Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια RSS Κατηγορίας

Μαθαίνω Η/Υ για ηλικίες 40+ στο Ευγενίδιο

Diorismos.gr
Μαθαίνω Η/Υ για ηλικίες 40+ στο Ευγενίδιο
Μαθαίνω Η/Υ για ηλικίες 40+ στο Ευγενίδιο

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Μαθαίνω Η/Υ για ηλικίες 40+: Εισαγωγικά μαθήματα Η/Υ
Προεγγραφή: Απαραίτητη στο τηλ. 210 9469 631 (Ημέρες και ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης)
Διάρκεια: 15 ώρες ανά κύκλο σεμιναρίων
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Τρίτη και Πέμπτη 15-29/10, 05-19/11, 03-17/12
Εισηγητής: Κώστας Γαβρίνας
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 10
Ηλικία συμμετεχόντων: Ηλικίες 40 ετών και πάνω

Από τον Οκτώβριο του 2006, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, σε συνεργασία με την ECDL Ελλάς, προσφέρει στα μέλη της το πρόγραμμα Μαθήματα Η/Υ για ηλικίες 40+. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα 40 ετών και άνω, που δεν χειρίζονται με ευχέρεια ή καθόλου τις ψηφιακές υπηρεσίες, και τους βοηθά να αποκτήσουν μία εξοικείωση με τις δυνατότητες του σύγχρονου υπολογιστή.

Συγκεκριμένα μαθαίνουν τα βασικά περί χειρισμού αρχείων (δημιουργία, αντιγραφή, μεταφορά, διαγραφή, μετονομασία), απλή επεξεργασία κειμένου (μορφοποίηση, ορθογραφικό έλεγχο, χρήση εικόνων), Διαδίκτυο (web, mail, Skype, Facebook κ.λπ.). Ο κύκλος των μαθημάτων, διάρκειας 15 ωρών, παρέχεται δωρεάν και σε όσους/όσες συμμετέχουν χορηγείται βεβαίωση EqualSkills - ECDL.

Το πρόγραμμα είναι προσβάσιμο σε άτομα με προβλήματα όρασης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κ.Ε.Α.Τ. (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών). Σημειώνεται ότι στους υπολογιστές της Αίθουσας Σεμιναρίων της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου, έχει εγκατασταθεί πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης, που επιτρέπει στους χρήστες/στριες με προβλήματα όρασης να ακούν την περιγραφή της οθόνης και να χειρίζονται τον υπολογιστή με άνεση.

Επιπλέον διατίθεται υπολογιστής με κατάλληλο λογισμικό για άτομα με προβλήματα όρασης, ενώ είναι συνδεδεμένος με scanner και εκτυπωτή Braille. Θυμίζουμε, τέλος, ότι οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Παράλληλα το πρόγραμμα αυτό είναι προσβάσιμο και φιλικό σε άτομα Κ/κωφά και βαρήκοα και παρέχεται η δυνατότητα Διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα καθώς και χειλεανάγνωση κατόπιν συνεννόησης με γραπτό μήνυμα στον αριθμό: 6985903381 ή στο e-mail: lib@eef.edu.gr

Η προσφορά αυτή της Βιβλιοθήκης αποσκοπεί στη συμβολή, κατά το δυνατόν, στην εξάλειψη του τεχνολογικού αναλφαβητισμού, ενθαρρύνοντας άτομα όλων των ηλικιών να αποκτήσουν επαφή με τους υπολογιστές και τη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται σήμερα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το πρόγραμμα αποτελεί τη συνέχεια του αρχικού προγράμματος εισαγωγικού χαρακτήρα μαθημάτων Η/Υ, που από το 2004 παρείχε η Βιβλιοθήκη στα μέλη της.

Η ανάγκη για την παροχή μιας τέτοιου είδους υπηρεσίας προέκυψε αρχικά από τη στιγμή που εντοπίστηκε αδυναμία σε αρκετά από τα μέλη της Βιβλιοθήκης να χρησιμοποιούν σωστά τις ηλεκτρονικές πληροφοριακές της πηγές και ιδιαιτέρως το Διαδίκτυο.

Έτσι, κρίθηκε σκόπιμο να ξεκινήσει μία διαδικασία εκπαίδευσης των μελών της, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα από τη μία πλευρά να εξοικειωθούν με τις Νέες Τεχνολογίες της Πληροφορίας και από την άλλη να αξιοποιήσουν το πλήθος των πληροφοριών που μας κατακλύζουν σήμερα σε ηλεκτρονική μορφή.

Τα μαθήματα αυτά είναι εισαγωγικά και αποσκοπούν στην απόκτηση βασικών γνώσεων για τη λειτουργία των υπολογιστών. Διοργανώνονται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στους χώρους της Βιβλιοθήκης.

Για την συμμετοχή σας στο εργαστήριο Μαθαίνω Η/Υ για ηλικίες 40+ είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια
Νέα διαδικτυακά σεμινάρια eTwinning στο πλαίσιο της δράσης «Μένουμε σπίτι με το eTwinning»
Νέο Online δωρεάν εργαστήριο προγραμματισμού από το Ίδρυμα Ευγενίδου
Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για την ψηφιακή ικανότητα από το ΕΚΤ και το JRC
Δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων με θέμα: Covid - 19 και Καρκίνος Μαστού
Τα online εργαστήρια του Ιδρύματος Ευγενίδου συνεχίζονται
Webinar για εκπαιδευτικούς από τη δράση eTwinning
Νέο δωρεάν Online εργαστήριο για μαθητές γυμνασίου και λυκείου από το ίδρυμα Ευγενίδου