Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια RSS Κατηγορίας

Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων

Diorismos.gr
Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων
Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας προσκαλεί απόφοιτους τμημάτων Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και απόφοιτους τμημάτων Επιστημών Υγείας να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στο πεδίο των Εξαρτήσεων που θα υλοποιηθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-6. Στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης μπορούν να λάβουν μέρος και εργαζόμενοι σε δομές πρόληψης και αντιμετώπισης της εξάρτησης.
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης έχει ετήσια διάρκεια (1000 ώρες) η οποία κατανέμεται σε 15-20 ώρες εβδομαδιαίως. Αποσκοπεί στη γνωριμία και κατανόηση των σύγχρονων ολιστικών προσεγγίσεων του φαινομένου της εξάρτησης, καθώς και της φιλοσοφίας και των πρακτικών της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας στο πεδίο των εξαρτήσεων. Πιο αναλυτικά, το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στοχεύει:

- Στην εκπαίδευση σε μια ολιστική προσέγγιση της ανθρώπινης ύπαρξης και των ζητημάτων Υγείας της, με έμφαση στα ψυχοκοινωνικά προβλήματα.
- Στη δημιουργία λειτουργών υγείας ικανών να αναλάβουν ρόλο εμψυχωτή σε ομαδικό/ κοινοτικό επίπεδο, με κριτική στάση ως προς τους υποεργολαβικούς / διαχειριστικούς ρόλους που καλούνται να αναλάβουν, τόσο ως επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όσο και ως στελέχη απρόσωπων γραφειοκρατικών οργανισμών.
- Στην σύνδεση θεωρίας και πράξης δια μέσου της συμμετοχής σε παρεμβάσεις που βασίζονται σε ανάλογη φιλοσοφία.

Σημαντική συνιστώσα της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι η άμεση σύνδεση της θεωρίας με την πράξη. Για το λόγο αυτό η ολοκληρωμένη εκπαίδευση στις κριτικές προσεγγίσεις του πεδίου της εξάρτησης εμπεριέχει εντατική πρακτική άσκηση στις δράσεις του προγράμματος με παράλληλη σύνδεση με τη θεωρία μέσα από στοχευμένα σεμινάρια εμβάθυνσης.
Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης οι εκπαιδευόμενοι-ες συμμετέχουν στις επιμέρους δράσεις του προγράμματος και συνεργάζονται στενά με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα. Συμμετέχουν ακόμα σε συστηματικές συναντήσεις εκπαίδευσης και εποπτείας από τα στελέχη του προγράμματος.
Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις εκπαίδευσης του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας απαιτεί δέσμευση, υπευθυνότητα και συνέπεια στο συμφωνημένο πλαίσιο κάθε επιμέρους δράσης. Η συμμετοχή δεν απαιτεί την καταβολή διδάκτρων.
Διαδικασία Επιλογής

Οι συμμετέχοντες-ούσες επιλέγονται μέσα από γραπτές εξετάσεις με βάση προκαθορισμένη ύλη, καθώς και προφορική συνέντευξη - συζήτηση που αφορά τόσο σε θέματα του πεδίου των
εξαρτήσεων, όσο και στους λόγους συμμετοχής στο πρόγραμμα. Τέλος, θα ληφθεί υπόψη και η ηλικία των ενδιαφερομένων. Βεβαίωση συμμετοχής

Η ολοκληρωμένη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης συνοδεύεται από βεβαίωση συμμετοχής με αναλυτική περιγραφή των καθηκόντων και των ωρών εμπλοκής του κάθε ενδιαφερόμενου. Σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευόμενος ολοκληρώσει μόνο ένα μέρος του προγράμματος, λαμβάνει μια απλή βεβαίωση συμμετοχής για το χρονικό διάστημα της εμπλοκής του.
Πληροφορίες και Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Οι ενδιαφερόμενοι-ες που χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τον Κώστα Φραγκιαδάκη καθημερινά στα τηλέφωνα 2310500477 και 2310500478, ώρες 14:00-17:00.
Οι ενδιαφερόμενοι-ες για το Πρόγραμμα Εξειδίκευσης θα πρέπει να αποστείλουν την πρόθεση συμμετοχής στο email: fragiadakis@selfhelp.gr, έως τις 06/10/2015. Η ημερομηνία εξετάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα και κατά πάσα πιθανότητα θα τοποθετείται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Στο κείμενο του email πέρα από τη συμμετοχή τους θα πρέπει να δηλώνουν - επισυνάπτουν τα εξής:
Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα, Βιογραφικό Σημείωμα, Αντίγραφο Πτυχίου ή Βεβαίωση Φοίτησης, τηλέφωνο, τόπο κατοικίας, φορέας εργασίας (αν υπάρχει).Εναλλακτικά, μπορούν να αποστείλουν συστημένο φάκελο (υπόψη Κώστα Φραγκιαδάκη), στη διεύθυνση Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, Μητροπόλεως 10, 54625, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη.


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια
Νέα διαδικτυακά σεμινάρια eTwinning στο πλαίσιο της δράσης «Μένουμε σπίτι με το eTwinning»
Νέο Online δωρεάν εργαστήριο προγραμματισμού από το Ίδρυμα Ευγενίδου
Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για την ψηφιακή ικανότητα από το ΕΚΤ και το JRC
Δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων με θέμα: Covid - 19 και Καρκίνος Μαστού
Τα online εργαστήρια του Ιδρύματος Ευγενίδου συνεχίζονται
Webinar για εκπαιδευτικούς από τη δράση eTwinning
Νέο δωρεάν Online εργαστήριο για μαθητές γυμνασίου και λυκείου από το ίδρυμα Ευγενίδου