Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Σχετικά με την κατάργηση των ΤΕΕ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αθήνα, 22 Αυγούστου 2006

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν στην κατάργηση Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων, από το Γραφείο Τύπου διευκρινίζονται τα εξής:

Όπως συνέβη και σε άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης, έτσι και στην Τεχνική το σύστημα με το οποίο συγκροτήθηκαν τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια διακρίθηκε για την προχειρότητα, την ανεπάρκεια και την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού.

Η παρούσα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ανάγκες μίας σύγχρονης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, προχώρησε στην κατάρτιση Σχεδίου Νόμου το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή και προβλέπει τη δημιουργία των Επαγγελματικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Σχολών.

Η εξέλιξη αυτή, ικανοποιεί και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μιας σύγχρονης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης προσαρμοσμένης στα ζητούμενα της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, προχώρησε στον χωροταξικό ανασχεδιασμό των λειτουργούντων ως Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων, λαμβάνοντας υπ’ όψη αφενός μεν την πάγια απαίτηση για λειτουργία όλων των σχολείων με πρωινό ωράριο λειτουργίας, αφετέρου δε το γεγονός ότι τα νέα Επαγγελματικά Σχολεία λειτουργούν ως Λύκεια και όχι ως Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια.

Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι τόσο τα Επαγγελματικά Λύκεια όσο και οι Επαγγελματικές Σχολές, δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν με βάση το άναρχο και απρογραμμάτιστο πλαίσιο λειτουργίας των ΤΕΕ, αλλά έπρεπε να ενταχθούν σε ένα σωστό, χωροταξικά, δομημένο σύστημα εκπαίδευσης το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των μαθητών παρέχοντας Λυκειακού επιπέδου εκπαίδευση.

Σε ότι αφορά στους ισχυρισμούς ότι στα ΤΕΕ που καταργήθηκαν φοιτούσαν εργαζόμενοι μαθητές, αυτοί είναι απολύτως ανακριβείς καθώς όλα τα εσπερινά ΤΕΕ μετατράπηκαν σε εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια.


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
ΓΣΕΕ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ
Δικαστική προσφυγή για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Άδεια σχολικής παρακολούθησης
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου
ΓΣΕΕ