Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια RSS Κατηγορίας

Δωρεάν εργαστήρια στο UTech Lab του Ευγενίδιου Ιδρύματος

Diorismos.gr
Δωρεάν εργαστήρια στο UTech Lab του Ευγενίδιου Ιδρύματος
Δωρεάν εργαστήρια στο UTech Lab του Ευγενίδιου Ιδρύματος

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Τα εργαστήρια στο UTech Lab συνεχίζονται για την περίοδο 19 Φεβρουαρίου έως και 15 Μαρτίου, μεταξύ άλλων διεξάγονται τα παρακάτω προγράμματα:


Python 1: Εισαγωγή στην Python
Το εργαστήριο αυτό αποτελεί μία εισαγωγή στις θεμελιώδεις έννοιες προγραμματισμού και στην γλώσσα προγραμματισμού Python, μία δημοφιλή γλώσσα, προσιτή και με μεγάλη χρηστικότητα. Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τις βασικές δομές δεδομένων, καθώς και τις δομές ελέγχου. Επίσης θα καλυφθούν συναρτήσεις εισόδου και εξόδου δεδομένων, καθώς και βασικοί αλγόριθμοι και τέλος θα δημιουργήσουν διασκεδαστικά παιχνίδια, όπως η κρεμάλα και το mastermind. Το εργαστήριο αφορά σε νέους από 12 έως 18 ετών και αποτελείται από τέσσερεις δίωρες ενότητες. Για την συμμετοχή δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 22/2, 29/2, 14/3 και 21/3 15:00-17:00

Μικροί Αρχιτέκτονες: Σχεδιάζω μία βιώσιμη πόλη
Σκοπός του εργαστηρίου, είναι να εισάγει τους μαθητές στην έννοια της βιώσιμης πόλης και στις αρχές του αστικού σχεδιασμού. Στο εργαστήριο οι μαθητές καλούνται να ακολουθήσουν ένα βιώσιμο σενάριο και με βάση αυτό να σχεδιάσουν ένα μικρό πάρκο πεζοδρομίου (Parklet). Η διαδικασία του σχεδιασμού γίνεται με βάση τις αρχές του αστικού σχεδιασμού και με εφαρμογή σχηματικών κανόνων. Στόχος είναι οι μαθητές να μυηθούν στην βιωσιμότητα της πόλης και να αποκτήσουν εργαλεία προκειμένου οι ίδιοι να αλλάξουν την εικόνα που έχουν για την πόλη. Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 28/2 17:00-18:30.

Stop Motion Animation
Σε αυτό το εργαστήριο οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τις δημοφιλέστερες τεχνικές animation. Εισάγονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινουμένου σχεδίου και εξοικειώνονται περισσότερο με την τεχνική του stop motion. Έρχονται σε επαφή με τις δυνατότητες και τη χρήση του ειδικού λογισμικού που θα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια. Τέλος δημιουργούν ένα δικό τους βίντεο μικρής διάρκειας, χρησιμοποιώντας δεδομένο σενάριο. Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 26/2 17:00-18:30.


Web programming
Web programming είναι η δημιουργία δυναμικών web εφαρμογών, όπως οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μία ιστοσελίδα ειδησεογραφικού ρεπορτάζ, χρησιμοποιώντας εντολές της γλώσσας JavaScript, μίας εκ των βασικών γλωσσών web programming. Θα γράψουν τον απαραίτητο κώδικα, έτσι ώστε να καλούν συναρτήσεις και να τροποποιούν τις παραμέτρους αυτών, ενώ στη συνέχεια θα μάθουν να χρησιμοποιούν επαναλήψεις (loops) και συνθήκες (conditionals). Τέλος, θα προσθέσουν γραφικά. Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 21/2 17:00-18:30 και 11/3 17:00-18:30.

Επιπλέον την περίοδο αυτή πραγματοποιούνται τα εργαστήρια: Σχεδιάζοντας για τους αστροναύτες, 3D Modelling για ψηφιακές ταινίες και βιντεοπαιχνίδια, 3D Printing και Arduino.
Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εργαστηρίων εδώ

Η συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν. Για κρατήσεις καλέστε στο τηλέφωνο 210 9469 641.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια
Ξεκίνησε η ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών με δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για όλους
Νέα εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενα ετήσια προγράμματα του πανεπιστημίου Μακεδονίας
Διοργάνωση θερινών σεμιναρίων γαλλικής γλώσσας μέσω της πρεσβείας του Βελγίου
Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο «Nuclear Material Accounting and Control for Practitioners»
Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο πρόγραμμα Διοίκηση στην εκπαίδευση από το ΠΑΜΑΚ
Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενα προγράμματα Σχολικής Ψυχολογίας, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
Αυτοματισμοί με το Arduino: online εργαστήριο για μαθητές γυμνασίου- λυκείου στο Ευγενίδιο