Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Βήμα  

Έληξε η επίσχεση εργασίας των συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου ήραμε από χθες, 22/03/2018, την επίσχεση εργασίας που είχαμε ξεκινήσει μαζικά από την 5/03/2018 με κοινό αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών. Επιστρέψαμε στην εργασία με ψηλά το κεφάλι, χάρη στην ενότητα που επιδείξαμε και την πίστη ότι ο συλλογικός αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα.

Η κινητοποίησή μας στέφθηκε με επιτυχία, δεδομένου ότι, χάρη στη συμμετοχή στην επίσχεση εργασίας πλέον των μισών συναδέλφων από δομές όλης της χώρας, ασκήθηκε η δέουσα πίεση προς το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο προχώρησε σχετικά άμεσα στην καταβολή των δεδουλευμένων μας. Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του αγώνα μας καταβλήθηκαν οι οφειλόμενοι μισθοί του Δεκεμβρίου ’17 και του Ιανουαρίου ’18 και στα μέσα της τρίτης εβδομάδας μας καταβλήθηκε και ο μισθός του Φεβρουαρίου’18 . Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το πως το Υπουργείο κατάφερε μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να επιλύσει τα διαρθρωτικά του προβλήματα - τα οποία συνηθίζει να επικαλείται για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές μας. Για πρώτη φορά στα χρονικά -συγκεκριμένα, για την καταβολή του μισθού του Φεβρουαρίου- το ένταλμα πληρωμής εκτελέστηκε αυθημερόν σε λιγότερο από οκτάωρο. Υπενθυμίζουμε δε, ότι κατά την διάρκεια του 2017 προβήκαμε σε επανειλημμένες απεργιακές κινητοποιήσεις λόγω των καθυστερήσεων στην καταβολή των δεδουλευμένων μας, ζητώντας την ομαλοποίηση της μισθοδοσίας μας.

Αυτή τη φορά, εκφράζουμε την συγκρατημένη ικανοποίηση μας όσον αφορά την τήρηση των δεσμεύσεων του ΥΜΕΠΟ σχετικά με την επίτευξη της καταβολής των τριών μισθών μας ως τις 22/3/2018, όπως δηλαδή είχαν δεσμευθεί ο αρμόδιος Υπουργός και Υφυπουργός στις δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους του Σωματείου μας κατά την διάρκεια της επίσχεσης. Η επιφυλακτικότητά μας για τα δικαιώματα μας, πέραν των επανειλημμένων αθετήσεων κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οφείλεται και στην επίγνωση του γενικότερων όρων εργασίας που επικρατούν σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Αναμένουμε την τήρηση των δεσμεύσεων του Υπουργού για την ανανέωση όλων των συμβάσεων που λήγουν μέσα στο 2018, για την σταθερή και έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας μας και την αλλαγή της υφιστάμενης πολιτικής της Υπηρεσίας Ασύλου για τις αναρρωτικές άδειες και για τα λοιπά δικαιώματα των εργαζομένων συμβασιούχων. Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε καμία νέα απόλυση συμβασιούχου και είμαστε έτοιμοι /ες να εναντιωθούμε ξανά σε κάθε νέα παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Τέλος, οφείλουμε να ζητήσουμε την κατανόηση των αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς προστασίας και να αναγνωρίσουμε την έκδηλη και έμπρακτη συμπαράστασή τους ως προς τη συλλογική μας προσπάθεια.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ
Αθήνα, 23/03/2018

Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Απάντηση σε ερωτήματα υποψηφίων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 1Κ/2017
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Απεργία αρχαιοφυλάκων - κλειστοί όλοι οι Αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία
ΠΕΥΦΑ
Σχετικά με το προμελετημένο κακόβουλο συμβάν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΞΕΩΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Ρουσφετολογικός τρόπος διορισμού επιστημόνων στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Στον αέρα οι εκδηλώσεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους - αβέβαιη η αμοιβή των εργαζομένων
ΠΕΥΦΑ
Προβληματική η προς εφαρμογή απόφαση για πληρωμή υπερωριών για εκδηλώσεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΞΕΩΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Διαγωνισμός για νεοφυείς επιχειρήσεις Startups d.Day
ΣΕΠΕ