Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συνέδρια RSS Κατηγορίας

11ο πανελλήνιο συνέδριο: Οι φυσικές επιστήμες στην προσχολική εκπαίδευση

Diorismos.gr
11ο πανελλήνιο συνέδριο: Οι φυσικές επιστήμες στην προσχολική εκπαίδευση
11ο πανελλήνιο συνέδριο: Οι φυσικές επιστήμες στην προσχολική εκπαίδευση

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο
Ιωάννινα, 6, 7 & 8 Νοεμβρίου 2020
Οι Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση
Χαρτογραφώντας τη νέα εικοσαετία έρευνας και διδακτικής πρακτικής
Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Σχολής Επιστημών Αγωγής, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι αρχίσαμε τις προετοιμασίες για την πραγματοποίηση του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τις Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση, που θα γίνει στα Ιωάννινα 22, 23 & 24 Μαΐου 2020 6,7 & 8 Νοεμβρίου 2020.

Η κοινότητα των ερευνητών της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών με προσανατολισμό την προσχολική εκπαίδευση, στην Ελλάδα, την Κύπρο και την ελληνόφωνη διασπορά, γιορτάζει μια εικοσαετή παράδοση και προχωρά στην οργάνωση του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τις Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση. Κάθε δυο χρόνια, εν δυνάμει και εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, στελέχη της προσχολικής εκπαίδευσης, ερευνητές και πανεπιστημιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές των Τμημάτων Προσχολικής Εκπαίδευσης, έρχονται σε επαφή με σκοπό την άμεση μεταξύ τους επικοινωνία, την ανακοίνωση νέων ερευνητικών δεδομένων, την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε ζητήματα διδασκαλίας και μάθησης των Φυσικών Επιστημών στο Νηπιαγωγείο, αλλά και τη δικτύωσή τους, η οποία αποσκοπεί σε μελλοντικές συνεργασίες.

Το Συνέδριο για τις Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση επιστρέφει και πάλι στα Ιωάννινα, 10 χρόνια μετά τη διεξαγωγή του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου. Υποσχόμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την άρτια διοργάνωσή του παρόλες τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια. Παρακαλούμε και για τη δική σας στήριξη στην προσπάθεια αυτή και σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή σας όλα αυτά τα χρόνια γιατί χάρη σε αυτή παραμένει η κοινότητα ενωμένη, ενεργή και δραστήρια.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Αναλυτικά προγράμματα και φυσικές επιστήμες
Άτυπα και μη τυπικά περιβάλλοντα μάθησης για τις φυσικές επιστήμες
Διαθεματικές/Διεπιστημονικές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση για τις φυσικές επιστήμες (STEAM εκπαίδευση, εκπαιδευτική ρομποτική)
Εκπαίδευση εκπαιδευτικών για τις φυσικές επιστήμες
Η έρευνα στην εκπαίδευση για τις φυσικές επιστήμες: Θεωρίες μάθησης, παιδαγωγικές θεωρίες και μέθοδοι συλλογής και ανάλυσης δεδομένων
Ιδέες και πρόδρομα νοητικά μοντέλα των εκπαιδευόμενων για επιστημονικές έννοιες και φυσικά φαινόμενα
Σχεδιασμός, ανάπτυξη και αξιολόγηση διδακτικών/μαθησιακών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικού υλικού για έννοιες των φυσικών επιστημών
Φυσικές Επιστήμες και Αειφορία
Φυσικές Επιστήμες, τέχνες, πολιτισμός

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη δυναμική συμμετοχή σας στις εργασίες και στις εγγραφές για το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο - Οι Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση: Χαρτογραφώντας τη νέα εικοσαετία έρευνας και διδακτικής πράξης.

Κατόπιν διερεύνησης της διαθεσιμότητας του χώρου και των γενικότερων παραγόντων που επηρεάζουν την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη διεξαγωγή του συνεδρίου και η μέγιστη συμμετοχή των συνέδρων σε αυτό, οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής του είναι 6, 7 & 8 Νοεμβρίου 2020.

Παρόλα αυτά, οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται κανονικά για την επιτυχημένη διεξαγωγή του το Φθινόπωρο.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συνέδρια
Webinar «Χρηματοδοτήσεις και ευκαιρίες για εργασία»
Ημερίδα: Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες στα ελληνικά ΑΕΙ και τον Ελληνισμό της διασποράς
Διαδικτυακή ημερίδα μαθηματικών
Διαδικτυακή ημερίδα «Τεχνητή Νοημοσύνη για πολυγλωσσικές υπηρεσίες»
2ο Φόρουμ Θεσσαλονίκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα: Δικαιώματα Γυναικών
Το 12ο συνέδριο της πανελλήνιας ένωσης βιολόγων θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά
Διαδικτυακή ημερίδα για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία