Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια RSS Κατηγορίας

Εισαγωγή στη Δημιουργία Δυναμικών Websites με το Joomla CMS

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Το σεμινάριο «Εισαγωγή στη Δημιουργία Δυναμικών Websites με το Joomla! CMS» διοργανώνεται από το Εργαστήριο Πολυμέσων του ΕΜΠ. Είναι ένα εντατικό σεμινάριο που πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη μέθοδο της Τηλεκπαίδευσης (e-learning), επιτρέποντας στον εκπαιδευόμενο να παρακολουθήσει ένα υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα κατάρτισης από το σπίτι του, το γραφείο του, ή από τον χώρο επιλογής του και στον χρόνο επιλογής του, μέσω Internet. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο από το εργαστήριο, έτσι ώστε να συνδυάζει υψηλού επιπέδου θεωρητική γνώση αλλά και πρακτικές συμβουλές για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένων και λειτουργικών ιστοτόπων χρησιμοποιώντας το δημοφιλές Web CMS Joomla! το οποίο, με τη modular αρχιτεκτονική του, την επεκτασιμότητά του και τον open source χαρακτήρα του έχει κερδίσει μεγάλη μερίδα υποστηρικτών παγκοσμίως.Το σεμινάριο απαρτίζεται από 10 ενότητες που ολοκληρώνονται σε διάστημα περίπου 15 εβδομάδων και αντιστοιχεί σε 140-160 ώρες μαθήματος.

ΣΚΟΠΟΣ :
Σκοπός του μαθήματος είναι η εκμάθηση των βασικών δυνατοτήτων της πλατφόρμας στους εκπαιδευόμενους μέσα από μία σειρά 10 εκπαιδευτικών ενοτήτων οι οποίες καλύπτουν όλα αυτά που θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να ξεκινήσει την ανάπτυξη ιστοτόπων βασισμένων στο Joomla!
Η οργάνωση της διδασκαλίας του μαθήματος έχει γίνει με τη θεώρηση πως οι εκπαιδευόμενοι δεν έχουν πρότερη επαφή με τεχνολογίες Web (HTML, PHP, CSS κλπ) και άρα, η διδασκαλία ξεκινάει από το μηδέν. Για να είναι πάντως σε θέση οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον τις βασικές γνώσεις χειρισμού των Windows, που είναι το λειτουργικό σύστημα επιλογής για το αυτό. Χρήστες άλλων λειτουργικών (Unix, Linux) μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν το σεμινάριο εγκαθιστώντας μόνοι τους το λογισμικό της επιλογής τους.
Η εκπαίδευση σχεδιάστηκε για γρήγορη εκμάθηση του Joomla! Web CMS και των βασικών χαρακτηριστικών του. Εστιάζει στη λεπτομερή ανάλυση των σημαντικότερων δυνατοτήτων της πλατφόρμας και παράλληλα προετοιμάζει κατάλληλα τον εκπαιδευόμενο ώστε να είναι σε θέση να τις συνδυάσει και να αναπτύξει ένα μοντέρνο, καλαίσθητο και λειτουργικό website που παρέχει στους χρήστες του όλες τις επιθυμητές λειτουργίες. Στην πορεία του σεμιναρίου παρουσιάζονται 3 case studies υλοποίησης websites βασισμένων στο Joomla ώστε οι εκπαιδευόμενοι αφ ενός να δουν στην πράξη τη ροή εργασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου site, αφ ετέρου με ποιον τρόπο μπορούν να επιλέξουν και να συνδυάσουν τις λειτουργίες της πλατφόρμας που επιθυμούν ανά περίτπωση. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης χρησιμοποιείται η έκδοση 1.5.x της πλατφόρμας Joomla!
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ :
1. Πρώτη Γνωριμία με το Joomla
2. Οργάνωση, Διαχείριση και Επεξεργασία Περιεχομένου
3. Διαχείριση Μενού, Αρχική Σελίδα
4. Διαχείριση Χρηστών, Γλωσσών, Διαφημίσεων & Επαφών
5. Διαχείριση Feeds, Δημοψηφισμάτων & Συνδέσμων, Site Modules
6. Administration Modules, Plugins
7. Δημιουργία/Προσαρμογή Προτύπων (Templates)
8. Επεκτάσεις, Πολυγλωσσικά Sites με το JoomFish
9. Ηλεκτρονικά Καταστήματα με το VirtueMart
10. Συντήρηση Joomla Websites, SEO
ΤΕΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ :
5 Μαρτίου 2012

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ :
26 Μαρτίου 2012 (Διάρκεια Προγράμματος σε μήνες: 3)

Στοιχεία Επικοινωνίας
E-mail: secretariat@medialab.ntua.gr
Τηλ.: 210-7241721
Fax: 210-7292666
Site: http://elearn.medialab.ntua.gr


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια
Ο διαδικτυακός κύκλος σεμιναρίων «Real Skills for Scientists» από το ΕΚΤ επιστρέφει
Δωρεάν online προγράμματα του UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου
Προγράμματα ψυχικής και κοινοτικής υγείας του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Εξ αποστάσεως Μοριοδοτούμενα Επιμορφωτικά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ξεκίνησε η ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών με δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για όλους
Νέα εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενα ετήσια προγράμματα του πανεπιστημίου Μακεδονίας
Διοργάνωση θερινών σεμιναρίων γαλλικής γλώσσας μέσω της πρεσβείας του Βελγίου