Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια RSS Κατηγορίας

Πρόγραμμα εξ αποστάσεως «Σύγχρονα εργαλεία χρηματοοικονομικής ανάλυσης»

Diorismos.gr
Πρόγραμμα εξ αποστάσεως «Σύγχρονα εργαλεία χρηματοοικονομικής ανάλυσης»
Πρόγραμμα εξ αποστάσεως «Σύγχρονα εργαλεία χρηματοοικονομικής ανάλυσης»

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα της χρηματοοικονομικής ανάλυσης. Απευθύνεται στους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς επίσης και στους αποφοίτους Λυκείου. Απευθύνεται τόσο στα στελέχη των επιχειρήσεων και στους απλούς εργαζόμενους, όσο και στους ανέργους.


Αίτηση συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν :
- απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής
- απόφοιτοι ΙΕΚ και Λυκείου με σημαντική εργασιακή εμπειρία


ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Η θεματική αυτή ενότητα είναι σχεδιασμένη για να εισάγει τους υποψιασμένους και μη σπουδαστές στις βασικές θεωρίες της Χρηματοοικονομικής. Σκοπός του είναι να προσπαθήσει να αναπτύξει τη γνώση των σπουδαστών και να βοηθήσει στην κριτική κατανόηση των θεωρητικών μοντέλων, αναλυτικών μεθόδων και πρακτικών πτυχών της λήψης χρηματοοικονομικών αποφάσεων σε ένα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον και μια δυναμική αγορά κεφαλαίου. Επικεντρώνεται σε τρείς κύριες διδακτικές ενότητες: α) θέματα αποτίμησης περιουσιακών στοιχείων, β) διαχείρισης χαρτοφυλακίου και γ) παράγωγων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Επιπλέον θα επιτρέψει στους σπουδαστές να κατανοήσου τις βασικές μαθηματικές αρχές που χρησιμοποιούνται στις χρηματοοικονομικές αποφάσεις.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Η θεματική ενότητα Σύγχρονα Εργαλεία Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης αποτελείται από οκτώ διδακτικές ενότητες, οι οποίες είναι οι ακόλουθες :
ΠΡΩΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Χρηματοοικονομική διαμεσολάβησης και χρηματαγορές
Στο κεφάλαιο αυτό αναλύονται ζητήματα όπως ο ρόλος της Αγοράς Κεφαλαίου, η σχέση της οικονομίας με τις Αγορές κεφαλαίου και βασικά είδη Χρηματοοικονομικών προϊόντων. Αποτελεί την εισαγωγή σε ένα εύρος εννοιών που θα αναλυθούν στα επόμενα κεφάλαια.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Μικροοικονομική θεώρηση της συμπεριφοράς επενδυτή και δόμηση χαρτοφυλακίου
Στο κεφάλαιο αυτό παρατίθενται οι βάσεις της θεωρίας χαρτοφυλακίου και αποτελεί μια τεχνική προσέγγιση ώστε ο σπουδαστής να εξοικειωθεί με βασικές έννοιες της δόμησης χαρτοφυλακίου, της έννοιας του κινδύνου και της απόδοσης χρησιμοποιώντας εργαλεία στατιστικής και θεωρίες μικροοικονομικής.
ΤΡΙΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Δόμηση χαρτοφυλακίου και η έννοια της διαφοροποίησης
Με την μελέτη του παρόντος κεφαλαίου ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει πρακτικά τις έννοιες της δόμησης χαρτοφυλακίου, της έννοιας του κινδύνου και της απόδοσης κάνοντας
χρήση της θεωρητικής προσέγγισης που χρησιμοποιήθηκε στο κεφάλαιο 2 του παρόντος μαθήματος.


ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Αποτίμηση ομολογιών
Στο παρόν κεφάλαιο ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να εξοικειωθεί με τις μεθόδους αποτίμησης των ομολογιών. Παρουσιάζονται οι μέθοδοι υπολογισμού της παρούσας τιμής μιας ομολογίας, καθώς και τα χαρακτηριστικά των ομολογιών.
ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Αποτίμηση μετοχών
Με την μελέτη του παρόντος κεφαλαίου ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να εξοικειωθεί με τις έννοιες της αποτίμησης των μετοχών. Παρουσιάζονται δύο βασικές προσεγγίσεις στην αποτίμηση των κοινών μετοχών α) η προσέγγιση της παρούσας αξίας ή μερισματικά υποδείγματα και β) η προσέγγιση του πολλαπλασιαστή κερδών (P/E ratio).
ΕΚΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Το υπόδειγμα αποτίμησης περιουσιακών στοιχείων (capital asset, pricing model, CAPM)
Με την μελέτη του παρόντος κεφαλαίου ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να εξοικειωθεί με τις έννοιες της αποτίμησης περιουσιακών στοιχείων μέσω της εφαρμογής του υποδείγματος CAPM.
ΕΒΔΟΜΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : H υπόθεση της αποτελεσματικής αγοράς
Στο κεφάλαιο αυτό γίνεται αναφορά στην έννοια της υπόθεσης τηε αποτελεσματικής αγοράς, στην περίπτωση δηλαδή που αν ισχύει κάτι τέτοιο η οικονομική αξία των μετοχών είναι ίση με την χρηματιστηριακή της.


ΟΓΔΟΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Παράγωγα προϊόντα (Options, Futures, Forwards)
Στο κεφάλαιο αυτό αναλύονται σε εισαγωγικό επίπεδο οι τρείς κύριες μορφές παραγώγων, δηλαδή, Options, Futures & Forwards καθώς και στρατηγικές επενδύσεων

Η διδασκαλία της θεματικής ενότητας στηρίζεται στην ασύγχρονη διδασκαλία. Ο εκπαιδευόμενος μελετά το αναρτημένο στην ιστοσελίδα τηλεκπαίδευσης εκπαιδευτικό υλικό (σημειώσεις) που έχει παραχθεί στη βάση της φιλοσοφίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Ο εκπαιδευόμενος οργανώνει και κατανέμει το χρόνο της μελέτης του με τρόπο που να συνάδει και να μην έρχεται σε αντίθεση με τις επαγγελματικές, οικογενειακές και κοινωνικές του υποχρεώσεις. Η επικοινωνία του εκπαιδευόμενου με το διδάσκοντα γίνεται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), μέσω του skype ή και μέσω τηλεφώνου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή της αίτησης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: www.elearn.econ.uoi.gr ή επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο διοικητικής υποστήριξης του προγράμματος κ. Τσιούρη στο τηλέφωνο : 2651005929 ή στείλτε e-mail στη διεύθυνση : atsiuris@cc.uoi.gr


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια
Ξεκίνησε η ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών με δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για όλους
Νέα εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενα ετήσια προγράμματα του πανεπιστημίου Μακεδονίας
Διοργάνωση θερινών σεμιναρίων γαλλικής γλώσσας μέσω της πρεσβείας του Βελγίου
Διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο «Nuclear Material Accounting and Control for Practitioners»
Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο πρόγραμμα Διοίκηση στην εκπαίδευση από το ΠΑΜΑΚ
Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενα προγράμματα Σχολικής Ψυχολογίας, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
Αυτοματισμοί με το Arduino: online εργαστήριο για μαθητές γυμνασίου- λυκείου στο Ευγενίδιο