Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Βήμα  

Ανθρακες ο θησαυρός για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις - Νέα μνημονιακά μέτρα 3,6 δισ. ευρώ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Με αφορμή την λήξασα συνεδρίαση του Eurogroup και τις διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, περί πολιτικού συμβιβασμού, αναφορικά με τα επιπλέον μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές από την Ελλάδα, δηλώνουμε ότι αν ισχύουν οι πληροφορίες των διαπραγματευτικών κύκλων και οι δηλώσεις των αξιωματούχων στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, τότε δεν έχουμε κανέναν απολύτως πολιτικό συμβιβασμό, αλλά πλήρη πολιτική επικύρωση και επιβεβαίωση των υφιστάμενων και νομοθετημένων μνημονιακών πολιτικών.

Με τη γνωστή τακτική της ονομαζόμενης θεωρητικά σκληρής μάχης, η κυβέρνηση φορτώνει στις πλάτες ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, για ακόμη μία φορά, σκληρά και δυσβάστακτα μέτρα.

Μπορεί να δόθηκαν τα χέρια μεταξύ Κυβέρνησης και Πιστωτών, όχι όμως για έναν έντιμο συμβιβασμό, αλλά για τη συνέχιση των καταστροφικών πολιτικών για κοινωνία και οικονομία, για μέτρα 3,6 δις ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από μείωση συντάξεων και αλλαγές στο αφορολόγητο.

Ακόμα και στο θέμα της διαπραγμάτευσης για τις συλλογικές συμβάσεις, που υποτίθεται ότι θα αναβιώσει όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της χώρας το 2018, η κυβέρνηση δεν μας κομίζει νέα συμφωνία.

Άνθρακες ο Θησαυρός, αφού ήδη με το άρθρο 37 Ν. 4024/2011, είχε ήδη νομοθετηθεί επερχόμενος διάλογος μετά τη λήξη του προγράμματος.( Παρ. 6. Η εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 11 του ν. 1876/1990 αναστέλλεται όσο διαρκεί η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής).

Ποια είναι λοιπόν η σχέση της παρούσας κυβέρνησης με την αλήθεια;

Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με κάθε μέσο και τρόπο.

ΓΣΕΕ
7/4/2017

Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Καταγγελία Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ
Ίσα εργασιακά δικαιώματα στους συμβασιούχους στο Δημόσιο
ΑΔΕΔΥ
Αρση της απαγόρευσης διέλευσης από το παράπλευρο οδικό δίκτυο οχημάτων επαγγελματικής χρήσης
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (Π.Ο.Π.Ε.Κ.)
Απαράδεκτο Face Control σε παιδικούς σταθμούς με κονδύλια του ΕΣΠΑ
ΓΣΕΕ
Απεργοσπάστες εργαζόμενοι καθαριότητας των Δήμων και περιβαλλοντικό έγκλημα στην αποκομιδή απορριμμάτων
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Προσκόμματα διευθυντών για τη συμμετοχή υπαλλήλων σε σεμινάρια του ΙΝΕΠ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η κρίση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ