Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Αδιαφανείς προσλήψεις σε Δήμους

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Ο Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με νέες αδιαφανείς προσλήψεις σε Δήμους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συνεχίζει η κυβέρνηση της αδιαφάνειας τις προκλητικές και σκανδαλώδεις πριμοδοτήσεις «γαλάζιων» Δημάρχων μέσω νέων ρουσφετολογικών προσλήψεων. Συγκεκριμένα, με αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στα ΦΕΚ Β' που κυκλοφόρησαν από 21-7-06 έως 21-8-06 (βλ. αναλυτικά τον συνημμένο πίνακα), εγκρίθηκαν 2528 νέες προσλήψεις προσωπικού σε Δήμους όλης της χώρας. Από τις 2528, οι 1654 θέσεις αφορούν Δήμους, η δημοτική αρχή των οποίων υποστηρίχθηκε από τη Ν.Δ. (ποσοστό 65%), οι 722 θέσεις αφορούν Δήμους η δημοτική αρχή των οποίων υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ (ποσοστό 29%), οι 72 θέσεις του Συνασπισμού (ποσοστό 3%), οι 18 θέσεις του ΚΚΕ (ποσοστό 1%) και οι 62 θέσεις ανεξάρτητων (ποσοστό 2%).

Οι πιο πάνω θέσεις εργασίας εγκρίνονται υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο των συμβάσεων έργου και είναι διάρκειας δώδεκα, ως επί το πλείστον, μηνών. Οι προσλήψεις γίνονται αποκλειστικά από τους Δημάρχους χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς κριτήρια, χωρίς προκηρύξεις. Είναι προσλήψεις «από το παράθυρο» που ωφελούν προεκλογικά τους «γαλάζιους» Δημάρχους. Οι προσλαμβανόμενοι εργάζονται για ένα χρόνο και αποκτούν μόρια εμπειρίας για την εν συνεχεία μονιμοποίησή τους.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική πρακτική της για τον επηρεασμό του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών. Η δήθεν ισονομία, η δήθεν ισοπολιτεία και η δήθεν αξιοκρατία που διατυμπάνιζαν προεκλογικά, έχουν μετατραπεί σε σκληρό κομματισμό.

Το ποσοστό εύνοιας γαλάζιων Δημάρχων (65%) έναντι Δημάρχων που υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ (29%) είναι πολιτικά απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο όταν η αναλογία των εκλεγμένων Δημάρχων ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είναι 50 - 50. Αυτές οι ενέργειες της κυβέρνησης Καραμανλή μοναδικό σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους «γαλάζιους» Δημάρχους να επανεκλεγούν μέσω του δημοσίου χρήματος και της κυβερνητικής εύνοιας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. χωρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αμνούς και ερίφια ανάλογα με την κομματική υποστήριξη. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ενδιαφέρεται για την Τ.Α. Ενδιαφέρεται μόνο για την εκλογή των εκλεκτών της με σκοπό την δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων.

Η κυβέρνηση της αδιαφάνειας άγχεται για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και ακολουθεί αδιόρθωτα τις γνωστές συνταγές του αλησμόνητου παρελθόντος της.


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
ΓΣΕΕ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ
Δικαστική προσφυγή για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Άδεια σχολικής παρακολούθησης
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου
ΓΣΕΕ