Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συνέδρια RSS Κατηγορίας

Ημερίδα: Π όπως Προσχολική παιδαγωγική- Προσεγγίσεις, προβληματισμοί, προοπτικές

Diorismos.gr
Ημερίδα: Π όπως Προσχολική παιδαγωγική- Προσεγγίσεις, προβληματισμοί, προοπτικές
Ημερίδα: Π όπως Προσχολική παιδαγωγική- Προσεγγίσεις, προβληματισμοί, προοπτικές

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

ΗΜΕΡΙΔΑ: Π όπως ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ: ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Με δεδομένο ότι η προσχολική ηλικία αποτελεί καθοριστική περίοδο στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, ο ρόλος της προσχολικής εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Οι γνώσεις, οι δεξιότητες και οι στάσεις που αποκτούν τα μικρά παιδιά στη συγκεκριμένη βαθμίδα επηρεάζουν τόσο τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους όσο και την εξέλιξη της σχολικής τους διαδρομής. Συγχρόνως, η προσχολική εκπαίδευση, εδώ και καιρό, αποτελεί αντικείμενο μιας ευρύτερης συζήτησης όσον αφορά στους επιμέρους στόχους, στις διδακτικές προσεγγίσεις, καθώς και στις προοπτικές της.

Προκειμένου να συζητηθούν τα παραπάνω, το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ελληνικό Δίκτυο Reggio Emilia (Reggio Inspired Network Greece) οργανώνουν ημερίδα με τίτλο:
Π όπως Προσχολική Παιδαγωγική: Προσεγγίσεις, Πρακτικές, Προβληματισμοί, Προοπτικές. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Κορδάτος του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το Σάββατο 28 Μαΐου 2022, 9.30-17.00 (εγγραφές 9.00-9.30 ή προεγγραφές στο www.reggiogreece.com).


Η ημερίδα περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικές με ποικίλες διαστάσεις της προσχολικής παιδαγωγικής, καθώς και έξι διαφορετικά εργαστήρια. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία εισηγητών από δύο Πανεπιστημιακά Τμήματα Προσχολικής Εκπαίδευσης του εξωτερικού, οι οποίοι θα εστιάσουν σε έρευνες και πρακτικές που έχουν πραγματοποιήσει στις χώρες τους. Επίσης, στην ημερίδα θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι από τις ξεχωριστές για την περίπτωση της Ελλάδας παιδαγωγικές ομάδες Το Σκασιαρχείο, Μικρός Ντουνιάς και Το Μικρό Δέντρο, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής για όσους/ες το επιθυμούν.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συνέδρια
Ημερίδα «Παραγωγή, μεταφορά και αποθήκευση ενέργειας στην Ελλάδα»
Ιπποκράτειο Ιατρικό συνέδριο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ημερίδα «Άσκηση αυτογνωσίας και αυτοαξιολόγησης του Εκπαιδευτικού»
Ημερίδα: Αβερώφειο αγροδιατροφικό τεχνολογικό πάρκο Θεσσαλίας, Συνέργειες - Προκλήσεις
1ο Συμπόσιο τμημάτων νοσηλευτικής πανεπιστημίων Ελλάδος
1ο Συνέδριο για την κλιματική κρίση στο ΕΚΠΑ
Συνέδριο «HealthIT Conference» Διαδικτυακά