Diorismos.gr
Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 
Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια RSS Κατηγορίας

Σεμινάριο της γαλλικής ΕΝΑ για τους διαγωνισμούς επιλογής προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Diorismos.gr
Σεμινάριο της γαλλικής ΕΝΑ για τους διαγωνισμούς επιλογής προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σεμινάριο της γαλλικής ΕΝΑ για τους διαγωνισμούς επιλογής προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση
Ανακοίνωση σεμιναρίου με τίτλο Προετοιμασία για δοκιμασίες προεπιλογής των διαγωνισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Κατανόηση γλωσσική, αριθμητική, αφηρημένη και εκτίμηση καταστάσεων (Préparation aux tests de présélection des concours de l’Union européenne - Raisonnement verbal, numérique, abstrait et jugement situationnel) που διοργανώνει η γαλλική Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ENA) στο Παρίσι της Γαλλίας από τις 7 έως τις 8 Νοεμβρίου 2018

Η γαλλική Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ENA) διοργανώνει σεμινάριο στο Παρίσι της Γαλλίας στις 7-8 Νοεμβρίου 2018 με τίτλο Προετοιμασία για δοκιμασίες προεπιλογής των διαγωνισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Κατανόηση γλωσσική, αριθμητική, αφηρημένη και εκτίμηση καταστάσεων (Préparation aux tests de présélection des concours de l’Union européenne - Raisonnement verbal, numérique, abstrait et jugement situationnel).
Στόχοι του σεμιναρίου αναφορικά με τον εκάστοτε συμμετέχοντα, είναι οι εξής:
- να εντοπίσει τις επαγγελματικές ευκαιρίες εντός των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης·
- να διαχειριστεί τις διάφορες διαδικασίες επιλογής και τις διαδικασίες πρόσβασης στη δημόσια διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης·
- να κατανοήσει τη μορφή και τους στόχους των δοκιμασιών προεπιλογής των διαγωνισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τεστ γνωσιακής κατανόησης + τεστ εκτίμησης καταστάσεων)·
- να μάθει τις πιο κατάλληλες και αποτελεσματικές μεθοδολογίες για να πετύχει σε αυτές τις δοκιμασίες·
- να εκτιμήσει το επίπεδό του και τους άξονες προόδου του μέσω αντιπροσωπευτικού δείγματος ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών και ανατροφοδότησης από τον εκπαιδευτή.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους για καριέρα βοηθητικού στελέχους (AST) ή διοικητικού στελέχους (AD) στη δημόσια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή σε οποιονδήποτε επιθυμεί να προετοιμαστεί για τις διαδικασίες CAST (θέσεις προσωπικού με σύμβαση), εφόσον πληροί τα ελάχιστα κριτήρια επιλεξιμότητας για αυτές τις διαδικασίες επιλογής.

Λοιπές πληροφορίες:
• Προθεσμία εγγραφής: 30 Σεπτεμβρίου 2018
• Ημερομηνία κατά την οποία οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν, θα λάβουν επιβεβαίωση εγγραφής: το αργότερο την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018
• Τόπος εκπαίδευσης: ENA, 2 avenue de l'Observatoire, 75006 Παρίσι
• Ελάχιστο απαιτούμενο επίπεδο γαλλικής: Β2 (με έγκυρο πιστοποιητικό)
• Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20

Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε είκοσι (20) συμμετέχοντες. Σε αυτούς θα συμπεριλαμβάνονται δέκα (10) που θα προέρχονται από τις χώρες που έχουν υπογράψει IFN 2015-2018 ή 2016-2018 (Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Κροατία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία, Κύπρος και Σλοβακία) ή IFE (AD Βιέννης), και για τους οποίους τα έξοδα κατάρτισης θα βαρύνουν την ΟIF (Διεθνή Οργάνωση Γαλλοφωνίας).
Ωστόσο, τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και εστίασης θα βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Για το σκοπό αυτό, ένας κατάλογος ξενοδοχείων θα ανακοινωθεί αργότερα στους συμμετέχοντες που θα επιλεγούν από την ENA.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να εγγραφούν ή να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την εκπαίδευση, μπορούν να επικοινωνήσουν με την ENA:
- Bruno DENIS, Εκπαιδευτικός Σύμβουλος: bruno.denis@ena.fr / +33/3 88 21 45 95 ή
- Aurélie LOTZ, βοηθός εκπαίδευσης: aurelie.lotz@ena.fr / + 33/3 69 20 48 54


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια
Πρόγραμμα εξ αποστάσεως «Εισαγωγή στο Μάρκετιγκ και στην ολική ποιότητα»
Σεμινάριο συγγραφής προτάσεων για το πρόγραμμα LIFE
Σεμινάριο «Κίνα, Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειος»
Πρόγραμμα εξ αποστάσεως «Βασικές έννοιες και αρχές χρηματοοικονομικής λογιστικής»
Σεμινάριο «Ο Φρύγας σκλάβος στον Ορέστη του Ευριπίδη»
Σεμινάριο: Επανεξετάζοντας τον Ηρόδοτο και το Ξένο, ξαναδιαβάζοντας ένα σπουδαίο βιβλίο
Ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης στο ΣΔΕ Ιεράπετρας