Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Τρία νέα επιστημονικά περιοδικά είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα eJournals του ΕΚΤ

Diorismos.gr
Τρία νέα επιστημονικά περιοδικά είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα eJournals του ΕΚΤ
Τρία νέα επιστημονικά περιοδικά είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα eJournals του ΕΚΤ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το εκδοτικό περιβάλλον της πλατφόρμας eJournals αξιοποίησαν η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία, η Ιόνιος Εταιρεία Ιστορικών Μελετών και το Εργαστήριο Φιλοσοφία-Διακυβέρνηση-Οικονομία του ΕΚΠΑ για να διαθέσουν ηλεκτρονικά τα επιστημονικά περιοδικά που εκδίδουν.
Τρία νέα περιοδικά με επιστημονικό περιεχόμενο στους τομείς της Ψυχολογίας, της Ιστορίας και της Φιλοσοφίας είναι πλέον διαθέσιμα στην πλατφόρμα eJournals που αναπτύσσει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ). Οι επισκέπτες της πλατφόρμας έχουν πλέον την ευκαιρία να πλοηγηθούν στο περιεχόμενο των επιστημονικών περιοδικών Ψυχολογία, Περί Ιστορίας και Ηθική και να ανακαλύψουν περισσότερα από 800 επιστημονικά άρθρα.

Στο διαδικτυακό περιβάλλον του επιστημονικού περιοδικού Ψυχολογία της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ) είναι διαθέσιμα 81 τεύχη και 645 ερευνητικές εργασίες. Στο αρχείο του περιοδικού Περί Ιστορίας, που εκδίδεται από την Ιόνιο Εταιρεία Ιστορικών Μελετών, έχουν δημοσιευτεί 9 τεύχη και 82 επιστημονικά άρθρα, ενώ στο αρχείο των 12 τευχών του περιοδικού Ηθική, που εκδίδει το Εργαστήριο Φιλοσοφία-Διακυβέρνηση-Οικονομία, του Τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι διαθέσιμα 79 άρθρα.

To EKT, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τους εκδότες, παρέχει τις υποδομές για την ηλεκτρονική έκδοση των περιοδικών. Παράλληλα, η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία, η Ιόνιος Εταιρεία Ιστορικών Μελετών και το Εργαστήριο Φιλοσοφία-Διακυβέρνηση-Οικονομία έχουν την επιστημονική επιμέλεια του περιεχομένου

Το περιοδικό Ψυχολογία δημοσιεύει πρωτότυπες εμπειρικές εργασίες, σύντομες εμπειρικές αναφορές, θεωρητικές συνθέσεις και ανασκοπήσεις σημαντικών θεμάτων της Ψυχολογίας, βιβλιοκρισίες, καθώς και, σε ειδικές περιπτώσεις, μεταφράσεις σημαντικών ξενόγλωσσων εργασιών.

Το περιοδικό Περί Ιστορίας δημοσιεύει μόνο πρωτότυπες εργασίες που εντάσσονται στο γνωστικό αντικείμενο της ιστορίας, της αρχαιολογίας και στον ευρύτερο χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε ζητήματα που άπτονται της επτανησιακής ιστορίας. Οι εργασίες πρέπει να μην έχουν δημοσιευθεί σε άλλο περιοδικό/συλλογικό τόμο/βιβλίο και να ανταποκρίνονται σε διεθνώς καθιερωμένες απαιτήσεις επιστημονικότητας.

Το περιοδικό Ηθική απευθύνεται σε συγγραφείς και αναγνώστες που ενδιαφέρονται για τον φιλοσοφικό στοχασμό. Στόχος του είναι να διευρύνει το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων στη δημόσια σφαίρα, ώστε να συμβάλει στην έρευνα και τη φιλοσοφική αναζήτηση. Αν και ως περιοδικό αφορά, πρωτίστως, στην ηθική φιλοσοφία, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτήν. Πολύ περισσότερο φιλοδοξεί να ενισχύσει την αλληλεπίδραση της φιλοσοφίας με το ευρύτερο πεδίο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών. Υπηρετεί την αρχή, κατά την οποία η ανατροφοδότηση μεταξύ διαφορετικών γνωστικών πεδίων συντελεί στην εμβάθυνση της γνώσης.
Περισσότερες πληροφορίες


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
5ος Λογοτεχνικός διαγωνισμός από τη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Καλαμάτας
On line αφιέρωμα για την ημέρα της γυναίκας από το Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη
Διαδικτυακή σειρά εκδηλώσεων - δράσεων του εργαστηρίου ΣΓΘΛ Φιλολογίας του Π. Πελοποννήσου
Coffee talk «Η Ισότητα των φύλων στην εποχή του covid-19»
1ος διακρατικός διαγωνισμός δοκιμίου 2021
Διάλεξη Κριμιζή «Μια σύγχρονη Οδύσσεια: Το ταξίδι των Voyagers από τη Γη στο Γαλαξία»
Athens Science Virtual Festival 2021 - Η εποχή των ηρώων