Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συνέδρια RSS Κατηγορίας

Ημερίδα αντιρατσιστικής εκπαίδευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων

Diorismos.gr
Ημερίδα αντιρατσιστικής εκπαίδευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων
Ημερίδα αντιρατσιστικής εκπαίδευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

To Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει την Κυριακή 18 Απριλίου στις 11:00 π.μ Ημερίδα Αντιρατσιστικής Εκπαίδευσης στην οποία υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής μέσω της πλατφόρμας Zoom.


Στόχος της ημερίδας είναι η θεωρητική ενημέρωση των εκπαιδευτικών και η πρακτική προσέγγιση των ζητημάτων αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, αναγκαίες στις σύγχρονες πολυπολιτισμικές σχολικές τάξεις. Οι διακρίσεις και ανισότητες που βασίζονται στην φυλετική καταγωγή, το φύλο ή και την κοινωνικοοικονομική κατάσταση ενός παιδιού πρέπει πια, στον 21ο αιώνα να εξαλειφθούν, και μόνο οι ορθές και αποτελεσματικές πρακτικές εντός της τάξης μπορούν να συνεισφέρουν στην εξάλειψη και στη δημιουργία ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία.


Για όλα τα παραπάνω διακεκριμένοι Έλληνες ακαδημαϊκοί θα παρουσιάσουν εισηγήσεις σχετικά με την αντιρατσιστική, αντισεξιστική και διαπολιτισμική εκπαίδευση. Με μεγάλη τιμή το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας θα φιλοξενήσει: την καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ κα. Δήμητρα Κογκίδου, τον επίκουρο καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ κ. Χρήστο Τουρτούρα, τον Πρόεδρο του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεώργιο Νικολάου και τον ομότιμο καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ κ. Γεώργιο Τσιάκαλο.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα, καθώς και τη φόρμα εγγραφής που πρέπει να συμπληρώσετε, μπορείτε να βρείτε στην Εκδήλωση Ημερίδα Αντιρατσιστικής Εκπαίδευσης στο Facebook, στο παρακάτω σύνδεσμο: https://fb.me/e/3wQ40p7CX


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συνέδρια
6th South -East Europe Design Automation, Computer Engineering and Networks Conference
4ο Διεθνές συνέδριο: «Γραμματισμός και σύγχρονη κοινωνία-Μετατοπίσεις στην ψηφιακή μάθηση»
Εκπαίδευση μεταναστών στην φροντίδα ηλικιωμένων με χρήση καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών
1η Διημερίδα «Ημέρες καινοτομίας και έρευνας πανεπιστημίου Αιγαίου»
Το ερευνητικό κέντρο «Αθηνά» διοργανώνει τις Blue Research and Innovation Days
Συνέδριο «Η αρχιτεκτονική της παλιγγενεσίας - Η παλιγγενεσία της αρχιτεκτονικής»
Ημερίδα αντιρατσιστικής εκπαίδευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων