Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια RSS Κατηγορίας

webinar «Βιοθερμότητα: Η ανανεώσιμη και ανταγωνιστική λύση παραγωγής θερμότητας

Diorismos.gr
webinar «Βιοθερμότητα: Η ανανεώσιμη και ανταγωνιστική λύση παραγωγής θερμότητας
webinar «Βιοθερμότητα: Η ανανεώσιμη και ανταγωνιστική λύση παραγωγής θερμότητας

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση
Το BIOHEAT WEBINAR με θέμα Βιοθερμότητα: Η ανανεώσιμη και ανταγωνιστική λύση παραγωγής θερμότητας από τον οικιακό τομέα μέχρι τη βιομηχανία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 16:00 - 18:00.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το περιοδικό Bioenergy News, υπό την αιγίδα της ΕΛΕΑΒΙΟΜ, του ΕΚΕΤΑ, του ΚΑΠΕ και του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLuBE).

Λίγα λόγια για το webinar
Η βιοθερμότητα - η θερμότητα που παράγεται από βιομάζα - είναι η κυρίαρχη μορφή ΑΠΕ στον τομέα της θερμότητας, αντιπροσωπεύοντας το 85% της ανανεώσιμης θερμότητας στην Ε.Ε. Πέραν των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων της, βασικό χαρακτηριστικό της βιοθερμότητας είναι και η οικονομική της ανταγωνιστικότητα έναντι των περισσότερων ορυκτών καυσίμων.
Για πολύ καιρό, ο τομέας θερμότητας και ψύξης στην Ε.Ε. δε λάμβανε την ανάλογη προσοχή στις Ευρωπαϊκές προσπάθειες για απανθρακοποίηση της οικονομίας, με αποτέλεσμα να κυριαρχείται από υψηλό ποσοστό χρήσης ορυκτών καυσίμων - 79% για το 2018 - και εκτεταμένη χρήση παλαιών και μη αποδοτικών συσκευών. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία φιλοδοξεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση και να καταστήσει τον τομέα θερμότητας και ψύξης από ουραγό σε πρωτοπόρο των εξελίξεων και οι σύγχρονες, ανταγωνιστικού κόστους και κλιματικά ουδέτερες λύσεις που προσφέρει η βιοθερμότητα αποτελούν κρίσιμο παράγοντα στις όλες διεργασίες.
Το παρόν διαδικτυακό σεμινάριο, το 3ο και τελευταίο στη σειρά Bioenergy Webinars 2021, επικεντρώνεται στον κρίσιμο ρόλο της βιοενέργειας στην απανθρακοποίηση του τομέα της θέρμανσης, εξετάζοντας ένα εύρος εφαρμογών που ξεκινάει από την οικιακή θέρμανση και φτάνει έως τα δίκτυα τηλεθέρμανσης και τις βιομηχανικές εφαρμογές υψηλών θερμοκρασιών, με έμφαση στις τεχνολογικές λύσεις, στις εξελίξεις και στις δυνατότητες για την Ελλάδα.

» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια
ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Εξ αποστάσεως ομαδικά εργαστήρια συμβουλευτικής
Υλοποίηση διαδικτυακών μαθημάτων 2022-2023 από το eTwinning
Έναρξη της επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την αγγλική γλώσσα στο νηπιαγωγείο
ΛΓ Σεμινάριο Ομηρικής Φιλολογίας
Διαδικτυακό εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου «Learning from the extremes» από το ΙΕΠ
Διαδικτυακό σεμινάριο από το γραφείο προσέλκυσης χρηματοδοτήσεων ΕΚΠΑ
Πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης πωλητών λιανικής στην Πάτρα από τον ΟΑΕΔ