέπονται από το νόμο 3399/05;
  2. Γιατί δεν προκηρύχθηκαν οι θέσεις για τις ειδικότητες ΠΕ Δασολογικού, ΠΕ Ιχθυολόγων, ΠΕ Διοικητικού, ΠΕ Οικονομικού, ΤΕ Τεχνολογίας Γεωπονίας, ΤΕ Τεχνολογίας Ιχθυοκομίας – Αλιείας, (συνολικά 179), όπως αυτές  κατανεμήθηκαν με το Π.Δ. 88/06 στα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης;
  3. Αν προτίθεται να κατανείμει και να προκηρύξει τις υπόλοιπες θέσεις προσωπικού, καθώς και να διορθώσει τις παραλείψεις ως προς τις ειδικότητες;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλης Κεγκέρογλου
Μάρκος Μπόλαρης
Κώστας Καϊσερλης
Δημήτρης Βαρβαρίγος
Άγγελος Μανωλάκης


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
ΓΣΕΕ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ
Δικαστική προσφυγή για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Άδεια σχολικής παρακολούθησης
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου
ΓΣΕΕ