Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Βήμα  

ΕΥΔΑΠ: 40 εκ. ευρώ έγιναν ατμός

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Σε μια αναίσχυντη διασπάθιση του υστερήματος των Ελλήνων πολιτών που συντηρούν την ΕΥΔΑΠ κερδοφόρα πληρώνοντας έστω και με δυσκολίες τους λογαριασμούς τους προχώρησε η γενική συνέλευση μετόχων της εταιρίας που συνεδρίασε στο Χρηματιστήριο Αθηνών και όχι στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ. Η συνέλευση μετόχων ενέκρινε δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα επιστροφή κεφαλαίου ύψους 40 εκ. ευρώ σε μια πράξη θράσους και πλιάτσικου, κατάφωρα αντίθετης στον κοινωφελή σκοπό της υπηρεσίας ύδρευσης αποχέτευσης που θα μείνει στην ιστορία!

Την ώρα που συμπολίτες μας βλέπουν την παροχή τους να διακόπτεται και αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε νερό, με αποτέλεσμα να καταπατάται το ανθρώπινο δικαίωμά τους πρόσβασης στις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης όπως αυτό αναγνωρίζεται από τον ίδιο τον ΟΗΕ, το αστρονομικό ποσό των 40 εκ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της ΕΥΔΑΠ έγινε χριστουγεννιάτικος μποναμάς στα πορτοφόλια των μεγαλομετόχων όπως του κ. Πόλσεν, ενός εκ των φερόμενων ως υπευθύνων της φούσκας των ακινήτων στις ΗΠΑ που συντάραξε την οικονομία ολόκληρου του πλανήτη.

Η γενική συνέλευση μετόχων παρά την παρέμβαση του προέδρου της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ (της ομοσπονδίας των εργαζομένων) κ. Γιώργου Σινιώρη που εξέθεσε την επικινδυνότητα αυτής της απόφασης τόσο για το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας και την μελλοντική οικονομική της ανεξαρτησία και ευρωστία όσο και για την κοινωνική της πολιτική και τον κοινωνικό της ρόλο που είναι καταστατική της υποχρέωση δεν μπήκε σε κανέναν διάλογο. Επιπροσθέτως, η συνέλευση των μετόχων (πλειοψηφία αποτελούμενη από το δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ) αρνήθηκε να βάλει σε ψηφοφορία την πρόταση του ΣΕΚΕΣ για μια εναλλακτική διαχείριση του πλεονάσματος αυτού που προέβλεπε τόσο την συνέχιση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας, όσο και την χρηματοδότηση της παροχής των υπηρεσιών σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες καθώς και πρόγραμμα επαναλειτουργίας δημοσίων κρουνών που έχουν εξαφανιστεί από το λεκανοπέδιο.

Με συνοπτικές διαδικασίες σε ένα σιδηρόφρακτο από 6 διμοιρίες των ΜΑΤ κτήριο όπου στεγάζεται το χρηματιστήριο της ελεύθερης αγοράς, 40 εκ. δημοσίου (έστω εν μέρει) χρήματος έγιναν …ατμός σε λίγα λεπτά, την ώρα που οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων και κινημάτων, μεταξύ των οποίων και μέλη του SAVEGREEKWATER, βρίσκονταν εκτός του κτηρίου, μες την παγωνιά και δεν τους επετράπη καν η δυνατότητα να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο παρά την ελαφρά βροχόπτωση.

Αυτή η απόφαση που είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, δηλώνει με τον πιο κυνικό τρόπο ότι η ΕΥΔΑΠ χωρίς καν να έχει ξεκινήσει ο άμεσος έλεγχός της από τους δανειστές μέσω του Υπερταμείου, είναι ήδη έρμαιο και βορά στα χέρια των επιτήδειων που σε αυτές τις περιόδους οικονομικής ανασφάλειας αναζητούν σίγουρα και εγγυημένα κέρδη και ανελαστική πελατεία στις βρύσες μας.

Η εξαφάνιση των 40 εκ. ευρώ από τα ταμεία της ΕΥΔΑΠ, μετά τις ζημίες ύψους 17 εκ. από την αποκαλούμενη επένδυση 20 εκ. στην Τράπεζα Αττικής αποτελεί την πιο περίτρανη απόδειξη γιατί χρειάζεται να θεσμοθετηθεί ο κοινωνικός έλεγχος κάθε εταιρίας κοινής ωφελείας. Αυτή η πράξη της σημερινής Γενικής Συνέλευσης Μετόχων και των Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ και ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί κλασικό παράδειγμα του είδους της κερδοσκοπικής διαχείρισης που ήδη έχει καταδικαστεί από την απόφαση 1906/2014 του Συμβουλίου της Επικρατείας και ήδη προστίθεται στη μακρά λίστα της δια παραλείψεων και διοικητικών αποφάσεων καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συντελείται στην χώρα μας στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονίων.

Καλούμε τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και την ελληνική κυβέρνηση δια του αρμόδιου Υπουργού να δώσουν στην δημοσιότητα κάθε στοιχείο που έχουν στην κατοχή τους για το πώς πάρθηκε αυτή η απόφαση και να ξεκαθαρίσουν το κατά πόσο αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, όπως φημολογείται. Οι Έλληνες πολίτες έχουν θεσμοθετημένο δικαίωμα για την πρόσβαση στη δημόσια πληροφορία. Κλειστές πόρτες, κλειστές συσκέψεις και υπόγειοι ψίθυροι αποτελούν πρόσθετο καρκίνωμα για τους βαριά νοσούντες δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.

Τέλος, δηλώνουμε πλήρως αντίθετοι στην απόφαση αυτή και επιφυλασσόμαστε τόσο ως φορολογούμενοι πολίτες της Ε.Ε. όσο και ως χρήστες των υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ να εξετάσουμε κάθε νόμιμη κίνησή μας εναντίον τέτοιου είδους ενεργειών παρελθουσών και μελλοντικών.

Πρωτοβουλία πολιτών SAVEGREEKWATER
23/12/2016

Διαδώστε το άρθροΣχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Εξώδικη γνωστοποίηση για την απεργία - αποχή από την αξιολόγηση
ΑΔΕΔΥ
Ομόφωνη Απόφαση για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2017
ΓΣΕΕ
Κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους των Δήμων
ΠΟΕ ΟΤΑ
Κίνδυνος για το ΙΓΜΕ από την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανάχωμα στις αναξιοκρατικές και αδιαφανείς μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην παιδεία
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Η ανάπτυξη άργησε μια μέρα ...
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
Πρόστιμο στην Εθνική Τράπεζα για καταπάτηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ