Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Η εκπαιδευτική ρομποτική συμμετέχει με 15 σχολεία στην Ολυμπιάδα του Κατάρ

Diorismos.gr
Η εκπαιδευτική ρομποτική συμμετέχει με 15 σχολεία στην Ολυμπιάδα του Κατάρ
Η εκπαιδευτική ρομποτική συμμετέχει με 15 σχολεία στην Ολυμπιάδα του Κατάρ

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση


Υπάρχει όραμα στη χώρα μας; Βεβαίως και το μονοπάτι μάς δείχνει η εκπαιδευτική ρομποτική με το ταξίδι του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού WRO Hellas για 15 ελληνικά σχολεία με τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα του Κατάρ (6-8/11/2015)

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, στη Βάρη, ο WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) έγραψε για 7η χρονιά ιστορία με την επιτυχή διεξαγωγή του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROΤΜ. Ο καθιερωμένος πλέον διαγωνισμός ανέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα θετικά της ελληνικής φυλής: τη θέληση, τη συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα όταν υπάρχει, την κοπιώδη εργασία, τον εθελοντισμό, την εφευρετικότητα και όλα όσα απαιτούνται για να προκύψει το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού.

Τα αποτελέσματα με τους νικητές και τους συμμετέχοντες του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROHellas έχουν αναρτηθεί στη σελίδα http://wrohellas.gr/?p=3772
Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο www.facebook.com/WROHellas

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι, όπως και στην Ολυμπιάδα, οι Ρομποτικοί εξερευνητές, βάσει του οποίου οι μαθητές καλούνται να κατασκευάσουν ρομπότ για να εξερευνήσουν διαφορετικά περιβάλλοντα (όπως ο θαλάσσιος βυθός για το Δημοτικό ή τα βουνά για το Λύκειο).

Πιο αναλυτικά, στη διαγωνιστική κατηγορία Δημοτικού, το Κάτω Καστρίτσι από την Αχαΐα με την ομάδα Teamwork και οι Starbots από το Λεόντειο της Νέας Σμύρνης κέρδισαν την πρόκριση για το Κατάρ. Οι λιλιπούτειοι μαθητές/τριες κλήθηκαν να μάθουν μέσα από το παιχνίδι, κατασκευάζοντας ένα ρομπότ το οποίο μπορεί να βουτήξει και να εξερευνήσει κάτω από τη θάλασσα για μαργαριτάρια!

Για τη διαγωνιστική κατηγορία του Γυμνασίου, το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας κατέκτησε τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ στη φετινή πρόκληση του Λυκείου κατόρθωσαν να επικρατήσουν το 7ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Χαλανδρίου (MixMyl) και το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (MADtech).
Στην κατηγορία OPEN, αντίστοιχα στα Δημοτικά το Αρσάκειο Σχολείο Πατρών (Robo Gold Miners) κατέλαβε την 1η θέση, στα Γυμνάσια, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση (MindersJuniors2) και στα Λύκεια το 7ο ΓΕΛ Τρικάλων (B.E.A.S.T). Το παζλ των 4 ομάδων που μπορούμε να στείλουμε στη συγκεκριμένη κατηγορία στην Ολυμπιάδα, συμπλήρωσε το 7ο ΕΠΑ.Λ. Πάτρας - 1ο Ε.Κ. με την ομάδα ΤΕΧΝΟΤΑΛΩΣ.
Επίσης, άλλες 3 ομάδες από την Ξάνθη, τη Λάρισα και την Καλαμάτα θα μάς εκπροσωπήσουν στην κατηγορία του ποδοσφαίρου, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας!

Ο Πρόεδρος του WRO Hellas κ. Γιάννης Σομαλακίδης, πεποισμένος ότι σε λιγότερο από μήνα θα γιορτάσουμε ελληνικές νίκες στην Ολυμπιάδα στο Κατάρ, περιχαρής συγχαίρει κατά σειρά:

τους μαθητές, οι οποίοι ζώντας σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα αποστήθισης, έχουν καταφέρει να συγκλίνουν με τις τεχνολογικά προηγμένες χώρες,

τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι εργαζόμενοι πολλές ώρες εκτός ωραρίου και προπάντων εθελοντικά έχουν απογειώσει το επίπεδο της εκπαιδευτικής ρομποτικής στη χώρα μας

και ιδιαιτέρως τους γονείς που στηρίζουν με μοναδικό τρόπο μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τέλος, υπενθυμίζουμε απλώς ότι ο δρόμος για την Ντόχα είχε ως αφετηρία τις Περιφέρειες της χώρας με τους υποχρεωτικούς προκριματικούς διαγωνισμούς (Μάιος-Ιούνιος 2015) ενώ το σύνολο των ομάδων ξεπέρασε τις 190 σε όλη την επικράτεια.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό αποτυπώνεται σε δράσεις του ΕΚΤ
Ξεναγήσεις στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Συζήτηση για το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ με τον υπουργό παιδείας στο 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας
Πώς θα αγαπήσουμε τον αρχαίο και πώς τον σύγχρονο πολιτισμό
Ομιλία «Ερευνητικός σχεδιασμός ποιοτικής έρευνας στην πράξη»
Athens Science Festival 2019
Επιστημονική εκδήλωση με αφορμή τα 150 χρόνια από τον θάνατο του Αντρέα Κάλβου