Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Βήμα  

Τα ΕΑΣ σε τέλμα και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στους δρόμους

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Την Πέμπτη 17/11 στα Γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Σωματείων με τον Διευθύνων Σύμβουλο κ. Χρηστίδη, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωσή μας όσον αφορά το πλάνο και τις κινήσεις της Διοίκησης ώστε να βγει η εταιρεία από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Δυστυχώς, από την ενημέρωση του Συμβούλου, δεν βγήκε τίποτα αισιόδοξο για την εταιρεία και τους εργαζόμενους. Αντίθετα, φάνηκε ότι η Διοίκηση της εταιρείας είναι χαμένη σε αδιέξοδους δρόμους, χωρίς στόχους, χωρίς σχέδιο, ανίκανη να δώσει λύσεις στα μεγάλα Οικονομικά, Παραγωγικά και Διοικητικά θέματα που καθημερινά σφίγγουν ασφυκτικά πλέον τη θηλιά στο λαιμό της εταιρείας και των εργαζομένων.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Η αναμονή και η ελπίδα ότι η Διοίκηση και η Κυβέρνηση θα δώσουν προοπτική στην εταιρεία, αποδείχθηκαν ανέξοδες υποσχέσεις. Δυστυχώς, φτάνει η ώρα που θα μας παραδώσουν στα νύχια της Τρόικας εντελώς απροστάτευτους! Είναι προφανές πλέον, ότι οδηγούμαστε στο φουρτουνιασμένο ωκεανό χωρίς καν σωσίβιο!

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !

Η όλη συζήτηση απέδειξε, ότι είναι άγνωστο πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα που μας οφείλουν. Επίσης, δύο από τα πιο ουσιαστικά ζητήματα που θα δημιουργούσαν ελπίδα για το αύριο της εταιρείας, η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα καθώς και η κεφαλαιοποίηση των χρεών, με ευθύνη της Κυβέρνησης παραμένουν ακόμη σχέδια επί χάρτου.
Χρωστάμε παντού, η Παραγωγή δεν βγαίνει, το παραγωγικό έργο της εταιρείας διατίθεται στους ιδιώτες, η πώληση του ΣΕΕ συναντάει εμπόδια από τους χειρισμούς της Διοίκησης που επέλεξε τις μυστικές διαπραγματεύσεις, από τις νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες που θα εξασφάλιζε ένας ανοιχτός και δημόσιος διαγωνισμός. Γιατί άραγε…

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΑΣ!

Οι Κυβερνητικοί Παράγοντες, αφού μας φλόμωσαν στις υποσχέσεις, τελικά δεν υλοποιούν τίποτα από όσα είπαν για τα Ε.Α.Σ. Η κεφαλαιοποίηση δεν γίνεται, προσωρινή φορολογική ενημερότητα με ΠΝΠ δεν δίνεται, χρηματοδότηση και μισθοδοσία δεν βλέπουμε, συμβάσεις δεν τρέχουν, η εταιρεία έχει εγκαταλειφθεί και η Διοίκηση θα γίνει αργά ή γρήγορα εξιλαστήριο θύμα.
Ο αγώνας είναι η μόνη λύση ελπίδας. Για αυτό το λόγο, τα Σωματεία αποφάσισαν Στάση Εργασίας και Συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών, τη Δευτέρα 21/11 στις 12:00 και την Τετάρτη 23/11 στις 09:30, νέα συνάντηση των Σωματείων στο εργοστάσιο της Ελευσίνας, ώστε λαμβάνοντας υπόψη και τις απαντήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών να εκτιμήσουμε εκ νέου την κατάσταση και αν χρειαστεί θα ακολουθήσουμε το δρόμο του αγώνα έως το τέλος.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕIΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι θα αγωνιστούμε για να προασπίσουμε την δουλειά μας και την ύπαρξη της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ Αμυντικής Βιομηχανίας Παραγωγής Πυρομαχικών, Όπλων και Οπλικών Συστημάτων.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα βάλουμε τέλος στην αναμονή.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΒΕΕ (ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ)
Δευτέρα, 21 Νοέμβρη 2016

Διαδώστε το άρθροΣχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Το έγκλημα της πώλησης του ΟΛΘ - κινητοποιήσεις εργαζομένων
ΟΜΥΛΕ-ΟΦΕ
Οι καρατομήσεις στελεχών στη δημόσια διοίκηση συνεχίζονται
ΑΔΕΔΥ
Εξώδικη γνωστοποίηση για την απεργία - αποχή από την αξιολόγηση
ΑΔΕΔΥ
Ομόφωνη Απόφαση για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2017
ΓΣΕΕ
Κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους των Δήμων
ΠΟΕ ΟΤΑ
Κίνδυνος για το ΙΓΜΕ από την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανάχωμα στις αναξιοκρατικές και αδιαφανείς μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην παιδεία
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ