Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν RSS Κατηγορίας

Εκδήλωση καινοτομίας «Greek Innovation Forum 2014»

Diorismos.gr
Εκδήλωση καινοτομίας «Greek Innovation Forum 2014»
Εκδήλωση καινοτομίας «Greek Innovation Forum 2014»

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Την πολυήμερη εκδήλωση καινοτομίας Greek Innovation Forum 2014 διοργανώνει το Money Show στις 19-21 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Money Show Athens 2014. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση καινοτομίας και design, κεντρικό συνέδριο και ενημερωτικές ημερίδες/workshops για θέματα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας. Την εκδήλωση υποστηρίζουν η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, και ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Η εκδήλωση Greek Innovation Forum 2014 έχει στόχο τη συγκέντρωση και συνέργεια όλων των κρατικών και ιδιωτικών φορέων που εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής νέων τεχνολογιών και καινοτομίας. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς Υποστήριξης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας, Χρηματοδότησης, Έρευνας και Τεχνολογίας/Καινοτομίας και Παροχής Υπηρεσιών.

Όσον αφορά στους διοργανωτές της εκδήλωσης, το Money Show είναι ένας 25ετής θεσμός διαλόγου και δικτύωσης, μια διήμερη πολιτική, κοινωνική, οικονομική και επιχειρηματική εκδήλωση που πραγματοποιείται δυο φορές το χρόνο (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), συγκεντρώνοντας το σύνολο του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Το Money Show περιλαμβάνει κεντρικό συνέδριο και παράλληλες εκδηλώσεις, επαγγελματικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις συνεργασίας και προνομιακή προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών μέσω έκθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για το νέο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 και συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει την ελληνική ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα για τη συμμετοχή της στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ. Καλύπτοντας όλα τα στάδια των ερευνητικών έργων, από την προετοιμασία της πρότασης έως την υλοποίηση και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, οι υπηρεσίες του ΕΚΤ περιλαμβάνουν: Πληροφόρηση και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Λειτουργία Γραφείου Υποστήριξης, Ανάπτυξη και Διακίνηση ενημερωτικού υλικού, Διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, Εξεύρεση συνεργατών για την συγκρότηση κοινοπραξιών και την από κοινού υποβολή προτάσεων.

Το Enterprise Europe Network αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008 και περιλαμβάνει πλέον 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. Υποστηρίζει περισσότερες από 2 εκατ. επιχειρήσεις ανά έτος σε θέματα διεθνούς εμπορίου, τεχνολογικών συνεργασιών και πρόσβασης σε χρηματοδότηση.

Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Συμβαίνουν
Διήμερη υβριδική έκθεση InnoHealth Forum 2023 για την ηλεκτρονική υγεία
Επιχορήγηση για την προώθηση της ισότητας των φύλων στην Ελλάδα
Innovation matchmaking event European Defence Fund Greece - The Netherlands
Διεθνής εκδήλωση δικτύωσης για την ψηφιακή επιχειρηματικότητα Software Days 2023
Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει τριήμερο καινοτομίας με τίτλο InnoDays 2022
Επικείμενη πρόσκληση προγράμματος Horizon Europe Partnership
Φθηνότερη για όλους με σταθερό τέλος 10% η κινητή και η καρτοκινητή τηλεφωνία