Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Η αναβίωση των κυκλωμάτων του παλαιού ΔΙΚΑΤΣΑ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
"MEDICS"

09 Ιουλίου 2006

Με χαρά αλλά και ελπίδα ότι θα γίνουν όλα όσα μας υποσχέθηκαν, ακούγαμε τους προηγούμενους μήνες τις τοποθετήσεις της κ. Υπουργού Παιδείας, του κ. Υφυπουργού Παιδείας, του κ. Προέδρου της Διαρκής Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μας, των Βουλευτών μας και των Προέδρων - Εκπροσώπων των Ιατρικών Σχολών.

Ήμασταν σίγουροι ότι αφού ακουστήκαν οι προτάσεις, αφού ακουστήκαν οι λύσεις και γενικά υπήρξε θετικό κλίμα για την επίλυση του προβλήματος που μας ταλανίζει εδώ και χρόνια, αφού δεσμευτήκαν και ψήφισαν θετικά όλοι οι εμπλεκόμενοι, θα είχαμε για πρώτη φορά αδιάβλητες εξετάσεις στον πιο αμαρτωλό οργανισμό του Ελληνικού Κράτους, το ΔΟΑΤΑΠ.

Σήμερα, και μόνο 2 εβδομάδες πριν από την πρώτη εξεταστική του 2006 κοιτάζουμε πάλι με το κεφάλι χαμηλά από ντροπή για εκείνους που άλλα υποσχέθηκαν και άλλα έπραξαν.

Δυστυχώς, αυτός ο εμπαιγμός από τους πολιτικούς αλλά και τους καθηγητές-ιατρούς, σε 3000 αποφοίτους ιατρικής και στις οικογένειές τους, δεν έχει τέλος και γίνεται κάθε φορά όλο και πιο ανυπόφορος.
Είναι ντροπή να ακούμε από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου ότι θα εξασφαλίσει αδιάβλητες εξετάσεις, ότι θα πατάξει τα συμφέροντα και το αποτέλεσμα να είναι χειρότερο από κάθε άλλη φορά.

Για πρώτη φορά μας δόθηκε τράπεζα 10000 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, αλλά:

  1. Ένα μήνα πριν τις εξετάσεις και όχι δύο μήνες όπως είχαν συμφωνήσει όλοι μέσα στην βουλή.
  2. Χωρίς τις απαντήσεις στις ερωτήσεις, ενώ η κυρία Υπουργός και όλοι όσοι βρίσκονταν στη Βουλή την ημέρα της συνεδρίασης της μορφωτικής επιτροπής της Βουλής, μας διαβεβαίωσαν και ψήφισαν για το αντίθετο.

Σκοπός της αλλαγής του τρόπου εξέτασης, ήταν να παταχθούν τα κυκλώματα των καθηγητών και των φροντιστηρίων που λυμαίνονταν όλους μας.

Γιατί όμως έγινε αυτό;

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι φοιτητοπατέρες της Ιατρικής Αθηνών άσκησαν πιέσεις στους Προέδρους και Πρυτάνεις των σχολών εν όψει Προεδρικών και Πρυτανικών εκλογών και τους έστρεψαν εναντίων των αποφάσεων που πάρθηκαν στη βουλή ποδηγετώντας έτσι Πανεπιστήμια και Υπουργείο για θέματα που δεν τους αφορούν.

Χωρίς τις απαντήσεις, μας απέδειξαν για μια ακόμη φορά οι καθηγητές-συνάδελφοί μας που επέλεξαν τις ερωτήσεις, ότι μας αντιμετωπίζουν με κόμπλεξ βάζοντας αυτούσιες ερωτήσεις από εξετάσεις ειδικότητας.

  • Ερωτήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με το πτυχιακό επίπεδο των μαθημάτων, στο οποίο θα έπρεπε να εξεταστούμε!
  • Ερωτήσεις με διπλή σωστή απάντηση-διφορούμενες ερωτήσεις(περίπου 30% στην Χειρουργική και 40% στην Παθολογία)!
  • Και τέλος, για να προλάβουν αντέγραψαν αυτούσιες ερωτήσεις από βιβλία γνωστών καθηγητών, που όμως είχαν περισσότερες από 5 πιθανές σωστές απαντήσεις. Οι κύριοι αυτοί όμως, αφαίρεσαν τις απαντήσεις που περίσσευαν αδιαφορώντας για το αν αφαιρούν και την σωστή απάντηση. Το αποτέλεσμα είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός ερωτήσεων είναι χωρίς απάντηση!!

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η αναβίωση των ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ του παλαιού Δικατσά και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό.

Τα γνωστά φροντιστήρια ζητούν 1000-1500 ευρώ για να δώσουν απαντήσεις(χωρίς να μπορούν να απαντήσουν σε όλες), αλλά και συνάδελφοί μας ιατροί, των ειδικοτήτων των μαθημάτων που εξεταζόμαστε, πήραν για πρώτη φορά την «σκυτάλη» της εκμετάλλευσης από τους καθηγητές και τα φροντιστήρια δίνοντας τις δικές τους, πολλές φορές λανθασμένες απαντήσεις, εν μία νυκτί απάντησαν στο πόδι.

Μερικοί από αυτούς πωλούν σε τιμές προσφορών και άλλοι σε μεγάλες τιμές αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν πρόσβαση στις απαντήσεις του Δοαταπ.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσά, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αλλάζουν μέχρι σήμερα χέρια.
Οι εκμεταλλευτές του παλαιού Δικατσά και σημερινού ΔΟΑΤΑΠ, πολλαπλασιάστηκαν και έπιασαν δουλειά ξεσκίζοντας για μια ακόμη φορά τις σάρκες των οικογενειών μας και ότι έχει απομείνει από εμάς.

  • Ζητούμε την αναβολή των εξετάσεων για τον Σεπτέμβριο ώστε να υπάρχει το μικρότερο αλλά λογικό χρονικό διάστημα προετοιμασίας όπως αποφασίστηκε στην Βουλή μας από όλους.
  • Ζητούμε να δοθούν οι σωστές απαντήσεις γιατί έτσι μόνο έτσι θα σταματήσει όλη αυτή η διαπλοκή και θα διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Πιστεύουμε ότι είναι άδικο να φτάσουμε στην ημέρα των εξετάσεων με τεράστιες διαφορές δυνατοτήτων που θα έχουν να κάνουν με το κατά πόσο θα έχουμε ενταχθεί στα γνωστά κυκλώματα. Κάτι το οποίο θα έχει να κάνει με την οικονομικές μας δυνατότητες και μόνο.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να δοθεί ένα τέλος στο καινούργιο ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ που δημιούργησαν οι πιέσεις των Ιατρικών Σχολών και του Δοαταπ .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ που έχουν στήσει ΟΙ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ» εκμεταλλευόμενοι τα όνειρά μας, ξεσκίζοντας τις ψυχές μας και καταπατώντας κάθε ίχνος ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ..

ΤΕΛΟΣ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ. ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ.
ΚΥΡΙΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΕ ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ.

ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ;
ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΛΑΒΑΤΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΞΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ; ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑΤΕ;

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ, ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.

ΔΣ MEDICS


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
ΓΣΕΕ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ
Δικαστική προσφυγή για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Άδεια σχολικής παρακολούθησης
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου
ΓΣΕΕ