Ειδησεογραφικό Δίκτυο :: Εκπαίδευση Εργασία Επιχειρηματικότητα

Forum | Mobile | SiteMap | RSS | Διαφήμιση | Επικοινωνία 

Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια RSS Κατηγορίας

Business Intelligence Introduction

Diorismos.gr

σχόλια | A+ A-    Αποστολή Εκτύπωση

Business Intelligence Introduction
Περιγραφή:
Το εκπαιδευτικό αντικείμενο Business Intelligence Introduction περιλαμβάνει τα κάτωθι έξι (6) μαθήματα:
-Microsoft Office Excel 2007
-Microsoft Access 2002
-Στρατηγική Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων
-Introduction to Business Intelligence
-Statistics for Business
-Data Mining in Marketing

Σκοπός:
Όλες οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν καθημερινά δεκάδες ερωτήματα που αφορούν την λήψη αποφάσεων σχετικά με την λειτουργία τους. Ερωτήματα σχετικά με την κατανομή του προσωπικού, την αναμενόμενη ζήτηση, το ύψος των παραγγελιών, την αποθήκευση προϊόντων, την προώθηση των προϊόντων, την αναζήτηση πελατών, την αξιολόγηση πελατών, την αποτελεσματικότητα της όποιας διαφήμισης, τη μεταφορά των υλικών τους, την επεξεργασία των χιλιάδων δεδομένων, την ανεύρεση και εξόρυξη δεδομένων που τους ενδιαφέρουν, κ.λ.π.

Η απάντηση σε τέτοια ερωτήματα έχει σημαντικό όφελος, αφού υποβιβάζει δραματικά το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης και την καθιστά ανταγωνιστική και βιώσιμη, κυρίως σε δύσκολους καιρούς, όπου η χρηματοδότηση δεν είναι εύκολη και άρα τα πάντα πρέπει να είναι οργανωμένα και να δουλεύουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Τα Business Analytics είναι ο επιστημονικός εκείνος κλάδος που απαντά σε αυτά τα ερωτήματα μεθοδικά και με ακρίβεια. Πρόκειται για ένα συνδυασμό αναλυτικών και υπολογιστικών μεθόδων από την Στατιστική, την Πληροφορική, και την Επιχειρησιακή Έρευνα. Κυρίως όμως πρόκειται για έναν ειδικό τρόπο σκέψεως που βοηθά τον επιχειρηματία και τα διοικητικά στελέχη να λύνουν διοικητικά προβλήματα αλλά και να αντιμετωπίζουν το πλήθος των αποφάσεων που καλούνται να πάρουν έχοντας στη «φαρέτρα» τους πολλά κατάλληλα εργαλεία.

Το παρόν πρόγραμμα αποτελεί μία εισαγωγή στα βασικά εργαλεία, στις βασικές έννοιες και στο βασικό τρόπο σκέψεως για τα Business Analytics.

Έναρξη Μαθημάτων:
2 Απριλίου 2012 (Διάρκεια Προγράμματος σε μήνες: 7)

Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή της αίτησής σας μπορείτε να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα: http://elearn.elke.uoa.gr όπου παρουσιάζεται αναλυτικά το σύνολο των προσφερόμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία των προγραμμάτων στα τηλέφωνα 210.36.89.354 και 210.36.89.381, ή να στείλετε e-mail στη διεύθυνση : elearn-secretariat@elke.uoa.gr .


» Σχόλια Αναγνωστών


Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

 


Diorismos Social
Diorismos.gr στο Facebook Diorismos on Facebook Diorismos.gr στο Twitter Diorismos.gr on Twitter
Αρχική » Ειδήσεις » Σεμινάρια
Ο διαδικτυακός κύκλος σεμιναρίων «Real Skills for Scientists» από το ΕΚΤ επιστρέφει
Δωρεάν online προγράμματα του UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου
Προγράμματα ψυχικής και κοινοτικής υγείας του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Εξ αποστάσεως Μοριοδοτούμενα Επιμορφωτικά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ξεκίνησε η ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών με δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για όλους
Νέα εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενα ετήσια προγράμματα του πανεπιστημίου Μακεδονίας
Διοργάνωση θερινών σεμιναρίων γαλλικής γλώσσας μέσω της πρεσβείας του Βελγίου