Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Μαθήματα και διαδικασίες εξέτασης στην ΕΣΔΔ και στην ΕΣΤΑ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2006

Απόφαση του Υπ. ΕΣ.Δ.Δ.Α. «Τροποποίηση εξεταζόμενων μαθημάτων και της διαδικασίας εξέτασης του προκαταρκτικού και τελικού σταδίου των εισαγωγικών διαγωνισμών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.) και της (Ε.Σ.Τ.Α)

Από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) ανακοινώνεται η διαδικασία εξέτασης και τα εξεταζόμενα μαθήματα των εισαγωγικών διαγωνισμών για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.) και την Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Τ.Α.).

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου, οι διαγωνισμοί διενεργούνται σε δύο στάδια:

  • το προκαταρκτικό, το οποίο είναι κοινό και για τις δύο σχολές και περιλαμβάνει γραπτή δοκιμασία των υποψηφίων στα μαθήματα: «Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους» και «Πολιτική Οικονομία και Δημόσια Οικονομική» και
  • το τελικό στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει υποχρεωτική γραπτή δοκιμασία σε ένα γνωστικό πεδίο για κάθε σχολή («Δημόσια Διοίκηση» για την Ε.Σ.Δ.Δ. και «Περιβάλλον - Ποιότητα Ζωής» για την Ε.Σ.Τ.Α.) και εξέταση σε μία ή δύο ξένες γλώσσες, ανάλογα με το τμήμα επιλογής. Επίσης περιλαμβάνει γραπτή και προφορική παρουσίαση ενός φακέλου σε οποιοδήποτε επίκαιρο θέμα ή πρόβλημα σχετικό με το γνωστικό πεδίο, που επιλέγει ο υποψήφιος. Για την Ε.Σ.Δ.Δ: «Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις», «Επικοινωνία και Μ.Μ.Ε», «Εφαρμοσμένη Πληροφορική», «Οργάνωση - Διοίκηση και Λήψη Αποφάσεων». Για την Ε.Σ.Τ.Α.: «Κοινωνική Διοίκηση», «Περιγραφική Στατιστική» και «Οικονομία του Χώρου και Περιφερειακή Πολιτική».

Οι εισαγωγικοί διαγωνισμοί πρόκειται να πραγματοποιηθούν αρχές Νοεμβρίου 2006, περίοδο κατά την οποία θα γίνονται εφεξής οι εξετάσεις, ενώ η προκήρυξη θα δημοσιευθεί τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι συμμετέχοντες δικαιούνται να είναι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους και στις δύο Σχολές, εφόσον το επιθυμούν.

H γνωστοποίηση της εξεταστέας ύλης ανά μάθημα και γνωστικό πεδίο, μήνες πριν τη διενέργεια των εξετάσεων και πολύ πριν τη δημοσίευση της προκήρυξης των εισαγωγικών διαγωνισμών, καθιερώνεται εφεξής, ώστε οι υποψήφιοι να έχουν εύλογο χρονικό περιθώριο να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Υπουργική Απόφαση για τα εξεταζόμενα μαθήματα και τις διαδικασίες εξέτασης στην ΕΣΔΔ και ΕΣΤΑ


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
ΓΣΕΕ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ
Δικαστική προσφυγή για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Άδεια σχολικής παρακολούθησης
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η 15η Αυγούστου
ΓΣΕΕ