Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Εμπαιγμός 7.820 καθαριστριών δημοσίων σχολείων

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΘΕΜΑ: «Εμπαιγμός των 7.820 καθαριστριών δημοσίων σχολείων που πληρούν τις προϋποθέσεις του Π.Δ. 164/2004 για τη μετατροπή των συμβάσεων έργου τους σε συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου πλήρους και μερικής απασχόλησης, ενόψει της δημοσίευσης του σχετικού σχεδίου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που ρυθμίζει το θέμα»

Με την υπ' αριθ. 11470 από 6.6.2006 Ερώτησή μας προς τους Υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, είχαμε αναφερθεί στο θέμα της μετατροπής των συμβάσεων των καθαριστριών στα δημόσια σχολεία, κατ' εφαρμογή του Π.Δ. 164/2004.

Με βάση τις απαντήσεις που λάβαμε στην παραπάνω Ερώτηση, το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με το οποίο συνιστώνται 7.820 θέσεις καθαριστριών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προκειμένου να καταταγούν σ’ αυτές απασχολούμενες/οι του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 11 του Π.Δ. 164/2004, έχει υπογραφεί από τα δύο αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ήδη από τις 7.6.2006, και έχει προωθηθεί για να υπογραφεί και από τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Π. Δούκα.

Φαίνεται όμως ότι από εκεί και πέρα αρχίζουν τα «μαγειρέματα»!

Έτσι λοιπόν, φαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες ζητήθηκε από την πλευρά της 21ης Δ/νσης Επεξεργασίας Σχεδίων Νόμων και Προεδρικών Διαταγμάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, να αποσταλούν από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ονομαστικές καταστάσεις καθαριστριών, στις οποίες να αναγράφεται ο χρόνος ημερήσιας απασχόλησής τους!!!

Σύμφωνα με το με υπ’ αριθμ. 73786/Δ4 από 19.4.2006 σχετικό απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που φέρει την υπογραφή του Γ.Γ. κ. Α. Καραμάνου, προς την 21η Δ/νση Επεξεργασίας Σχεδίων Νόμων και Προεδρικών Διαταγμάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, επισημάνθηκε - για τον χρόνο ημερήσιας απασχόλησης - ότι:

«Ο χρόνος αυτός αντιστοιχεί στο μέσο όρο αιθουσών, όπως αναγράφονται στις σχετικές συμβάσεις της τριετίας 2001-02, 2002-03, 2003-4

Πρέπει κατά συνέπεια να γίνει δεκτό ότι οι ανάγκες καθαριότητας των σχολείων δεν καλύπτονται με το χρόνο απασχόλησης που αναφέρεται στα έντυπα 910.

Για το λόγο αυτό άλλωστε στο σχέδιο της ΚΥΑ που σας έχει σταλεί για υπογραφή από τους Υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, δεν αναφέρεται ωράριο για τις καθαρίστριες μειωμένης απασχόλησης?

Ύστερα από τα παραπάνω φρονούμε ότι θα πρέπει να γίνει για όλες τις καθαρίστριες μειωμένης απασχόλησης σύσταση θέσεων τεσσάρων ωρών.

Εξαιτίας αυτών, οι καθαρίστριες μερικής απασχόλησης θα απασχολούνται για 4 ώρες την ημέρα.»

Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:

1. Εμμένει το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, παρά τη σαφή και αιτιολογημένη υπόδειξη του αρμόδιου Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην απαράδεκτη και σκανδαλώδη θέση «αποικιοκρατικού τύπου», να κατατάξει τις καθαρίστριες μειωμένης απασχόλησης σε καθεστώς εργασίας 0,5 - 1 - 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 3,5 - και 4 ωρών εργασίας κατά περίπτωση;

2. Αληθεύει ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών έχει «εξουσιοδοτήσει εν λευκώ» τον Δ/ντή της 21ης Δ/νσης Επεξεργασίας Σχεδίων Νόμων και Προεδρικών Διαταγμάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Βεκρή, να ερμηνεύει, όπως εκείνος αντιλαμβάνεται, τις αποφάσεις των αρμοδίων Υπηρεσιακών Συμβουλίων και του ΑΣΕΠ;

3. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η εμμονή και το θράσος του προαναφερθέντος υπαλλήλου να αποφασίζει αποκλειστικά και μόνο σύμφωνα με τις δικές του απόψεις, αδιαφορώντας για τη θέση των αρμοδίων Υπουργείων και στην συγκεκριμένη περίπτωση και για την τύχη χιλιάδων εργαζομένων στα δημόσια σχολεία;

4. Δεν σας απασχολεί το γεγονός ότι οι ανάγκες καθαριότητας των σχολείων, με την μεθόδευση που επιχειρείται, δεν θα καλύπτονται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αυτό θα επιφέρει μεγάλα προβλήματα στην διεξαγωγή του εκπαιδευτικού έργου στα σχολεία;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Παντούλας
Μιλένα Αποστολάκη
Νάσος Αλευράς
Ευαγγελία Σχοιναράκη
Γρηγόρης Νιώτης
Μάνος Φραγκιαδουλάκης
Μιχάλης Καρχιμάκης


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
ΓΣΕΕ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ
Δικαστική προσφυγή για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Άδεια σχολικής παρακολούθησης
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου
ΓΣΕΕ