Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια RSS Κατηγορίας

Πρόγραμμα εξ αποστάσεως «Θεατρικό παιχνίδι για εκπαιδευτικούς»

Diorismos.gr
Πρόγραμμα εξ αποστάσεως «Θεατρικό παιχνίδι για εκπαιδευτικούς»
Πρόγραμμα εξ αποστάσεως «Θεατρικό παιχνίδι για εκπαιδευτικούς»

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές και απόφοιτους σχολών των τμημάτων Θεατρικών σπουδών, Σκηνοθεσίας Θεάτρου και Κινηματογράφου, Δραματικές σχολές, Παιδαγωγικών τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Τμήματα Εκπαίδευσης και αγωγής προσχολικής ηλικίας, τα Τμήματα φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και φιλοσοφίας, τμήματα Ψυχολογίας, τμήματα Μουσικών Σπουδών, Τμήματα επικοινωνίας και Διοίκησης, Τμήματα επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα Τμήματα Αγγλικής, Γαλλικής, Ιταλικής, Ισπανικής, Γερμανικής γλώσσας και Φιλολογίας Τμήματα Φιλολογίας, Σχολές Πολιτικών Επιστημών, Τμήματα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού, Τμήματα Κοινωνιολογίας καθώς και σε φοιτητές και αποφοίτους κλάδων που επιθυμούν να εισέλθουν στην εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις, τα ΜΜΕ, τις σχολές Θέατρου και κινηματογράφου ως καθηγητές, επιμορφωτές, ερευνητές, και στελέχη επιχειρήσεων που έχουν να κάνουν με την επικοινωνία, και την οργάνωση δυναμικού της κλπ.

Αίτηση για τη θεματική ενότητα μπορούν να κάνουν :
- απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής
- απόφοιτοι ΙΕΚ και Λυκείου με σημαντική εργασιακή εμπειρία


Το πρόγραμμα στοχεύει, στο να εξειδικεύσει τους επιμορφούμενους στην όλο διευρυνόμενη, ανάγκη που έχει η Εκπαίδευση και ο εκπαιδευτικός - εμψυχωτής για σωστότερη στελέχωση και απόδοση του δυναμικού μιας υπηρεσίας μιας επιχείρησης, μιας θεατρικής και Κινηματογραφικής σχολής, του σχολείου ως μοντέλο επιμόρφωσης και δημιουργίας στις τόσο αναπτυσσόμενες και απαιτητικές νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, έχει επίσης ως βασικό άξονα να προσανατολίσει το επαγγελματικό τους ενδιαφέρον σε ένα τομέα τόσο επίκαιρο και συνάμα δημιουργικό μια ειδίκευση σταθερή και δυναμική, καθότι το κομμάτι που έχει να κάνει με τον εσωτερικό κόσμο του ατόμου σε όλες τις φάσεις της ηλικίας του δεν θα πάψει ποτέ να είναι ο μοναδικός ίσως και αναντικατάστατος ενδεχομένως, τόπος συνάντησης του πραγματικού κόσμου και του κόσμου της φαντασίας που είναι θεμελιώδης παράγοντας ανάπτυξη του νου, των ιδιαιτεροτήτων του κάθε ατόμου, αυτά είναι τα συστατικά για μια επιτυχημένη και ευτυχισμένη, επαγγελματική δράση, που να συνδυάζει την μαθητεία με την αποτελεσματικότητα σε κάθε κομμάτι της ζωής, που ξεκινά από το σπίτι, την εκπαίδευση , την επαγγελματική ζωή.


Η θεματική ενότητα Θεατρικό Παιχνίδι για Εκπαιδευτικούς αποτελείται από έξι (6)διδακτικές ενότητες, οι οποίες είναι οι ακόλουθες :
ΠΡΩΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Θέατρο μια διαχρονική συζήτηση
ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Η δραματοποίηση ως εμπειρική διαδικασία.
ΤΡΙΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Μορφές της θεατρικής έκφρασης
ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Καθαυτή ΔραματοποίησηΠΕΜΠΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Ασκήσεις Μίμησης, Παντομίμας, εργασία με τον Έσω εαυτό.
ΕΚΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ατομικές - ομαδικές δράσεις ,υλικά, Μεταμφιέσεις.

Η διάρκεια της θεματικής ενότητας είναι 6 εβδομάδες. Στη διάρκεια αυτών έξι εβδομάδων διδάσκονται αντικείμενα που άπτονται της Δραματοποίησης και του θεατρικού Παιχνιδιού. Οι ώρες που αντιστοιχούν στην επιτυχή ολοκλήρωση της θεματικής ενότητας είναι σαράντα δυο (42)


Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή της αίτησης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: www.elearn.econ.uoi.gr ή επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο διοικητικής υποστήριξης του προγράμματος κ. Τσιούρη στο τηλέφωνο : 2651005929 ή στείλτε e-mail στη διεύθυνση : atsiuris@cc.uoi.gr


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια
Ξεκίνησε η ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών με δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για όλους
Νέα εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενα ετήσια προγράμματα του πανεπιστημίου Μακεδονίας
Διοργάνωση θερινών σεμιναρίων γαλλικής γλώσσας μέσω της πρεσβείας του Βελγίου
Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο «Nuclear Material Accounting and Control for Practitioners»
Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο πρόγραμμα Διοίκηση στην εκπαίδευση από το ΠΑΜΑΚ
Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενα προγράμματα Σχολικής Ψυχολογίας, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
Αυτοματισμοί με το Arduino: online εργαστήριο για μαθητές γυμνασίου- λυκείου στο Ευγενίδιο