Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Βήμα  

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ΙΓΜΕ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Διανύουμε την έκτη βδομάδα που το ΙΓΜΕ βρίσκεται χωρίς Διοίκηση, οι εργαζόμενοι χωρίς μισθό και το Ινστιτούτο παραλύει σε όλα τα επίπεδα λειτουργικά και ουσιαστικά, μετά την παραίτηση της προηγούμενης διοίκησης λόγω της δέσμευσης όλων των τραπεζικών λογαριασμών του ΙΓΜΕ, χωρίς ακόμη να έχει υπάρξει διορισμός νέας, χωρίς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να δεσμεύεται σε ένα στοιχειώδες χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης του της κρίσης διοίκησης και χρηματοδότησης του Ινστιτούτου, και χωρίς το κυρίως Υπουργείο Οικονομικών να αντιμετωπίζει το κρίσιμο θέμα που αφορά στην καταβολή αποζημιώσεων για την υλοποίηση τελεσίδικων δικαστικών εφετειακών αποφάσεων.

Όλα τα έργα του ΙΓΜΕ έχουν πλέον σταματήσει. Έχει παγώσει η έναρξη των έργων του ΕΣΠΑ 2014-2020(2023), συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000€, κρίσιμων για την ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας (Ορυκτοί Πόροι, Γεωθερμία, Καταστροφικά Γεωλογικά Φαινόμενα, Υπόγεια Ύδατα, Γεωλογικές Χαρτογραφήσεις, Ανοιχτά Ψηφιακά Δεδομένα), το Ινστιτούτο οδηγείται στην απαξίωση, και τα εποπτεύοντα υπουργεία σιωπούν προκλητικά στις προτάσεις εξωδικαστικών διευθετήσεων.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ μπροστά σ’ αυτή την αδιαφορία της Κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Οικονομικών προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Πανεπιστημίου 37, αύριο Τετάρτη, 10-5-2017 στις 13:00 μ.μ. απαιτώντας συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό για να δοθούν αξιόπιστες επιτέλους λύσεις:

• Για την άμεση επαναλειτουργία του ΙΓΜΕ.
• Για τον ορισμό Διοίκησης και τη Μισθοδοσία του προσωπικού
• Για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων (αποζημειώσεων, χρηματοδότησης έργων, προσλήψεων)

Στο βαθμό που και αυτήν τη φορά δεν υπάρξει ανταπόκριση, οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης. Καλούμε τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου (πλην Χ.Α.) να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση μέσα στην Βουλή, καθώς επίσης τα Συνδικάτα, την Επιστημονική Κοινότητα και τους θεσμικούς φορείς στην υποστήριξη του Αγώνα μας για την ουσιαστική λειτουργία και συνέχιση του έργου του ΙΓΜΕ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ

Αχαρνές, 9-5-2017

Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Τέλος πλαστικής σακούλας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Έληξε η επίσχεση εργασίας των συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ
Για την άμεση εξάντληση του Εξοικονομώ Κατ Οίκον ΙΙ
ΔΙΟΝΥΣΙΑ - ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας στη ΔΕΣΦΑ ΑΕ
ΓΣΕΕ
Επίσχεση εργασίας από τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Ασύλου
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ
Ξανά απλήρωτοι οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ
Νέος κομματικός Οργανισμός ΥΠΠΟΑ και επιλογή Αρχαιοφυλάκων και Αρχιφυλάκων
ΠΕΥΦΑ