Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Βήμα  

Για την άμεση εξάντληση του Εξοικονομώ Κατ Οίκον ΙΙ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., δήλωσε επ’ αφορμή της διαπίστωσης ότι ήδη από τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Προγράμματος Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ καλύφθηκε ο διαθέσιμος προϋπολογισμός για τις περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας:

Έχω δηλώσει εδώ και καιρό ότι ο προϋπολογισμός του Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ ήταν εξ αρχής πολύ χαμηλός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες για ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων στην Ελλάδα και ότι ειδικά και κάποιες περιοχές, όπως στο Νομό Ηλείας (Δυτική Ελλάδα), είχε καταστεί σαφές από τους μηχανικούς που είχαν την επιστασία των προβλεπόμενων αιτήσεων ότι το πρόγραμμα δεν θα επαρκούσε στο ελάχιστο. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα: τα κονδύλια του Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ εξαντλήθηκαν ήδη από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του προγράμματος. Χιλιάδες συμπολίτες μας που περίμεναν το εν λόγω πρόγραμμα για να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους, δεν θα καταφέρουν να επωφεληθούν. Καμία πρόληψη και κανένας σχεδιασμός από την Κυβέρνηση δεν υπάρχει για τα ζητήματα της ενεργειακής πολιτικής, ούτε μέριμνα για τον πολίτη ο οποίος επιθυμεί μέσω του προγράμματος, όχι μόνο να προστατεύσει το περιβάλλον και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και - μειώνοντας την ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού του όσο περισσότερο μπορεί - να μειώσει το κόστος ζωής του, για να μπορέσει επιτέλους να ανταποκριθεί σε αυτό. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αυξήσει τα χρηματοδοτικά όρια του προγράμματος, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτό όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Δήλωση Αυγερινοπούλου για την άμεση εξάντληση του Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2018

Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Απάντηση σε ερωτήματα υποψηφίων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 1Κ/2017
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Απεργία αρχαιοφυλάκων - κλειστοί όλοι οι Αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία
ΠΕΥΦΑ
Σχετικά με το προμελετημένο κακόβουλο συμβάν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΞΕΩΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Ρουσφετολογικός τρόπος διορισμού επιστημόνων στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Στον αέρα οι εκδηλώσεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους - αβέβαιη η αμοιβή των εργαζομένων
ΠΕΥΦΑ
Προβληματική η προς εφαρμογή απόφαση για πληρωμή υπερωριών για εκδηλώσεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΥΛΑΞΕΩΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Διαγωνισμός για νεοφυείς επιχειρήσεις Startups d.Day
ΣΕΠΕ