Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Διαγωνισμός ποίησης HAIKU Ιαπωνίας CEO-FIPF 2016-2017

Diorismos.gr
Διαγωνισμός ποίησης HAIKU Ιαπωνίας CEO-FIPF 2016-2017
Διαγωνισμός ποίησης HAIKU Ιαπωνίας CEO-FIPF 2016-2017

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Haiku: μια ιαπωνική ποιητική μορφή που μας επιτρέπει να εκφράσουμε συναισθήματα, σκέψεις και το πέρασμα του χρόνου…
Το haiku αποτελείται από συνολικά 17 συλλαβές (σε τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών αντίστοιχα) και χρησιμοποιείται για να προκαλέσει το θαυμασμό ή την έκπληξη στους αναγνώστες. Υπάρχει πάντα ένα στοιχείο της φύσης, η έκφραση ενός συναισθήματος (έμμεσο κατ’αναλογία), ενός καθημερινού στιγμιαίου στοιχείου που αποκαλύπτει εικόνες, ή ακόμη μιας σταθερής μνήμης, βασισμένης σε μια από τις αισθήσεις.

Για την Ευρώπη, ο διαγωνισμός απευθύνεται:
Α) σε αυτούς που μαθαίνουν τη Γαλλική Γλώσσα
Β) σε αυτούς που μαθαίνουν τη Γαλλική Γλώσσα σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών ενηλίκων.
Γ) στους Καθηγητές Γαλλικής Γλώσσας.

Στόχοι: να γνωρίσουμε ή να ξανακαλύψουμε το haiku, να παρέχουμε εργαλεία και συμβουλές για τη δημιουργία haiku, να υποκινήσουμε και να εμπνεύσουμε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να μυήσουν τους μαθητές τους στη γραφή ενός λογοτεχνικού-καλλιτεχνικού κειμένου.

Συμμετοχή: Με την αποστολή μέχρι 4 αδημοσίευτων haikus (Κατηγορίες Α και Β) και/ή μέχρι 3 αδημοσίευτων haikus (κατηγορία Γ).
Η αποστολή των haikus γίνεται αποκλειστικά μέσω της φόρμας στο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScVta20r0Om2a-X9mtVMw9rteMrhrnrwCrl7JCRl7vTG0jRcA/viewform.

Τα βραβεία (βεβαιώσεις και δώρα) θα απονεμηθούν στους νικητές.
Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν σε όλους τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό καθώς και στους καθηγητές τους.
Κάθε συμμετέχων εγγυάται, μέσω της συμμετοχής του, την αυθεντικότητα της καλλιτεχνικής του δημιουργίας. οι διαγωνιζόμενοι συμφωνούν για τη δημοσίευση και την εκμετάλλευση των δημιουργιών τους χωρίς αμοιβή για εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. οι διαγωνιζόμενοι συμφωνούν, επίσης, για τη δημοσίευση επιλεγμένων haikus στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στους δικτυακούς τόπους των συνεργατών, καθώς και στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Δυτικής Ευρώπης (CEO).

Τα haikus θα πρέπει να αποσταλούν στο Σύνδεσμο Καθηγητών Γαλλικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης το αργότερο μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2017 Πληροφορίες: κ. Χρήστος Νίκου, Αντιπρόεδρος (cnikou@apf.gr) και κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, Έφορος (glazaridis@apf.gr) Φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScVta20r0Om2a-X9mtVMw9rteMrhrnrwCrl7JCRl7vTG0jRcA/viewform


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Υποτροφία της Google Ευρώπης για φοιτητές με αναπηρία
Διαδικτυακή παράσταση των SR στη Βραδιά του Ερευνητή Πάτρας
Hub Events: Διαδικτυακή συνάντηση-Η πανδημία της ζωής μας: αποτίμηση και ματιά στο μέλλον
Διαδικτυακό μαραθώνιο εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές από τον WRO
9ος μαθητικός λογοτεχνικός διαγωνισμός πρωτόλειου διηγήματος
Μαθηματική Λογοτεχνία στο πρόγραμμα Λέση Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Ευγενίδου
Πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου