Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Βήμα  

Το έγκλημα της πώλησης του ΟΛΘ - κινητοποιήσεις εργαζομένων

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Είναι μάλλον το μοναδικό ταλέντο που έχουν να επιδείξουν, ΤΑΙΠΕΔ και αυτόκλητοι υπερασπιστές του, η αντιστροφή της πραγματικότητας, Όλο το προηγούμενο διάστημα η επιχειρηματολογία και η τεκμηρίωση για την πώληση του ΟΛΘ κτιζόταν πάνω στις γραμμές της ανάπτυξης και των νέων επενδύσεων.

Σήμερα, που μας τέλειωσαν τα ψέμματα καθώς τα ντοκουμέντα της πώλησης (Σύμβαση Παραχώρησης ) και η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών επί αυτών, αποδεικνύουν ότι οι επενδύσεις είναι αμελητέες και ανύπαρκες οι ρήτρες για την υλοποίηση τους, αλλάζουν το ρυθμό από bossa nova σε τσάμικο...κάθε πέρσι και καλύτερα λένε δώστε το τώρα γιατί αύριο θα είναι χειρότερα.

Και το θρίλλερ συνεχίζεται: οι 8 ενδιαφερόμενοι συρρικνώθηκαν σε τρεις ... με το ΤΑΙΠΕΔ να δίνει αριθμό προσφορών και ονόματα μετά από δημοσιεύματα ότι θα κατατεθούν ενστάσεις ...

Τους το είπαμε και τους το ξαναλέμε. Το έγκλημα δεν μπορεί να αποσιωποιηθεί, όσο και να προσπαθούν με αδιαφανείς κινήσεις να το καλύψουν.

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι έγκλημα να ξεπουλάς για 130 εκατομμυρία € το 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΘ ΑΕ, μιας εταιρίας που η Καθαρή Παρούσα αξία της έχει εκτιμηθεί 1 δις (με μεσαίο σενάριο ανάπτυξης).

Έγκλημα είναι να ξεπουλιέται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης χωρίς την υποχρέωση επενδύσεων. Έγκλημα είναι να σχεδιάζεται και να υλοποιείται με την πώληση η εισοδος του ΟΛΘ σε βαθύτερη ύφεση. Έγκλημα είναι η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ να απεργάζεται σχέδια, ακόμα και σήμερα, για να μην γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις στον ΟΛΘ. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού, συνδράμει το ΤΑΙΠΕΔ, Επιχειρεί να ανατρέψει πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ./ΟΛΘ (3.3.2017) για την ολοκλήρωση της προκήρυξης για πρόσληψη 78 εργαζόμενων στον ΟΛΘ. Με νύχια και με δόντια προσπαθούν να παραδώσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης χωρίς έσοδα, χωρίς επενδύσεις, χωρίς εργαζόμενους, χωρίς θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις, σε μια πόλη πρωταθλήτρια στην ανεργία.

Τους διαμηνύουμε ότι αυτοί οι σχεδιασμοί δεν θα περάσουν.

Την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ πραγματοποιούμε προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας από τις 10.00 - 13.00 συγκέντρωση στις 10.30 μπροστά στο κτήριο Διοίκησης ΟΛΘ
ΕΔΩ & ΤΩΡΑ Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους
ΕΔΩ & ΤΩΡΑ Προσλήψεις.

Έχει αποδειχθεί ότι ΤΑΙΠΕΔ και Κυβέρνηση διαχρονικά εξυπηρετούν τα σχέδια των υποψήφιων αγοραστών.

Οι εργαζόμενοι όμως είμαστε ΕΔΩ με τεκμηρίωση και υπευθυνότητα, αλλά και αδιαπραγμάτευτη αγωνιστικότητα να το ανατρέψουμε θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο:
- το Δημόσιο Συμφέρον και το Δημόσιο Χαρακτήρα του ΟΛΘ
- την Ανάπτυξη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και της Απασχόλησης
- τις Θεσπισμένες Εργασιακές Σχέσεις & τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Φ.Ε.)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΘ
Θεσσαλονίκη, 27 Μαρτίου 2017

Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Υπολογίστε το Δώρο Χριστουγέννων
ΓΣΕΕ
Κούρεμα Δανείων με Εξωδικαστική Ρύθμιση
ΕΕΚΕ
Εκταμιεύεται το ποσό για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στο ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Το ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις συντάξεις χηρείας
ΑΔΕΔΥ
Παραίτηση γιατρών σε θεραπευτικές μονάδες ΟΚΑΝΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Όχι στη μετάπτωση της εργασίας από κοινωνικό λειτούργημα σε αντικείμενο εμπορίας
ΓΣΕΕ
Σκοπιμότητες της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις θέσεις ευθύνης στα ΚΕΠ
ΠΟΣΕΚΕΠ