Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια RSS Κατηγορίας

Διαδικτυακό σεμινάριο για το έργο AgriTexSil

Diorismos.gr
Διαδικτυακό σεμινάριο για το έργο AgriTexSil
Διαδικτυακό σεμινάριο για το έργο AgriTexSil

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Διοργανώνεται διαδικτυακό σεμινάριο του έργου με τίτλο Ανάπτυξη ενός διχτυού με επικάλυψη πυριτίου για φιλικό προς το περιβάλλον έλεγχο των εντόμων στην γεωργική παραγωγή- AgriTexSil, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της ΔΡΑΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ: Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας - Γερμανίας και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου:Τ2ΔΓΕ.- 0120).

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος MS-TEAMS, έχει στόχο να παρουσιάσει στην επιστημονική κοινότητα και στο ευρύτερο κοινό τα
ερευνητικά αποτελέσματα που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα από την υλοποίηση του έργου. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στην Αγγλική γλώσσα καθώς στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα όλων των φορέων που εμπλέκονται στο έργο, τόσο από την Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και THRACE NG), όσο και από τη Γερμανία (University of Aachen, Powder and SurfaceGmbH) και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και στις δύο χώρες.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη *Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στις 11:00 ώρα Ελλάδας* και θα έχει διάρκεια 2,5 ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εγγραφή για παρακολούθηση του σεμιναρίου μέσω του παρακάτω συνδέσμου https://forms.gle/PMdAF6QLx1nvzLzp6

*μέχρι 20/01/2021*
Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ΔΩΡΕΑΝ, ενώ στους εγγεγραμμένους
συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

*Λίγα λόγια για το έργο **AgriTexSil**:*
Τα ανοίγματα αερισμού των θερμοκηπίων και τα διχτυοκήπια καλύπτονται συνήθως με δίχτυα προκειμένου να παρεμποδίσουν την είσοδο των εντόμων στο χώρο της καλλιέργειας. Όμως, για την παρεμπόδιση εισόδου των πολύ μικρών αλλά επιβλαβών εντόμων (π.χ. αλευρώδης και θρίπες) απαιτούνται πολύ πυκνά δίχτυα. Η χρήση των διχτυών αυτών έχει ως συνέπεια τη σημαντική μείωση του
αερισμού των θερμοκηπίων, με επακόλουθη αύξηση της θερμοκρασίας στο χώρο του θερμοκηπίου και μείωση της παραγωγής. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα δίχτυ που θα παρεμποδίζει την είσοδο των εντόμων χωρίς να επηρεάζει σημαντικά τον αερισμό.

Στόχος του έργου είναι να αναπτυχθεί ένα δίχτυ καλυμμένο με διοξειδίου του πυριτίου, που είναι γνωστό ότι βλάπτει (αφυδατώνει) τα έντομα καθώς απορροφάται από το προστατευτικό τους κέλυφος, το οποίο θα συμβάλει στη (α) στην παραγωγή με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο και (β) στην προστασία από τα έντομα χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων.
επίσημη ιστοσελίδα του έργου http://www.agritexsil.eu/
περιμένουμε να σας δούμε ‘online’.

Επ. Υπεύθυνος του Ερευνητικού Προγράμματος
Καθ. Νικόλαος Κατσούλας


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς «πώς να δημιουργήσεις ένα παιχνίδι από Scratch»
Δωρεάν πρόγραμμα «Πράσινες στρατηγικές σε τουριστικές επιχειρήσεις» από το ΠΑΜΑΚ
Σεμινάριο Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας
Τρίτος κύκλος της ΛογοΔημίας από το κέντρο ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας
Κύκλος διαλέξεων: Επιδημίες στον ελλαδικό χώρο από την αρχαιότητα μέχρι τα νεότερα χρόνια
Δωρεάν εκπαίδευση 200 ωρών στη «Σχεδίαση και κατασκευή ιστοσελίδων με Html και CSS
Διαδικτυακό σεμινάριο από το ΚΕΠΡΑΓΕΑ Αλίμου