Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Βεβαιώσεις προυπηρεσίας των απασχολούμενων στα ΚΕΠ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2006

ΘΕΜΑ : «Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας των απασχολούμενων στα ΚΕΠ»

Με εγκύκλιό του προς όλους τους Δημάρχους, Κοινοτάρχες και Νομάρχες, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κ. Απόστολος Ανδρεουλάκος τους εφιστά την προσοχή στην ανάγκη έκδοσης βεβαιώσεων προϋπηρεσίας των απασχολούμενων στα ΚΕΠ που να ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Πρόκειται για τις βεβαιώσεις που αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για τη συμμετοχή των συμβασιούχων των ΚΕΠ στην προκήρυξη (ΦΕΚ 475Β’/11-08-2006) για τη διεκδίκηση μιας εκ των μονίμων θέσεων.

Αναλυτικότερα, οι βεβαιώσεις θα πρέπει να χορηγηθούν μόνο στους συμβασιούχους που πραγματικά απασχολήθηκαν στα ΚΕΠ σε θέματα που αφορούν στην διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, και όχι σε αλλότρια καθήκοντα, και να αφορούν μόνο το χρονικό διάστημα αυτό. Επιπρόσθετα, από τις παραπάνω βεβαιώσεις τεκμαίρεται και η γνώση Η/Υ από την απόδειξη της οποίας απαλλάσσονται οι υποψήφιοι, εφόσον συμπληρώνουν τουλάχιστον 18 μηνών προϋπηρεσία σύμφωνα με την παρ.3, άρθρο 16, του Ν.3448/2006(ΦΕΚ 57Α’). Κατά συνέπεια, οι απασχολούμενοι που δεν παρείχαν το έργο τους στο συγκεκριμένο αντικείμενο, αλλά σε αλλότρια καθήκοντα, εκτός των άλλων, δεν δικαιούνται την εκ του νόμου απαλλαγή τους από την υποχρέωση απόδειξης την γνώσης του Η/Υ.

Τα παραπάνω έχουν ιδιαίτερη σημασία, διότι οι συμβασιούχοι των ΚΕΠ πιστοποιούνται ως χρήστες του ηλεκτρονικού συστήματος (e-kep) μέσω ενός προσωπικού κωδικού, ο οποίος αποτελεί και την ταυτότητα του χρήστη. Ο κωδικός αυτός «ακολουθεί» τον χρήστη, καταγράφοντας ηλεκτρονικά -σε καθημερινή βάση - όλες τις πιστοποιημένες διαδικασίες που αυτός διεκπεραιώνει καθ’ όλη τη διάρκεια της απασχόλησής του στο ΚΕΠ.

Προς αποφυγήν, λοιπόν, δυσάρεστων εξελίξεων , θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι, σε περίπτωση που βεβαιωθούν στοιχεία αναληθή ή ανακριβή, οι θιγόμενοι υποψήφιοι δικαιούνται αφ’ ενός να υποβάλλουν ένσταση στο ΑΣΕΠ και αφ’ ετέρου να προχωρήσουν σε δικαστικές διαδικασίες, τόσο διοικητικές όσο και ποινικές. Το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., σε περίπτωση που του ζητηθούν στοιχεία από το ηλεκτρονικό του σύστημα που να αφορούν την ηλεκτρονική παρουσία οιουδήποτε χρήστη, ασφαλώς και θα τα χορηγήσει.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
ΓΣΕΕ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ
Δικαστική προσφυγή για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Άδεια σχολικής παρακολούθησης
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου
ΓΣΕΕ