Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Βήμα  

Έληξε η επίσχεση εργασίας των συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου ήραμε από χθες, 22/03/2018, την επίσχεση εργασίας που είχαμε ξεκινήσει μαζικά από την 5/03/2018 με κοινό αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών. Επιστρέψαμε στην εργασία με ψηλά το κεφάλι, χάρη στην ενότητα που επιδείξαμε και την πίστη ότι ο συλλογικός αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα.

Η κινητοποίησή μας στέφθηκε με επιτυχία, δεδομένου ότι, χάρη στη συμμετοχή στην επίσχεση εργασίας πλέον των μισών συναδέλφων από δομές όλης της χώρας, ασκήθηκε η δέουσα πίεση προς το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο προχώρησε σχετικά άμεσα στην καταβολή των δεδουλευμένων μας. Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του αγώνα μας καταβλήθηκαν οι οφειλόμενοι μισθοί του Δεκεμβρίου ’17 και του Ιανουαρίου ’18 και στα μέσα της τρίτης εβδομάδας μας καταβλήθηκε και ο μισθός του Φεβρουαρίου’18 . Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το πως το Υπουργείο κατάφερε μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να επιλύσει τα διαρθρωτικά του προβλήματα - τα οποία συνηθίζει να επικαλείται για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές μας. Για πρώτη φορά στα χρονικά -συγκεκριμένα, για την καταβολή του μισθού του Φεβρουαρίου- το ένταλμα πληρωμής εκτελέστηκε αυθημερόν σε λιγότερο από οκτάωρο. Υπενθυμίζουμε δε, ότι κατά την διάρκεια του 2017 προβήκαμε σε επανειλημμένες απεργιακές κινητοποιήσεις λόγω των καθυστερήσεων στην καταβολή των δεδουλευμένων μας, ζητώντας την ομαλοποίηση της μισθοδοσίας μας.

Αυτή τη φορά, εκφράζουμε την συγκρατημένη ικανοποίηση μας όσον αφορά την τήρηση των δεσμεύσεων του ΥΜΕΠΟ σχετικά με την επίτευξη της καταβολής των τριών μισθών μας ως τις 22/3/2018, όπως δηλαδή είχαν δεσμευθεί ο αρμόδιος Υπουργός και Υφυπουργός στις δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους του Σωματείου μας κατά την διάρκεια της επίσχεσης. Η επιφυλακτικότητά μας για τα δικαιώματα μας, πέραν των επανειλημμένων αθετήσεων κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οφείλεται και στην επίγνωση του γενικότερων όρων εργασίας που επικρατούν σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Αναμένουμε την τήρηση των δεσμεύσεων του Υπουργού για την ανανέωση όλων των συμβάσεων που λήγουν μέσα στο 2018, για την σταθερή και έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας μας και την αλλαγή της υφιστάμενης πολιτικής της Υπηρεσίας Ασύλου για τις αναρρωτικές άδειες και για τα λοιπά δικαιώματα των εργαζομένων συμβασιούχων. Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε καμία νέα απόλυση συμβασιούχου και είμαστε έτοιμοι /ες να εναντιωθούμε ξανά σε κάθε νέα παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Τέλος, οφείλουμε να ζητήσουμε την κατανόηση των αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς προστασίας και να αναγνωρίσουμε την έκδηλη και έμπρακτη συμπαράστασή τους ως προς τη συλλογική μας προσπάθεια.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ
Αθήνα, 23/03/2018

Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Στήριξη της ΓΣΕΕ στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών
ΓΣΕΕ
Ωράρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Στο ίδιο έργο θεατές
ΠΕΥΦΑ
Ιατροφαρμακευτική κάλυψη των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
ΓΣΕΕ
Διεκδίκηση άμεσης επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
ΓΣΕΕ
Ιδιωτικοποίηση αρχαιολογικών χώρων
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΞΕΩΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στην ψηφιοποίηση κινητών μνημείων της ΔΔΕΑΜ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Επέκταση κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζομένους στις ξένες αεροπορικές εταιρείες
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ