Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια RSS Κατηγορίας

Πρόγραμμα εξ αποστάσεως «Διαχείριση της Αναπηρίας» από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Diorismos.gr
Πρόγραμμα εξ αποστάσεως «Διαχείριση της Αναπηρίας» από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πρόγραμμα εξ αποστάσεως «Διαχείριση της Αναπηρίας» από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρέχει προς όλους πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Διαχείριση της αναπηρίας.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, στα άτομα με αναπηρία και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν το πώς μπορούν να διαχειριστούν την αναπηρία.
Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν:
- απόφοιτοι ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και ΛΥΚΕΙΟΥ της ημεδαπής και της αλλοδαπής

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το κριτήριο επιλογής των υποψηφίων είναι το ακόλουθο :
- πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ΙΕΚ, ή απολυτήριο Λυκείου
Θα συνεκτιμώνται - χωρίς να προαπαιτούνται - :
- η χρονική διάρκεια της εργασιακής εμπειρίας
- η χρονική διάρκεια της ανεργίας (αν ο υποψήφιος είναι άνεργος)
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνεται από την Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος Γνώση χωρίς σύνορα - Νέες ευκαιρίες. Η Επιτροπή θα μελετά τις αιτήσεις των υποψηφίων και με δεδομένο τον αριθμό των ατόμων που μπορούν αν εγγραφούν στο μάθημα θα αποφασίζει για αυτούς που θα επιλεχθούν. Σε κάθε περίπτωση η Συντονιστική Επιτροπή μπορεί να ζητήσει συμπληρωματικές πληροφορίες από τους υποψηφίους αναφορικά με το βαθμό του πτυχίου τους ή του απολυτηρίου Λυκείου, για την εργασιακή τους εμπειρία ή για το χρονικό διάστημα ανεργίας τους αν είναι άνεργοι.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Η αναπηρία αποτελεί μία άλλη κατάσταση της υγείας του ατόμου. Ο ορισμός της υγείας δεν είναι ενιαίος. Η υγεία ορίζεται είτε ως προς την ασθένεια, αρρώστια (υγιής είναι αυτός που δεν είναι άρρωστος), είτε με άλλους τρόπους. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας υγεία είναι όχι μόνο η έλλειψη ασθένειας, αλλά η πλήρης σωματική, κοινωνική και ψυχική ευεξία του ατόμου. Κατ’ αντιστοιχία η οριοθέτηση της έννοιας της αναπηρίας εξαρτάται από την επιστημονική προσέγγιση της αναπηρίας. Αρκετοί ερευνητές συμφωνούν ότι η αναπηρία : α) είναι μια κατάσταση που είτε υπάρχει εκ γενετής, είτε είναι επίκτητη, β) είναι μια λειτουργική βλάβη, που δυσκολεύει ουσιαστικά τη ζωή του αναπήρου, γ) είναι συνέπεια βλάβης, των λειτουργιών ή της ανάπτυξης, ή τραυματικών επιδράσεων
των συστημάτων στάσης ή κίνησης, δ) ο κοινωνικός περίγυρος αντιδρά αρνητικά στην εμφάνιση του ανθρώπου που
βρίσκεται σε συνθήκες αναπηρίας. Μία από τις σύγχρονες προσεγγίσεις για την αναπηρία είναι το κοινωνικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο η αναπηρία είναι μία κοινωνικά κατασκευασμένη συνθήκη και δεν είναι σταθερό χαρακτηριστικό του ατόμου.

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι να εμπλουτίσει τους ενδιαφερόμενους με σημαντικές γνώσεις που καλύπτουν σημαντικές πτυχές της αναπηρίας και να τους καταστήσει ικανούς να διαχειριστούν την αναπηρία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την αναπηρία και στοχεύει να τους προσδώσει διεπιστημονικές γνώσεις που τους είναι απαραίτητοι στο χώρο εργασίας τους. Αφορά όλα τα άτομα που βρίσκονται στον ίδιο χώρο με άτομα με αναπηρία για να μπορούν να τα αντιμετωπίζουν ως ισότιμα άτομα και να τους βοηθούν να είναι ενταγμένοι στην κοινωνία. Τέλος απευθύνεται και στα ίδια τα άτομα με αναπηρία που ενδιαφέρονται να έχουν μία ολική αντίληψη για την αναπηρία και να τους βοηθήσει να ενταχθούν στην κοινωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εξειδίκευσης Διαχείριση της Αναπηρίας αποτελείται από δώδεκα μαθήματα στα οποία αντιστοιχούν σε δώδεκα θεματικές ενότητες. Κάθε θεματική ενότητα διαρκεί ένα μήνα. Οι θεματικές ενότητες (μαθήματα) που προσφέρονται στα πλαίσια αυτού του Προγράμματος είναι οι ακόλουθες :
1. Κατανόηση της αναπηρίας : μύθοι και πραγματικότητα
2. Κατανόηση της αναπηρίας από διάφορες οπτικές
3. Είδη αναπηρίας
4. Οικογένεια και αναπηρία
5. Κοινωνικός αποκλεισμός
6. Επαγγελματίες που ασχολούνται με την αναπηρία
7. Συμβουλευτική
8. Οικονομικά της Υγείας και της αναπηρίας
9. Κοινωνική Πολιτική της αναπηρίας
10. Ασφάλιση της αναπηρίας
11. Διοίκηση Ιδρυμάτων και Φορέων Πρόνοιας
12. Ποιότητα ζωής και ΑναπηρίαΓια περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή της αίτησης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: www.elearn.econ.uoi.gr ή επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο διοικητικής υποστήριξης του προγράμματος κ. Τσιούρη στο τηλέφωνο : 2651005929 ή στείλτε e-mail στη διεύθυνση : atsiuris@cc.uoi.gr
Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή της αίτησης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: www.elearn.econ.uoi.gr ή επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο διοικητικής υποστήριξης του προγράμματος κ. Τσιούρη στο τηλέφωνο : 2651005929 ή στείλτε e-mail στη διεύθυνση : atsiuris@cc.uoi.gr

ΠΗΓΗ: https://www.diorismos.gr/learning/381/programmata-eks-apostasews-ekpaideushs


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια
Δωρεάν σεμινάριο «Digital marketing and Social strategy» στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο
Πρόγραμμα εξ αποστάσεως «Μάνατζμεντ υπηρεσιών υγείας»
Σεμινάριο «Εισαγωγή στην τέχνη της δημιουργικής γραφής» στο ΔΙΕΚ Σαλαμίνας
Πρόγραμμα εξ αποστάσεως «Εισαγωγή στο Μάρκετιγκ και στην ολική ποιότητα»
Σεμινάριο συγγραφής προτάσεων για το πρόγραμμα LIFE
Σεμινάριο «Κίνα, Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειος»
Πρόγραμμα εξ αποστάσεως «Βασικές έννοιες και αρχές χρηματοοικονομικής λογιστικής»