Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Διορισμός αποφοίτων Ωδείων στη Δημόσια Εκπ/ση

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩN
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Τ.Θ. 18087, Τ.Κ.54007 Θεσσαλονίκη
e-mail:pasipanem@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε μια περίοδο έντονων συζητήσεων στο χώρο της παιδείας σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν ή γνωρίζουν και κωφεύουν για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άρθρο παραβιάζεται κατάφωρα εδώ και χρόνια εις βάρος των εκπαιδευτικών μουσικής κλάδου ΠΕ16, αποφοίτων πανεπιστημιακών τμημάτων.

Πόσοι γνωρίζουν άραγε ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν στη χώρα περί τα 1000 ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (Ωδεία και Μουσικές Σχολές), τα οποία, παρόλο που δεν ελέγχονται από το ΥΠ.Ε.Π.Θ., δεν αντιστοιχούν σε καμία βαθμίδα της εκπαίδευσης και δεν παρέχουν καμία παιδαγωγική κατάρτιση, «παράγουν» μαζικά αποφοίτους που αναγνωρίζονται με διάφορες φωτογραφικές διατάξεις ως πτυχιούχοι Πανεπιστημίου και διορίζονται στην δημόσια εκπαίδευση με συνοπτικές διαδικασίες;

Συγκεκριμένα, μιλούμε για τροπολογία του Νόμου 3475/2006 που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή στις 4/7/2006. Με σχετική διάταξη του συγκεκριμένου νόμου (άρθρο 20) δρομολογείται ο μόνιμος διορισμός αποφοίτων Ωδείων στη δημόσια εκπαίδευση και η υπαγωγή τους σε ευεργετικές διατάξεις για κατά προτεραιότητα διορισμούς (30μηνη προϋπηρεσία και πολυτεκνία), χωρίς να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου και χωρίς παιδαγωγική κατάρτιση, αλλά με τον χαρακτηρισμό ΠΕ16.01 (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) και παρόλο που υπάρχουν απόφοιτοι Πανεπιστημίου για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή στους πανεπιστημιακούς συναδέλφους εν όψει της έκδοσης σχετικών εγκυκλίων τις προσεχείς ημέρες για διορισμό πολύτεκνων και 30μηνιτών αποφοίτων ωδείων και προτρέπουμε τους έχοντες έννομο συμφέρον να καταφύγουν σε μαζικές προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια ενάντια σε όποια διοικητική πράξη αντίκειται στα εργασιακά και συνταγματικά τους δικαιώματα.

Για το Δ.Σ. του συλλόγου


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
ΓΣΕΕ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ
Δικαστική προσφυγή για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Άδεια σχολικής παρακολούθησης
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου
ΓΣΕΕ