Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Βήμα  

24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα την Παρασκευή 7 Απριλίου, απαιτώντας την τήρηση του Κανονισμού Εργασίας και την εγκατάλειψη της ρουσφετολογικής και αδιαφανούς πολιτικής των προσλήψεων και τοποθετήσεων σε οργανικές θέσεις ευθύνης συνεργατών και συμβούλων, που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος, ενώ την ίδια στιγμή απαξιώνουν τα ικανά και άξια στελέχη της Ε.Τ.Ε. στερώντας τους προοπτικές, κίνητρα και υπηρεσιακή εξέλιξη.

Ο στόχος της Διοίκησης είναι προφανής. Να δημιουργηθεί στη διοικητική δομή ένα πλήρως ελεγχόμενο, κλειστό, καλά αμειβόμενο και αδιαφανές σύστημα κολλητών, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρη αλλαγή της φυσιογνωμίας και της μορφής της Εθνικής Τράπεζας.

Η έως τώρα εμπειρία έχει αποδείξει ότι τέτοια στελέχη χρησιμοποιούν την Τράπεζα ως σκαλοπάτι για το βιογραφικό τους, εκμεταλλευόμενα ακόμη και το πελατολόγιο της Εθνικής για την περαιτέρω επαγγελματική τους εξέλιξη.

Με τη γενικευμένη έφοδο ειδικών συνεργατών και συμβούλων στις οργανικές θέσεις και στην ιεραρχία της Ε.Τ.Ε.:
• Καταστρατηγείται ο Κανονισμός Εργασίας.
• Αλλοιώνεται η διοικητική δομή της Τράπεζας.
• Καταργείται με φωτογραφικές τοποθετήσεις κάθε έννοια διαφάνειας και αξιοκρατίας.
• Παραγκωνίζεται το υφιστάμενο στελεχιακό δυναμικό, με φυτευτούς αλεξιπτωτιστές από την αγορά, που ελάχιστα πείθουν για την εξοικείωσή τους με τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και τον ρόλο της Ε.Τ.Ε. σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εποχή.
• Απαξιώνεται ένα δυναμικό που ήταν, είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι ο στυλοβάτης της επιτυχίας και της αντιμετώπισης δύσκολων προκλήσεων, ο συνδετικός κρίκος της Ε.Τ.Ε. με την οικονομία, την κοινωνία και τις πραγματικές τους ανάγκες.

Η παραβίαση των ρυθμίσεων του Κανονισμού Εργασίας, οι οποίες έχουν ισχύ νόμου, είναι παράνομη. Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε .προσέφυγε στο Υπουργείο Εργασίας, ως πρώτο βήμα και εφόσον δεν υπάρξει συνενόηση, θα συνεχίσει εξαντλώντας κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο.

Η Διοίκηση πρέπει να εγκαταλείψει κάθε σκέψη καταστρατήγησης του Κανονισμού Εργασίας και να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή των διατάξεών του.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΤΙΣΑΜΕ, ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΥΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΘΗΝΑ, 3.4.2017

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Διαγωνισμός για νεοφυείς επιχειρήσεις Startups d.Day
ΣΕΠΕ
Τέλος πλαστικής σακούλας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Έληξε η επίσχεση εργασίας των συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ
Για την άμεση εξάντληση του Εξοικονομώ Κατ Οίκον ΙΙ
ΔΙΟΝΥΣΙΑ - ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας στη ΔΕΣΦΑ ΑΕ
ΓΣΕΕ
Επίσχεση εργασίας από τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Ασύλου
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ
Ξανά απλήρωτοι οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ