Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Προσλήψεις Αρχαιοφυλάκων - πληρωμή εξαιρέσιμων

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Στις 13 Δεκεμβρίου 2016 ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε από τη Νίσυρο 200 προσλήψεις μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίοι θα κάλυπταν κυρίως τη νησιωτική Ελλάδα, όπου είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων είναι κλειστά, ενώ έχει αρχίσει ήδη η τουριστική σεζόν. Στα τέλη Μαρτίου 2017, τέσσερις μήνες μετά!!! η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπογράφει και προωθεί το αίτημα για 200 προσλήψεις αρχαιοφυλάκων στο Υπουργείο Οικονομικών. Έκτοτε, αν και έχει περάσει ένα μεγάλο διάστημα, το αίτημα αυτό δεν έχει υπογραφεί ακόμα από τον Υπουργό Οικονομικών. Ένα Εθνικό ζήτημα, όπως η στελέχωση και η ασφάλεια των Μνημείων της Χώρας, κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα , αφήνοντας πολλά Μουσεία και Χώρους ανά την Ελλάδα χωρίς προσωπικό.

Περιμένουμε άμεσα να προχωρήσει η προκήρυξη των μονίμων αρχαιοφυλάκων ώστε και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσο και της Κας Γεροβασίλη στη Βουλή.

Η ΠΕΥΦΑ θα διεκδικήσει άμεσα, δυναμικά και με κάθε νόμιμο τρόπο αυτές τις προσλήψεις, διότι κρίνει ότι είναι ύψιστο καθήκον που άπτεται κυρίως της ασφάλειας των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, καθώς και της εύρυθμης λειτουργία τους. Οι προσλήψεις αυτές είναι μηδενικού κόστους, διότι θα αφαιρεθούν από τις ετήσιες προσλήψεις των συμβασιούχων του ΥΠ.ΠΟ.

Επίσης η ΠΕΥΦΑ, ζητάει άμεσα την δημιουργία τμημάτων φύλαξης και πληροφόρησης στις μεγάλες εφορείες της Χώρας, πχ Ακρόπολη, ώστε να μπορούν οι Αρχαιολογικοί Χώροι να συντονίζονται και να λειτουργούν με ασφάλεια για το καλό των επισκεπτών και των εργαζομένων. Καλούμε την Υπουργό Πολιτισμού Κα Λυδία Κονιόρδου να δεσμευτεί δημόσια αν μπορεί να το κάνει, ότι η καταβολή των εξαιρέσιμων θα συνεχίσει να καταβάλλεται από το ΤΑΠΑ. Ακόμα δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε την συνέχιση της λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Υπουργείου Πολιτισμού, τους εργαζομένους του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, τις κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων(κατασκηνώσεις, εκδηλώσεις κ.α).

Για όλα αυτά η ΠΕΥΦΑ θα συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Γενικό Συμβούλιο για να αποφασίσει τους τρόπους για την υλοποίηση των θεμάτων αυτών.

Π.Ε.Υ.Φ.Α.
6/6/2017


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Το χρήμα ρέει άφθονο .. 1.612.903,22 ευρώ για «Υπηρεσίες Συμβούλου» στην Περιφέρεια Αττικής
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εξ Αποστάσεως Ομαδικά Εργαστήρια Συμβουλευτικής για Ανέργους
ΙΝΕ ΓΣΕΕ
Προσλήψεις στις Περιφέρειες: Ούτε στο απώτερο μέλλον δεν σκοπεύουν να καλύψουν τις κενές θέσεις
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οι αλλαγές της κοινωνικής διάρθρωσης της χώρας ανά κλάδο, επαγγελματική ειδικότητα και επίπεδο δεξιοτήτων
ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΙΕΑΔ
Στη Βουλή των Ελλήνων η ταπισερί «Η Σχολή των Αθηνών»
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Να επιτραπούν αντιρρήσεις για το σύνολο των αναμορφωμένων δασικών χαρτών
ΠΟΜΙΔΑ
Καταπέλτης ο Συνήγορος του Πολίτη στις επιλογές της Περιφερειακής Αρχής Αττικής
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ