Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Καταπέλτης ο Συνήγορος του Πολίτη στις επιλογές της Περιφερειακής Αρχής Αττικής

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ως πλαίσιο πλήρους αδιαφάνειας, που προκαλεί, εύλογα, στους υποψηφίους υπόνοιες ευνοιοκρατίας χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων ο Συνήγορος του Πολίτη τις διαδικασίες που ακολούθησε η Περιφερειακή Αρχή Αττικής για την περιβόητη πρόσληψη (447) ατόμων, για οκτώ μήνες, σε επιστολή που της απευθύνει, μετά από τις σχετικές καταγγελίες συμβασιούχων εργαζομένων, που αυθαίρετα έμειναν εκτός…

Υπενθυμίζουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Αττικής της ΝΔ, αντί να ακολουθήσει την ίδια με τις δύο προηγούμενες προκηρύξεις διαδικασία τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο 2020, όπου με συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής προσέλαβε περίπου 224 εργαζόμενους με τετράμηνες συμβάσεις, προχώρησε μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες σε Αποφάσεις πρόσληψης, χωρίς μοριοδότηση τυπικών προσόντων, προϋπηρεσίας, εμπειρίας ή άλλων κοινωνικών κριτηρίων, εκμεταλλευόμενη την ανεργία και δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά στους χιλιάδες άνεργους, που κατέθεσαν αιτήσεις. Έβαλε με αυτό τον τρόπο στο ίδιο τσουβάλι όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από προσόντα και αμαυρώνοντας την προσφορά των συμβασιούχων, που εργάστηκαν με αξιόλογη προσφορά στην Περιφέρεια Αττικής.

Ταυτόχρονα ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει στην Περιφέρεια:

• ότι στο αρ. 147770/23-2-2021 έγγραφο της υπηρεσίας σας προς τις ενδιαφερόμενες, δεν δίδεται οποιαδήποτε απάντηση για την αξιολόγηση του μοναδικού πρόσθετου προσόντος που κλήθηκαν βάσει της προκήρυξης να υποβάλουν (Βεβαίωση προϋπηρεσίας τυχόν αποκτηθείσας εμπειρίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε ΟΤΑ β΄ βαθμού για τις ανάγκες της πανδημίας), γεγονός που δημιουργεί ιδιαίτερο προβληματισμό, διότι - παρότι υπήρχε ειδική αναφορά στην προκήρυξη - δεν φαίνεται ότι λήφθηκε υπόψη στη διενεργηθείσα αξιολόγηση για τις εν λόγω υποψήφιες

• η αξιολόγηση των αναφερόμενων κατά τη διαδικασία πρόσληψης διενεργήθηκε χωρίς προκαθορισμένα κριτήρια αξιολόγησης και χωρίς αιτιολογημένη κρίση για την επιλογή του υπό πρόσληψη προσωπικού από την Τριμελή Επιτροπή, όπως προκύπτει από το από 24-1-2021 πρακτικό της εν λόγω επιτροπής, που ετέθη υπόψη του Συνηγόρου με αφορμή τη διερεύνηση άλλης αναφοράς. Αναφορικά δε με το πρακτικό της Τριμελούς Επιτροπής για την αξιολόγηση των αιτήσεων, επισημαίνεται ότι γενικές διατυπώσεις περί συνεκτίμησης των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, της εμπειρίας κ.λπ. δεν συνιστούν επαρκή αιτιολογία για την επιλογή ορισμένων υποψηφίων και τον αποκλεισμό άλλων. Για τον λόγο αυτό, εύλογα αμφισβητείται από τις υποψήφιες ο αποκλεισμός τους και η τήρηση στην εν λόγω διαδικασία των συνταγματικών αρχών της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, γεγονός που θέτει ζήτημα, κατά την άποψή μας, επανεξέτασης των αιτήσεων των αναφερόμενων…

• Ειδικότερα, στις διαδικασίες πρόσληψης για απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες, σύμφωνα με τις διατάξεις του α. 20 ν. 2190/1994, αλλά και τις ειδικότερες διατάξεις στο πλαίσιο αντιμετώπισης αναγκών λόγω εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φορείς έχουν αυξημένη ευθύνη έναντι των υποψηφίων για τη διασφάλιση όρων αξιοκρατίας, διαφάνειας και αμερόληπτης κρίσης

Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι κυβέρνηση και Περιφερειακές Αρχές αντί για μόνιμη δουλειά μοιράζουν ρουσφέτια, ότι η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι υπό διωγμό και πως δεν υπάρχει καμιά πρόθεση επίλυσης του σοβαρού προβλήματος υποστελέχωσης του Δημοσίου, παρά μόνο μπαλώματα και ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση όπου οι άνεργοι εμπαίζονται και αντιμετωπίζονται ως όμηροι και ως φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, ο μόνος δρόμος είναι να δυναμώσει ο αγώνας και η απαίτηση εργαζομένων, συμβασιούχων και ανέργων για:

• Μόνιμη δουλειά για όλους. Να γίνουν εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Να καλυφθούν όλα τα κενά στις υπηρεσίες, με ένα αδιάβλητο σύστημα διορισμών μόνο με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια.

• Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, των εκχωρήσεων, των ΣΔΙΤ και της λειτουργίας του δημόσιου τομέα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
22/3/2021


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Το χρήμα ρέει άφθονο .. 1.612.903,22 ευρώ για «Υπηρεσίες Συμβούλου» στην Περιφέρεια Αττικής
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εξ Αποστάσεως Ομαδικά Εργαστήρια Συμβουλευτικής για Ανέργους
ΙΝΕ ΓΣΕΕ
Προσλήψεις στις Περιφέρειες: Ούτε στο απώτερο μέλλον δεν σκοπεύουν να καλύψουν τις κενές θέσεις
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οι αλλαγές της κοινωνικής διάρθρωσης της χώρας ανά κλάδο, επαγγελματική ειδικότητα και επίπεδο δεξιοτήτων
ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΙΕΑΔ
Στη Βουλή των Ελλήνων η ταπισερί «Η Σχολή των Αθηνών»
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Να επιτραπούν αντιρρήσεις για το σύνολο των αναμορφωμένων δασικών χαρτών
ΠΟΜΙΔΑ
Καταπέλτης ο Συνήγορος του Πολίτη στις επιλογές της Περιφερειακής Αρχής Αττικής
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ