Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Συμμετοχή στον Αγώνα των Εκπαιδευτικών

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΑΕΔ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Τις μέρες αυτές ξετυλίγεται ένας σκληρός απεργιακός αγώνας, αυτός των συναδέλφων δασκάλων και νηπιαγωγών. Με πρωτοφανή μαζικότητα και μαχητικότητα απεργούν και διαδηλώνουν. Διεκδικούν το δικαίωμα να ζουν και να δουλεύουν με αξιοπρέπεια, έτσι όπως επιβάλλουν οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Διεκδικούν το δικαίωμα των μαθητών τους για μια σύγχρονη, αναβαθμισμένη εκπαίδευση, χωρίς ταξικούς φραγμούς.

Αντιμετωπίζουν τον εμπαιγμό και την αδιαλλαξία της Κυβέρνησης, την τρομοκρατία και τη «χημική βία». Αντιμετωπίζουν τη συκοφάντησή τους, γιατί, τάχα, «φέρνουν σε δύσκολη θέση τους γονείς και ακυρώνουν την ομαλή έναρξη του σχολικού έτους».

Το ΠΑΜΕ τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση ότι οι αγώνες αυτοί πρέπει να στοχεύουν και ολοκληρωμένα στην υπεράσπιση της μόρφωσης όλων των παιδιών του Λαού. Να αποκαλύψουν τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα των κυβερνητικών μέτρων στην Εκπαίδευση, που επιδιώκουν την ιδιωτικοποίησή της και το βάρβαρο διαχωρισμό σε μορφωμένους και σύγχρονους αμόρφωτους, ανάλογα με την ταξική τους θέση. Να φωτίσουν τον καθοδηγητικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του μεγάλου κεφαλαίου σε αυτές τις εξελίξεις. Να αποκαλύψουν τον υποκριτικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ και κάθε ΣΥΝοδοιπόρου, καθώς από τη μια μεριά «αντιπολιτεύονται» τη ΝΔ ενώ από την άλλη προτείνουν «μια από τα ίδια»: την «αυτονόμηση» και «αποκέντρωση» - ιδιωτικοποίηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Όταν το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, κατάργησε την επετηρίδα, αντιμετώπισε τους αγώνες των εκπαιδευτικών με την αλησμόνητη βιαιότητα των ΜΑΤ.   

Το ΠΑΜΕ πιστεύει ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένας μαζικός αγώνας όλων των εκπαιδευτικών αλλά και των άλλων εργαζομένων, με βασικό κοινό αίτημα: ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ, ΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΙΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΥΣ.

Σε έναν τέτοιο αγώνα έχουν θέση όλα τα ιδιαίτερα αιτήματα κάθε τμήματος του εκπαιδευτικού κόσμου. Μόνο σε έναν τέτοιο αγώνα θα είναι δυνατή η ικανοποίησή τους αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων  που απαιτούνται για την ανατροπή της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής.

Συνάδελφοι, στον «απεργιακό χορό» μπαίνουν τώρα και οι καθηγητές της ΟΛΜΕ. Εμείς τι θα κάνουμε;

Θα μείνουμε άβουλοι θεατές (και θύματα), της κατάργησης ή της συγχώνευσης των σχολείων μας, της σύμπτυξης των τμημάτων στα γενικά μαθήματα, των αναγκαστικών μεταθέσεων μονίμων συναδέλφων, της ανεργίας εκατοντάδων ωρομισθίων γενικών μαθημάτων ήδη από φέτος, οριστικά από του χρόνου, της παράκαμψης των πινάκων τοποθέτησης από τους «καινοτόμους»  των 40 ωρών σεμιναρίων,  του παραλογισμού να υπερισχύει Υπουργική Απόφαση έναντι Νόμου, του «σπασίματος» και της μείωσης των ωρών, του αυταρχισμού και της αλαζονείας ορισμένων  διευθυντών και διοικούντων;

Θα ανεχθούμε κι άλλο την ατιμωτική άρνηση της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας μας από το Υπ. Παιδείας, λες και ο ΟΑΕΔ ανήκει σε κάποιο άλλο κράτος;

Θα διαιωνίσουμε το «διαίρει και βασίλευε» σε μόνιμους και μη;

ΟΧΙ!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ! Οι δάσκαλοι άνοιξαν το δρόμο με μεγάλο αντίκτυπο! Να τον διαβούμε αντάμα!

  • ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!
  • AΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΜΟΝΙΜΗ - ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ, ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΙΑΣ, ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ.
  • ΕΝΙΑΙΟ 12ΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,
    ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥ.
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΣΟ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
    ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ, ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ.


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
ΓΣΕΕ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ
Δικαστική προσφυγή για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Άδεια σχολικής παρακολούθησης
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου
ΓΣΕΕ