Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Σχετικά με τις αδιαφανείς προσλήψεις σε Δήμους

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του συντονιστή Δημόσιας Διοίκησης της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Ντίνου Ρόβλια, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Αθανάσιος Νάκος, δήλωσε τα εξής:

«Ένα ακόμη επεισόδιο στη σειρά της παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον συντονιστή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Με παραληρηματικές φράσεις, όπως «κυβέρνηση της αδιαφάνειας», «ρουσφετολογικές προσλήψεις», «επηρεασμός των δημοτικών εκλογών», «αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική πρακτική», προσπαθούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πολιτών, που σταθερά και συστηματικά τους γυρίζουν την πλάτη.

Στο ίδιο μονότονο μοτίβο, του αυθαίρετου διαχωρισμού των Δημάρχων με κομματικές ταμπέλες, ο κ. Ρόβλιας εγκαλεί την Κυβέρνηση, επειδή με τις αποφάσεις της βοηθάει τους Ο.Τ.Α. της χώρας να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, προσφέροντας υπηρεσίες στους δημότες.

Έχουμε, ήδη, επισημάνει και στην προηγούμενη απάντησή μας (2.8.2006) ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, θεωρώντας ότι την τακτική που εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ., την ακολουθεί και σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν θα επανέλθουμε, γιατί γνωρίζουμε ότι οι Δήμαρχοι της χώρας αλλά και όλοι οι Έλληνες έχουν βγάλει από καιρό τα συμπεράσματά τους, για το ποια κυβέρνηση κομματικοποίησε το Κράτος και κρατούσε σε εργασιακή ομηρία χιλιάδες συμπολίτες μας και έδωσαν την απάντησή τους στις προηγούμενες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά, όμως, τις εγκρίσεις για πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τους πίνακες που ο κ. Ρόβλιας παρουσίασε, θα θέλαμε την άποψή του σχετικά με το προσωπικό που πρόκειται να προσλάβει π.χ. ο Δήμος Μοσχάτου για το «Κέντρο παιδικής μέριμνας» και για τα Κ.Α.Π.Η., ο Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής για το «Κέντρο βρεφικής αγωγής και οικογενειακής φροντίδας», ο Δήμος Καλαμαριάς Θεσ/νίκης για τα Κ.Α.Π.Η., ο Δήμος Συκεών Θεσ/νίκης για τα Κ.Α.Π.Η. και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του.

Η θέση του κ. Ρόβλια και του κόμματός του είναι πως έπρεπε να μη δοθούν οι εγκρίσεις και να κλείσουν όλοι αυτοί οι φορείς μέχρι το τέλος του χρόνου;

Θα περιμένουμε μια σαφή και ξεκάθαρη απάντηση?

Τέλος, τα περί μονιμοποίησης, μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν, ενώ αποκαλύπτουν πως οι εκπρόσωποι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έχουν καταλάβει ούτε στο ελάχιστο ότι οι εποχές της κομματικής πελατείας και της εργασιακής ομηρίας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, με την εφαρμογή του Π.Δ. 164/2004, που απαγορεύει ρητά τη μονιμοποίηση συμβασιούχων, το μεγάλο, είναι αλήθεια, κομματικό όπλο των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Και στην προκειμένη περίπτωση, «κρείττον εστι το σιγάν», κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ.».


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
ΓΣΕΕ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ
Δικαστική προσφυγή για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Άδεια σχολικής παρακολούθησης
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου
ΓΣΕΕ