Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Τράπεζα ερωτήσεων και φροντιστηριακά κυκλώματα

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
"MEDICS"

26 Ιουνίου 2006

Θα θέλαμε με το παρόν να σας πληροφορήσουμε για τα προβλήματα που έχουν προκύψει όσων αφορά τις επικείμενες εξετάσεις αναγνώρισης του τίτλου σπουδών μας του Ιουλίου 2006 από το ΔΟΑΤΑΠ. Έχοντας υπόψη μας το τι ακριβώς έχει ειπωθεί στην ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ της βουλής θα θέλαμε να σας επισημάνουμε:

1. Η τράπεζα ερωτήσεων δόθηκε ένα μήνα πριν την ημέρα των εξετάσεων ενώ η Κυρία Υπουργός Παιδείας είχε διαβεβαιώσει: «... Έτσι, τα παιδιά θα έχουν τουλάχιστον δυο μήνες πριν την τράπεζα ερωτήσεων».

2. Η τράπεζα ερωτήσεων εμπεριέχει ερωτήσεις κατά την γνώμη πολλών ειδικευμένων Ιατρών εξαιρετικά δύσκολες που δεν έχουν να κάνουν με προπτυχιακές γνώσεις ενώ η Κυρία Υπουργός Παιδείας είχε διαβεβαιώσει: «Οι ερωτήσεις αυτές θα πρέπει να αφορούν σε προπτυχιακή γνώση».

3. Η τράπεζα ερωτήσεων εμπεριέχει πολύ μεγάλο αριθμό ερωτήσεων με δύο οι περισσότερες σωστές απαντήσεις ανάλογα με ποιο σύγγραμμα θα δοθεί η σωστή απάντηση. Για το θέμα αυτό είχε αναφερθεί στην επιτροπή από τον κ ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΗΝΟΠΟΥΛΟ (Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θράκης): «Τότε μαζευόμασταν στο ΔΙΚΑΤΣΑ, δίναμε τα θέματα και ήταν πολύ δύσκολο να καταλήξουμε. Υπήρχαν λάθη στις ερωτήσεις μας και διαφωνίες γιατί υπήρχαν ενδεχομένως πολλές σωστές απαντήσεις ή περίπου σωστές.»

4. Η τράπεζα ερωτήσεων δόθηκε χωρίς τις σωστές απαντήσεις. Το γεγονός αυτό εκτός του ότι είναι αντίθετο με το τι ειπώθηκε στην επιτροπή, έδωσε το δικαίωμα σε φροντιστήρια κτλ να πωλούν τις σωστές απαντήσεις σε τεράστια ποσά. Για το θέμα αυτό είχε αναφερθεί στην επιτροπή από τον κ ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΗΝΟΠΟΥΛΟ (Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θράκης): «όμως τελικά ομόφωνα οι παρόντες είπαν ότι θα γίνει η δεξαμενή των ερωτήσεων και ότι θα δίνονταν οι απαντήσεις για να μην υπάρχει η παραπαιδεία.»
επίσης η κυρία Υπουργός Παιδείας είχε αναφέρει: «Επομένως, το σωστό σύστημα είναι να έχουμε τοποθετήσει τις ερωτήσεις στο διαδίκτυο με τη σωστή απάντηση και όταν έρχονται εκεί οι υπεύθυνοι για τα θέματα να θέτουν και τις υπόλοιπες πολλαπλές απαντήσεις.» και «Θέλουμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα κάποιος να πει εγώ κάνω φροντιστήρια και μπορώ να σου δώσω τα θέματα."

Τίποτα από τα παραπάνω δεν τηρήθηκε, σε αντίθεση δοθήκαν οι ερωτήσεις 30 ημέρες πριν χωρίς τις απαντήσεις. Με αυτό τον τρόπο όσοι έχουν τα τεράστια ποσά και πληρώσουν τα γνωστά κυκλώματα, που όλοι σας καταδικάσατε, θα έχουν τις απαντήσεις των ερωτήσεων πολύ γρήγορα και μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας από όσους δεν διαθέτουν το οικονομικό τίμημα. Και για αυτό είχε ακουστεί στην επιτροπή:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΑΛΙΔΗΣ «Πιστεύω με τον τρόπο αυτό, ότι παίζονται οικονομικά και συντεχνιακά συμφέροντα. Tα οικονομικά είναι τα βιβλία καθώς και τα φροντιστήρια, τα οποία κερδίζουν χιλιάδες ευρώ. Επίσης, τα συντεχνιακά συμφέροντα είναι γνωστά και κατανοητά ως ένα βαθμό»
Όσοι δεν έχουν το οικονομικό τίμημα δεν έχουν και τον χρόνο να απαντήσουν στις ερωτήσεις. Και γι αυτό είχε ειπωθεί στην επιτροπή:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ (Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας): «Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να βγάλω πάνω από 4 ερωτήσεις την ώρα και μάλιστα στα θέματα που είμαι εξειδικευμένος. Στη περίπτωση που τις εξετάζεις μετά από 3 με 4 ώρες, δεν μπορείς να συνεχίσεις, γιατί παθαίνεις τρομακτική σύγχυση.»

Αφού λοιπόν έχουν αποφασιστεί τα παραπάνω ποιος πήρε την απόφαση να τα διαγράψει όλα και να δώσει τη τράπεζα ερωτήσεων εκπρόθεσμα και χωρίς απαντήσεις ώστε να υπάρχουν τεράστια οικονομικά οφέλη από τα γνωστά κυκλώματα; Ποιες πιέσεις ασκήθηκαν και ποιοι είναι τελικά αυτοί που αποφασίζουν; Αναφέρθηκε στην επιτροπή της Βουλής:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΗΝΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θράκης): «Στην τελευταία όμως συνέλευση που είχαμε, λάβαμε από τη ΔΑΠ μία επιστολή, που μας έλεγε ότι τασσόταν με τις απόψεις της ΔΑΠ Αθηνών και δεν ήθελε να δίδονται οι απαντήσεις. Εδόθη, επίσης, επιστολή και από την ΠΑΣΠ και στη Γενική Συνέλευση συζητήσαμε τι μπορούμε να κάνουμε»

Αναστάσιος Σπηλιόπουλος, Προεδρος της Επιτροπής: «Το δικαίωμα αυτό δεν το έχει κανείς και πολύ περισσότερο, βέβαια, δεν το έχουν οι γνωστοί «φοιτητοπατέρες», οι οποίοι ενόψει των φοιτητικών εκλογών - και θέλω να σας πω κ. Μενίδη ότι δυστυχώς σε αυτή την ιστορία συμπράττει και η ΠΑΣΠ- μιλούν για ποιότητα στην εκπαίδευση, αλλά περνούν τα μαθήματα χωρίς να διαβάσουν ποτέ.» και «Κυρία Υπουργέ, θέλω να κάνω δύο επισημάνσεις. Η πρώτη αφορά το ρόλο κάποιων φοιτητικών παρατάξεων και κάποιων φοιτητών οι οποίοι, ενόψει των προεδρικών και των πρυτανικών εκλογών της επόμενης χρονιάς, έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να ποδηγετούν τις σχολές και τα πανεπιστήμια παρεμβαίνοντας και σε τέτοιου είδους ζητήματα. Τέτοιες συμπεριφορές και από την Επιτροπή και από τον καθένα μας δεν γίνονται αποδεκτές από όπου και αν προέρχονται.»

Και η κυρία Υπουργός Παιδείας : «...Δεύτερον δεν μας ενδιαφέρει αν η ΔΑΠ ή κάποιος άλλος έφερε το θέμα εκεί. Εγώ δεν έχω καν συζητήσει με τη ΔΑΠ και ούτε με ενδιαφέρει εάν έφερε το θέμα. Δεν είναι δική τους δουλειά και δεν μπορούμε να μπούμε σε μία συντεχνιακή λογική.»

Πιστεύουμε ότι το να δοθούν οι σωστές απαντήσεις είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της εξεταστικής του Ιουλίου. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είναι αδιανόητο να φτάσουμε στην ημέρα των εξετάσεων με τεράστιες διαφορές δυνατοτήτων που θα έχουν να κάνουν με το κατά πόσο θα έχουμε ενταχθεί στα γνωστά κυκλώματα. Κάτι το οποίο θα έχει να κάνει με την οικονομικές μας δυνατότητες και μόνο.

Με τιμή,
Δ.Σ. MEDICS


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Εξαίρεση εργαζομένων με συμβάσεις μερικής απασχόλησης από το «αλά Ελληνικά» πρόγραμμα SURE
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Επιβεβλημένη η παράταση του προγράμματος των 5.500 πτυχιούχων σε τομείς του δημοσίου
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
ΓΣΕΕ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ
Δικαστική προσφυγή για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ