Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Βήμα  

Παράνομη η πρόσληψη των επιτυχόντων αγροφυλάκων

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΑΣΗΜΙΝΑ ΞΗΡΟΤΥΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

13-06-2006

Αποκλειστικά αντρικό είναι το επάγγελμα του αγροφύλακα κατά την Κυβέρνηση, γι αυτό προχώρησε στην πρόσληψη χιλίων αγροφυλάκων με κριτήριο το φύλλο, εκτός από το «ειδικό προσόν» του να είσαι ημέτερος ή γαλάζιος.

Η επιλογή αυτή βέβαια παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία κι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το αίτημα της κοινωνίας για ισότιμη μεταχείριση των πολιτών ανεξαρτήτως φύλλου. Με δεδομένη και την ανάλογη παραβίαση κατά τη σύσταση της δημοτικής αστυνομίας η βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, η οποία έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους κ.κ. Υπουργούς

Δημόσιας Τάξης

Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

ΘΕΜΑ: Παράνομη η πρόσληψη των επιτυχόντων αγροφυλάκων

Ούτε μια γυναίκα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των χιλίων επιτυχόντων της αγροφυλακής στο διαγωνισμό του 1993. Είναι γνωστό και συζητήθηκε στη Βουλή ότι η αναβίωση ενός οργανισμού με τη σύσταση «Αστυνομίας Οικολογίας και Περιβάλλοντος», όπως λέγεται, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής γεωργίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, διαπλέκεται και επικαλύπτει αρμοδιότητες άλλων υπηρεσιών και έχει μοναδικό σκοπό την «εξυπηρέτηση των δικών μας παιδιών». Η Κυβέρνηση παραταύτα προχωράει στην πρόσληψη χιλίων αγροφυλάκων και μάλιστα σε πλήρη αντίθεση με την ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η διακριτική μεταχείριση λόγω φύλλου στην εργασία και την απασχόληση.

Ανάλογη παραβίαση στο παρελθόν κατά τη σύσταση δημοτικής αστυνομίας προκάλεσε την παρέμβαση της Κομισιόν και υποχρέωσε σε συμμόρφωση τις ελληνικές αρχές δυνάμει της ισχύουσας Οδηγίας 76/207/ΕΟΚ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Μπορούν να βεβαιώσουν ότι στις λίστες επιτυχόντων του 1993 για τη στελέχωση της Αστυνομίας Οικολογίας και Περιβάλλοντος (Αγροφυλακή) περιλαμβάνονται γυναίκες; Μπορούν να βεβαιώσουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την εξασφάλιση ίσης μεταχείρισης ανδρών - γυναικών κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού και την ανάδειξη των επιτυχόντων;

- Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν, ώστε να καταργηθεί η λίστα των επιτυχόντων, αν διαπιστωθεί ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι διατάξεις της Οδηγίας 76/207/ΕΟΚ;


Διαδώστε το άρθρο


Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on TwitterΑρχική » Βήμα
Εξαίρεση εργαζομένων με συμβάσεις μερικής απασχόλησης από το «αλά Ελληνικά» πρόγραμμα SURE
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Επιβεβλημένη η παράταση του προγράμματος των 5.500 πτυχιούχων σε τομείς του δημοσίου
ΓΣΕΕ
Πως αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα
ΓΣΕΕ
Το ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για 5500 άνεργους πτυχιούχους
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ
Ετήσια άδεια έως το τέλος του έτους
ΓΣΕΕ
Δικαστική προσφυγή για την προκήρυξη ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019
ΗΛΙΑΣ ΚΟΛΛΥΡΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ