Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Μαθηματική Λογοτεχνία στο πρόγραμμα Λέση Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Ευγενίδου

Diorismos.gr
Μαθηματική Λογοτεχνία στο πρόγραμμα Λέση Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Ευγενίδου
Μαθηματική Λογοτεχνία στο πρόγραμμα Λέση Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Ευγενίδου

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στο πρόγραμμα Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου ορίσαμε καινούργιες ημερομηνίες για τον Νοέμβριο…
Λέσχη ανάγνωσης για γονείς και παιδιά
Μοναδική εμπειρία ανάγνωσης βιβλίων μαζί με τα παιδιά σας | Ηλικίες: Δ', Ε', ΣΤ' δημοτικού

Στην πρωτότυπη Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου, μπορείτε να ζήσετε την μοναδική εμπειρία της ανάγνωσης επιλεγμένων βιβλίων μαζί με τα παιδιά σας, σ’ έναν συνδυασμό επισκέψεων στον χώρο της Βιβλιοθήκης αλλά και από το σπίτι σας!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού και περιλαμβάνει δύο συναντήσεις, μία στον φυσικό χώρο της Βιβλιοθήκης και μία online μέσω του προγράμματος Teams, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν οι ίδιοι συμμετέχοντες.

Πρόκειται για μεταφορά και στο ηλεκτρονικό περιβάλλον, της πρωτότυπης Λέσχης ανάγνωσης: Διαβάζω, διαβάζεις. Διαβάζουμε; που η Βιβλιοθήκη μας έχει διοργανώσει στους χώρους της άλλες έξι φορές στο παρελθόν.

Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από το Θέατρο αναγνωστών (Readers Theatre), το οποίο αποτελεί μία στρατηγική ανάγνωσης και ξεκίνησε ως ένας τρόπος παρουσίασης της λογοτεχνίας σε δραματική μορφή. Στην πορεία της εξέλιξής του, έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από διάφορες ηλικιακές ομάδες και σε διάφορες θεματικές περιοχές. Ιδιαιτέρως σε εφαρμογές που αξιοποιούν σενάρια με επιστημονικό περιεχόμενο, έχει διαπιστωθεί η ενίσχυση της κατανόησης επιστημονικών εννοιών.

Σε αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας, τα παιδιά μαζί με ένα ενήλικο μέλος της οικογένειάς τους, συνεργάζονται για να γνωρίσουν τη χαρά της από κοινού ανάγνωσης, να βελτιώσουν την αναγνωστική τους ευχέρεια και τη σχέση τους με τα Μαθηματικά. Πιο συγκεκριμένα, έρχονται σε επαφή με αποσπάσματα επιλεγμένων βιβλίων μαθηματικής λογοτεχνίας, ολοκληρώνουν δραστηριότητες σχετικά με το περιεχόμενο των αποσπασμάτων, ζωντανεύουν τους ήρωες με τη φωνή τους και ολοκληρώνουν, πάντα σε συνεργασία, μαθηματικές προκλήσεις οι οποίες θα καλλιεργήσουν τη μαθηματική τους σκέψη και θα τους αποκαλύψουν τη διασκεδαστική πλευρά των Μαθηματικών.

Επιλεγμένα βιβλία: Τα έξυπνα παιχνίδια του κου Πλάτωνα (Δημήτρης Παναγάκος), Μιλώντας στην Άννα για τα Μαθηματικά (Τεύκρος Μιχαηλίδης), Η μία και μοναδική μαύρη θρούμπα (Λέλα Στρούτση), Φαντασία και Μαθηματικά (Ιωάννης Σταμέλος), Ο Θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ (Απόστολος Δοξιάδης).

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ COVID-19

Η χρήση μάσκας και η διατήρηση των αποστάσεων είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου και καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής σας.

Η Βιβλιοθήκη, εξυπηρετεί το κοινό της μόνο με την Υπηρεσία Δανεισμού, από Δευτέρα έως Παρασκευή, μεταξύ των ωρών 11:30- 15:30 και κατόπιν ραντεβού (στο τηλέφωνο 210 9469631 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση lib@eef.edu.gr). Για συμμετοχή στα προγράμματα της Βιβλιοθήκης, απαραίτητη είναι η κράτηση θέσεων. Επίσης από Δευτέρα έως Παρασκευή δέχεται επισκέψεις σχολικών ομάδων με περιορισμένο αριθμό ατόμων (έως 8 άτομα).
Προεγγραφή
Απαραίτητη στο τηλ. 210 9469 631,
Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30- 15:30
Ηλικία συμμετεχόντων
Μαθητές/τριες Δημοτικού Δ’, Ε΄ ΣΤ'
Διάρκεια
90 λεπτά
Θεματική ενότητα - άξονας των συναντήσεων:
Μαθηματική Λογοτεχνία
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Διαγωνισμός «Γράφοντας ή απεικονίζοντας την επόμενη ημέρα από την Covid-19»
Online εκδήλωση για παιδιά: Παρέα με την Πριγκίπισσα Αθηνά και τον Παρρότο
10ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων
34ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας και Ολυμπιάδα Χημείας 2021
Το ΕΚΤ εγκαινιάζει τον ψηφιακό τόπο Περί Βιβλιοθηκών aboutlibraries.gr
Εξ αποστάσεως εκμάθηση ξένων γλωσσών και πιστοποίηση αναγνωρισμένη από το ΑΣΕΠ
Connect Day(s) 2021, με επίκεντρο την καινοτομία και τις αναδυόμενες τεχνολογίες