Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συνέδρια RSS Κατηγορίας

1ο Διεθνές συνέδριο: Ο Ελληνικός πολιτισμός σε διάλογο με την μοντέρνα Αμερικανική τέχνη

Diorismos.gr
1ο Διεθνές συνέδριο: Ο Ελληνικός πολιτισμός σε διάλογο με την μοντέρνα Αμερικανική τέχνη
1ο Διεθνές συνέδριο: Ο Ελληνικός πολιτισμός σε διάλογο με την μοντέρνα Αμερικανική τέχνη

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση
To Hellenic American University (Nashua, NH, ΗΠΑ), με την υποστήριξη του Terra Foundation for American Art (Σικάγο, Η.Π.Α.) και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, παρουσιάζει από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου 2022, το 1ο Διεθνές Συνέδριο Terra (in) Cognita: Dialogues between Greek Culture & Modern American Art.

Ερευνητές και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μεταξύ των οποίων ιστορικοί τέχνης, μουσειολόγοι, λογοτέχνες, μουσικοί, θεατρολόγοι, αρχιτέκτονες και χορογράφοι, συναντώνται στην Αθήνα για να διερευνήσουν την επιρροή κεντρικών πυλώνων του ελληνικού πολιτισμού, όπως ο μύθος, ο συμβολισμός και η αρχαία τραγωδία στη σύγχρονη αμερικανική τέχνη. Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει τα βασικά στοιχεία που διαμόρφωσαν αυτόν τον πολιτισμικό διάλογο εντός ενός ενιαίου εννοιολογικού και πολιτισμικού πλαισίου.

Ιδιαίτερα σημαντική για τις εργασίες του συνεδρίου είναι η παρουσία της Δρ. Σωζήτας Γκουντούνα, ιδρύτριας του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Greece in USA. Στην εναρκτήρια ομιλία της, το απόγευμα της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου, η Δρ. Γκουντούνα θα μιλήσει για την εκπροσώπηση της ελληνικής τέχνης στη σύγχρονη αμερικανική πολιτιστική σκηνή και το έργο του οργανισμού Greece in USA, καινοτόμου πολιτιστικής πλατφόρμας, που στόχο έχει να προωθήσει σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες στις ΗΠΑ, μέσω εκθέσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την εδραίωση ισχυρής καλλιτεχνικής διπλωματίας.

Το Συνέδριο περιλαμβάνει ακόμη θεματικά πάνελ με κεντρικούς ομιλητές τους: Marie Koutsomallis-Moreau, Katherine Schwab, Θοδωρή Κουτσογιάννη, Alexander Kitroeff, Nicholas Alexiou, Ευγενία Αρσένη, Γιάννη Τσελίκα, Παναγιώτη Λιαρόπουλο, Μιχάλη Οικονόμου, Διονύση Μουρελάτο και Φαίη Τζανετουλάκου. Παράλληλα, παρουσιάζεται το καλλιτεχνικό-ερευνητικό πρότζεκτ Allochthon, υπό την καθοδήγηση του καλλιτέχνη και επιμελητή, James M. Lane μαζί με τους Φώτη Γεωργιάδη, Σωτήρη Μπαχτσετζή, Alessandra Sax, Χαρίκλεια Χάρη και Διονύση Χριστοφιλογιάννη.

Τέλος, το Συνέδριο πλαισιώνουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που μπορεί να παρακολουθήσει και μεμονωμένα το ευρύ κοινό με ελεύθερη είσοδο.
Ο γνωστός Ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης, James M. Lane, παρουσιάζει την ατομική του έκθεση Re-Reverie.
Το κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima παρουσιάζει κονσέρτο αφιερωμένο στον Θόδωρο Αντωνίου υπό την επιμέλεια του Γιάννη Τσελίκα.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια παρουσίαση / χορευτική παράσταση της Καθηγήτριας Κλασικών Σπουδών Νίνας Παπαθανασοπούλου για τη σχέση της Martha Graham με την αρχαιοελληνική μυθολογία. Η παρουσίαση περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα έργα της Graham Clytemnestra και Night Journey, τα οποία αναβιώνει η χορογράφος Πένυ Διαμαντοπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα.
Ημερομηνίες Συνεδρίου
10 - 13 Νοεμβρίου 2022
Διεύθυνση
Hellenic American College (HAEC) - Μασσαλίας 22, Αθήνα
Γλώσσα συνεδρίου
Αγγλικά
Πληροφορίες-Εγγραφές
210 3680916, 2103680964, Εγγραφή με ελεύθερη είσοδο στον σύνδεσμο. https://terra.hauniv.edu/registration

» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συνέδρια
Τα Συνέδρια Greek ICT Forum, ICT Manager Dummit και InfoMobility World και διαδικτυακά
38ο Διεθνές συνέδριο με θέμα: Η Ελληνική Γλώσσα
Ημερίδα: Η Τέχνη και η Επιστήμη στην εκπαίδευση -Η περίπτωση των καλλιτεχνικών σχολείων
Διαδικτυακή ημερίδα του ΙΕΠ: Η ειδική εκπαίδευση στον 21ο αιώνα
Διαδικτυακή Ημερίδα: Συνδεσιμότητα & προοπτικές τοπικής ανάπτυξης απομακρυσμένων περιοχών
Συνέδριο: Νέες προοπτικές και σύγχρονες προκλήσεις στα επαγγέλματα του αθλητισμού
Ημερίδα της Ακαδημίας Αθηνών για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό