Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Γιατί το Υπουργείο Ενέργειας αδιαφορεί για το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών;

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Τη βδομάδα αυτή συμπληρώνεται ήδη ένας μήνας που το ΙΓΜΕ βρίσκεται χωρίς Διοίκηση, γεγονός πρωτοφανές για δημόσιο φορέα. Ήδη όλα τα έργα του ΙΓΜΕ έχουν σταματήσει, οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι δεσμευμένοι λόγω κατασχέσεων για την πληρωμή τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αδρανεί, οδηγώντας στην απαξίωση ενός πολλαπλά χρήσιμου φορέα όπως είναι το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και αφήνοντας τους εργαζόμενους χωρίς μισθό.

Ενός Ινστιτούτου, που πρόσφερε και προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στη γνώση του ορυκτού πλούτου της χώρας, των ενεργειακών πηγών (λιγνίτες, γεωθερμία), των υπόγειων νερών, που σε κρίσιμες ώρες ξεδίψασαν την Ελλάδα σε κρίσιμες ώρες, στην προστασία του γεωπεριβάλλοντος, αλλά και στην προστασία των υποδομών της χώρας από κατολισθήσεις και άλλα καταστροφικά γεωλογικά φαινόμενα.

Αυτού ακριβώς του Ινστιτούτου, του οποίου σύσσωμοι οι φορείς με τις ενέργειες των οποίων το έργο του ΙΓΜΕ κατευθύνεται και προσφέρεται στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία (πολιτικά κόμματα, αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, ακαδημαϊκή κοινότητα, συλλογικοί φορείς) αναγνώρισαν, για άλλη μια φορά, στην πρόσφατη ημερίδα της 6.4.2017 που διοργάνωσε το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, τη μακροχρόνια προσφορά και την αυτονόητη αναγκαιότητα ενίσχυσης και υποστήριξής του από την Ελληνική Πολιτεία για να επιτελέσει απερίσπαστο τον πολυσύνθετο ρόλο του, ζητώντας να προχωρήσουν με γοργό ρυθμό:

 Την άμεση αντιμετώπιση του θέματος της Διοίκησης του Ινστιτούτου που οδήγησε στη λειτουργική παραλυσία του Ινστιτούτου.
 Την κάλυψη όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων του με την εκταμίευση του τακτικού του προϋπολογισμού αλλά και της έκτακτης ενίσχυσης του για την αποδέσμευση των λογαριασμών του.
 Προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, που έχει εγκρίνει και εισηγηθεί η Διοίκηση του Ινστιτούτου.
 Την οριστική έγκριση και έναρξη των έργων του ΕΣΠΑ 2014-2020 που εξακολουθεί να εκκρεμεί (Υπόγεια Ύδατα, Ορυκτοί Πόροι, Γεωθερμία, Καταστροφικά Γεωλογικά Φαινόμενα, Γεωλογικές Χαρτογραφήσεις, Ανοιχτά Ψηφιακά Δεδομένα).
 Η διευθέτηση των εργασιακών ρυθμίσεων μέσω της διαδικασίας του ΟΜΕΔ που στηρίχθηκε από τους εργαζόμενους και τη απερχόμενη Διοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ μπροστά σ’ αυτή την αδράνεια του Υπουργού Π.ΕΝ. προχωρούν άμεσα: Σε τρίωρη στάση εργασίας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ενέργειας, Μεσογείων 119, αύριο Τετάρτη 26-4-2017 στις 13:00 μ.μ. προκειμένου να γίνει συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό για να δοθούν αξιόπιστες επιτέλους λύσεις.

Καλούμε σε συμπαράσταση όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου (πλην Χ.Α.) και ζητάμε να συνεχίσουν να στηρίξουν με παρεμβάσεις τους μέσα στην Βουλή και στην κοινωνία, καθώς επίσης τα Συνδικάτα και την Επιστημονική Κοινότητα, στηρίζοντας τον Αγώνα μας για την ουσιαστική ανασύσταση και συνέχιση του έργου του ΙΓΜΕ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Αχαρνές, 25-4-2017


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Το χρήμα ρέει άφθονο .. 1.612.903,22 ευρώ για «Υπηρεσίες Συμβούλου» στην Περιφέρεια Αττικής
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εξ Αποστάσεως Ομαδικά Εργαστήρια Συμβουλευτικής για Ανέργους
ΙΝΕ ΓΣΕΕ
Προσλήψεις στις Περιφέρειες: Ούτε στο απώτερο μέλλον δεν σκοπεύουν να καλύψουν τις κενές θέσεις
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οι αλλαγές της κοινωνικής διάρθρωσης της χώρας ανά κλάδο, επαγγελματική ειδικότητα και επίπεδο δεξιοτήτων
ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΙΕΑΔ
Στη Βουλή των Ελλήνων η ταπισερί «Η Σχολή των Αθηνών»
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Να επιτραπούν αντιρρήσεις για το σύνολο των αναμορφωμένων δασικών χαρτών
ΠΟΜΙΔΑ
Καταπέλτης ο Συνήγορος του Πολίτη στις επιλογές της Περιφερειακής Αρχής Αττικής
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ